Присоединяйтесь к 1win казино и наслаждайтесь азартными играми. Удобный вход, быстрая регистрация и множество бонусов ждут вас. Используйте промокоды для максимальных выигрышей. The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus

روش های تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی

تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی لازم است که نمایشگر اسمارت فون را از لحاظ انواع کیفیت نمایش، رزولوشن و سرعت تازه‌سازی بررسی کرد. به این ترتیب، می‌توان نمایشگرها را در انواع صفحه نمایش گوشی دسته‌بندی کرد.

کلمات اختصاری و اختصاصی انواع مختلف صفحه نمایش گوشی ممکن است نسبتاً مشکل به نظر برسند. با دانستن این اصطلاحات و آگاهی از انواع رزولوشن، کیفیت نمایش و سرعت تازه‌سازی می‌توان بهترین صفحه نمایش گوشی را انتخاب کرد. در ادامه روش‌های تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی موبایل و بهترین صفحه نمایش گوشی 2020 را بررسی می‌کنیم. همراه پلازا باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی

در این مقاله برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی، مشخصات مختلف صفحه نمایش از نظر انواع رزولوشن (4K, 2k, FullHD, HD)، انواع پنل (OLED, AMOLED, LCD)، نمایش‌های میکرو ال ای دی (Micro-LED) آینده و سرعت تازه‌سازی (60 هرتز، 90 هرتز و 120 هرتز) بررسی می‌شوند.

انواع صفحه نمایش گوشی

رزولوشن صفحه نمایش

وقتی در مورد تشخیص نوع نمایشگر گوشی صحبت می‌شود، یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود، رزولوشن صفحه نمایش است و معمولاً هرچه عدد رزولوشن بیشتر باشد بهتر است. رزولوشن شامل اندازه نمایشگر (به اینچ)، تعداد پیکسل‌ها (چقدر اطلاعات می‌تواند نشان دهد) و تراکم قرارگیری این پیکسل‌ها در کنار هم است و تحت عنوان تعداد پیکسل‌ها در هر اینچ (ppi) شناخته می‌شود.

همچنین بخوانید :

اگر اندازه نمایشگر را بدانید، متوجه می‌شوید که در هر اینچ مربع چه تعداد پیکسلی می‌تواند قرار بگیرد. این تعریف، پیکسل در هر اینچ (ppi) است که از آن تحت عنوان تراکم پیکسل یاد می‌شود. با استفاده از اپلیکیشن Pixel density calculator به راحتی می‌توانید رزولوشن ppi گوشی خود را اندازه بگیرید. در ادامه انواع روزولوشن‌ها شرح داده می‌شوند.

رزولوشنتعداد پیکسل‌ها (افقی در عمودی)اسامینمونه گوشی‌ها
True 4K4096 در 21604K, Cinema 4K, True 4K
4K Ultra HD3840 در 21604K, Ultra HD, 4K Ultra HDسامسونگ Galaxy Note 10 Plus
2K2560 در 14402KHTC 10, Nexus 6P, Moto Z, Galaxy S7, LG V20
1080p1920 در 1080Full HD, FHD, HD High DefinitionOnePlus 3, Sony Xperia X, Huawei P9, iPhone 7 Plus
720p1280 در 720HD, High DefinitionMoto G4 Play, Galaxy J3, Xperia M4 Aqua

صفحه نمایش اچ دی (HD)

اچ دی (HD) دو حرف اول های دیفینیشن (High definition) به معنای کیفیت بالا است. اندازه رزولوشن نمایشگر اچ دی 1280 در 720 پیکسل است. فرقی نمی‌کند اندازه ابعاد نمایشگر چقدر بزرگ یا کوچک باشد، وقتی اندازه پیکسل این مقدار باشد، آن صفحه نمایش اچ دی است.

هرچه نمایشگر اچ دی کوچک‌تر باشد، تراکم پیکسل بالاتر است و از لحاظ تئوری تصویر بهتر به نظر می‌رسد. به‌عنوان مثال یک نمایشگر 4.3 اینچی تراکم پیکسل 342 پیکسل در هر اینچ دارد، اما تراکم پیکسل در نمایشگر 4.7 اینچی، 312 پیکسل در هر اینچ است؛ با این حال هر دو صفحه نمایش اچ دی (HD) هستند. به گفته شرکت اپل، 300 پیکسل در هر اینچ بهترین رزولوشن است، زیرا چشم انسان در این اندازه رزولوشن به راحتی می‌تواند پیکسل‌ها را از یک فاصله دید بخصوص تشخیص دهد.

چک کردن صفحه نمایش

صفحه نمایش فول اچ دی (Full HD)

فول اچ دی اکنون استاندارد کیفیت نمایش گوشی‌های هوشمند است، اگرچه از زمانی که Oppo Find 7 و LG G3 با صفحه نمایش QUD 2K عرضه شدند، صفحه نمایش 2K در گوشی‌های پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است.

اندازه رزولوشن نمایشگر Full HD برابر با 1920×1080 پیکسل است و تراکم پیکسل به بزرگی و کوچکی اندازه نمایشگر بستگی دارد. تراکم پیکسل گوشی‌های هوشمند 5 اینچی، 440 پیکسل در هر اینچ است؛ در حالی که تراکم پیکسل اسمارت فون‌های 5.5 اینچی، 500 پیکسل در هر اینچ است.

صفحه نمایش کوآد اچ دی (QHD) یا 2K

کیفیت صفحه نمایش کوآد اچ دی چهار برابر کیفیت استاندارد HD است. اندازه رزولوشن آن 2560 در 1440 پیکسل است. صفحه نمایش کوآد اچ دی 5.5 اینچی دارای 538 پیکسل در هر اینچ بوده و تراکم پیکسل یک نمایشگر 5.5 اینچی فول اچ دی 400 پیکسل در هر اینچ است.

گاهی ممکن است با اندازه رزولوشن از کیفیت‌های نمایشگر یاد شود. برای مثال اچ دی گاهی 720p و فول اچ دی 1080p نامیده می‌شود. نام 2K برای کوآد اچ دی هم به این دلیل انتخاب شده است که اندازه پیکسل‌های آن بیش از 2000 تا است.

صفحه نمایش اولترا اچ دی یا 4K

نمایشگر اولترا اچ ادی دارای 3860 در 2160 پیکسل و 4K دارای 4096 در 2160 پیکسل است. هر دو کیفیت تحت عنوان 2160p خلاصه می‌شوند و تفاوت پیکسل آن‌ها نسبتاً ناچیز است، اما به هر حال با هم فرق دارند.

بهترین صفحه نمایش گوشی

انواع پنل (Panel) نمایشگر

گوشی‌های هوشمند نمایشگرهای مختلفی دارند و برای چک کردن صفحه نمایش لازم است که انواع پنل‌های آن‌ها نیز بررسی شوند: پنل LCD، پنل OLED، پنل AMOLED، پنل Super AMOLED، پنل TFT، پنل IPS و بسیاری دیگر که به ندرت در گوشی‌های امروزی یافت می‌شوند، مانند TFT-LCD.

پنل LCD

پنل LCD به معنای نمایشگر کریستال مایع (Liquid Crystal Display) است و به مجموعه‌ای از کریستال‌های مایع که توسط نور پس‌زمینه روشن می‌شوند، اشاره دارد. فراگیر بودن و نسبتاً ارزان‌تر بودن، باعث شده است که به پنلی پرکاربرد برای گوشی‌های هوشمند و بسیاری از سایر دستگاه‌ها تبدیل شود.

ال سی دی‌ها در مقابل نور مستقیم خورشید هم عملکرد خوبی دارند، زیرا کل صفحه نمایش از زیر روشن می‌شود؛ اما نسبت به نمایشگرهایی که نیازی به نور پس‌زمینه ندارند، از دقت رنگی کافی برخوردار نیستند.

همچنین بخوانید :

در گوشی‌های هوشمند هم نمایشگر TFT و هم IPS وجود دارد. نمایشگر TFT مخفف Thin Film Transistor بوده و نسخه پیشرفته ال سی دی است که از یک ماتریس فعال استفاده می‌کند. ماتریس فعال به این معنی است که هر پیکسل به صورت جداگانه به یک ترانزیستور و خازن متصل است. مزیت اصلی TFT هزینه تولید نسبتاً کم و کنتراست بالای آن در مقایسه با ال سی دی‌های معمولی است.

صفحه نمایش IPS مخفف In-Plane Switching بوده و پیشرفته‌تر از ال سی دی‌های TFT است و زوایای دید بهتری دارد. برای هر پیکسل دو ترانزیستور استفاده می‌کند و نور پس‌زمینه قوی‌تری دارد. اما نسبت به صفحه نمایش‌های دیگر به انرژی بیشتری نیاز دارد. با این حال نسبت به نمایشگر TFT انرژی کمتری مصرف می‌کند. برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی لازم است که نمایشگرها از لحاظ انواع پنل‌هایی که در این بخش شرح داده می‌شوند، مورد بررسی قرار بگیرند.

تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی موبایل

پنل AMOLED

نمایشگر AMOLED مخفف Active Matrix Organic Light-Emitting Diode و به معنای دیود ساطع کننده آلی ماتریس فعال است. OLED ماده‌ای آلی است که وقتی جریانی از آن عبور می‌کند، نور ساطع می‌کند. برخلاف پنل‌های ال سی دی که نور پس‌زمینه دارند، نمایشگرهای OLED همیشه خاموش هستند.

بنابراین نمایشگرهای OLED سیاه‌های خالص‌تری دارند و وقتی رنگ‌های سیاه یا تیره روی نمایشگر به تصویر کشیده می‌شوند، انرژی کمتری مصرف می‌کنند. با این حال رنگ‌های روشن روی نمایشگرهای AMOLED نسبت به صفحه نمایش‌های LCD انرژی کمتری مصرف می‌کنند. به علاوه ساخت نمایشگرهای OLED گران‌تر از تولید LCD تمام می‌‌شود.

از آنجا که پیکسل‌های سیاه در نمایشگر OLED خاموش است، نسبت کنتراست آن نیز در مقایسه با نمایشگرهای LCD بالاتر است. نمایشگرهای AMOLED سرعت تازه‌سازی بالاتری نیز دارند، اما به اندازه ال سی دی‌ها در نور مستقیم قابل دیدن نیستند. به علاوه ممکن است نمایشگر از داخل بسوزد. با این حال، نمایشگرهای AMOLED باریک‌تر از صفحه نمایش‌های LCD هستند.

تفاوت میان AMOLED و Super AMOLED چیست؟

نمایشگرهای Super AMOLED در گوشی‌های رده بالا بکار برده می‌شدند، اما اکنون در دستگاه‌های دارای مشخصات متوسط نیز دیده می‌شوند. صفحه نمایش Super AMOLED مانند IPS LCD با ادغام لایه لمسی در داخل نمایشگر، به جای اضافه کردن یک لایه اضافی رویی، AMOLED اولیه را بهبود بخشیده است.

در نتیجه، صفحه نمایش‌های Super AMOLED نسبت به نمایشگرهای AMOLED عملکرد بهتری در مقابل نور خورشید داشته و به انرژی کمتری نیز نیاز دارند. بنابراین همانطور که از نامش پیدا است Super AMOLED نسخه بهبود یافته AMOLED است.

تفاوت صفحه نمایش اورجینال و ‌کپی

رتینا (Retina)

رتینا اصطلاح دیگری است که برای گوشی‌های اپل بکار برده می‌شود. صفحه نمایش رتینا با ویژگی بخصوصی تعریف نمی‌شود، فقط باید از وضوح کافی برخوردار باشد تا چشم انسان بتواند پیکسل‌ها را از فاصله دید نرمال تشخیص دهد. این نمایشگر دارای تراکم پیکسل 300 پیکسل در هر اینچ است. اما اپل تراکم پیکسلی را مانند سایر برندهای گوشی اندازه‌گیری نمی‌کند.

این عدد براساس اندازه و رزولوشن نمایشگر تغییر می‌کند. اپل مفهوم رتینا را با آیفون 4 رواج داد. این گوشی دارای رزولوشن 960 در 640 پیکسل، صفحه نمایش IPS LCD 3.5 اینچی و 330 پیکسل در هر اینچ (ppi) است.

سرعت تازه سازی: نمایشگرهای 60، 90 و 120 هرتزی

در اواخر سال 2019، تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند نمایشگرهای 90 هرتزی را عرضه کردند. وان پلاس نخستین برندی بود که این فناوری را با OnePlus 7 Pro و سپس با 7T و 7T Pro عرضه کرد. گوگل نیز نمایشگر 90 هرتزی را با گوشی‌های هوشمند Pixel 4 و Pixel 4 XL عرضه کرد. اما آیا تفاوتی میان نمایشگر 60 هرتزی و 90 هرتزی وجود دارد؟ برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی لازم است که انواع صفحه نمایش گوشی از لحاظ سرعت تازه‌سازی بررسی شوند.

منظور از سرعت تازه‌سازی تعداد دفعاتی است که تصویر تلویزیون یا نمایشگر در هر ثانیه، تازه‌سازی می‌شود و واحد اندازه‌گیری آن هرتز است. نمایشگری که سرعت تازه‌سازی آن 60 هرتز است، 60 بار در هر ثانیه تغییرات را نمایش خواهد داد و سرعت تازه‌سازی 90 هرتزی، 90 بار در هر ثانیه تغییرات را نشان خواهد داد.

انواع مختلف صفحه نمایش گوشی

اساساً هرچه سرعت تازه‌سازی بیشتر باشد، تصویر نمایشگر روان‌تر به نمایش درمی‌آید و تاری حرکت کمتر است. این مسئله برای گوشی‌های هوشمند بسیار مهم است، زیرا اغلب کاربران هنگام استفاده از گوشی به سرعت بالا نیاز دارند. همچنین بازی‌ها هم سرعت بهتری خواهند داشت. بالاترین سرعت تازه‌سازی 120 هرتز است و به این معنی است که نمایشگر 120 بار در هر ثانیه، تغییرات را نمایش خواهد داد.

بهترین صفحه نمایش گوشی 2020

اما کدام صفحه نمایش بهتر است؟ هر کدام از این اصطلاحات به یک برند یا تولیدکننده بخصوص محدود نمی‌شوند. نمایشگر AMOLED به سامسونگ محدود نیست، نمایشگرهای آیفون IPS LCD در حال حاضر توسط ال جی (LG) تولید می‌شوند، درحالی که سامسونگ نمایشگرهای آیپد را ساخته است. همه گوشی‌های سامسونگ نیز دارای نمایشگرهای AMOLED نیستند.

بنابراین به همین راحتی نمی‌توان تصمیم گرفت که کدام یک نسبت به دیگری برتری دارد. هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و با توجه به آن‌ها می‌توان تصمیم نهایی را گرفت. به این ترتیب، هنگام انتخاب بهترین صفحه نمایش گوشی باید به اعداد و اطلاعات فنی دقت کرد، به علاوه عملکرد این نمایشگرها در عمل نیز مهم است.

همچنین لازم است که به نوع کاربری خود نیز توجه کنید. برای مثال فکر کنید برای چه هدفی گوشی را می‌خواهید، چقدر می‌خواهید از آن استفاده کنید، آن وقت در مورد صفحه نمایش گوشی تصمیم‌گیری کنید. اگر می‌خواهید از آخرین درصد باتری خود استفاده کنید یا به کنتراست و رنگ صفحه نمایش اهمیت می‌دهید، نمایشگرهای AMOLED را امتحان کنید.

صفحه نمایش گوشی سامسونگ

تفاوت صفحه نمایش اورجینال و ‌کپی

در بازار فعلی و رقابتی که میان تولیدکنندگان وجود دارد، برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی لازم است که انواع صفحه نمایش گوشی از لحاظ کپی یا اورجینال بودن مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به نکات زیر می‌توان تشخیص داد که صفحه نمایش گوشی کپی است یا اصل:

  • روشنایی آن متفاوت است: برای مثال اگر ال سی دی اورجینال آیفون را ببینید، بسیار روشن است و اگر به کپی آن نگاه کنید، متوجه می‌شوید که روشنایی آن نسبتاً کمتر است. برای این کار می‌توانید روشنایی دو گوشی مشابه را با هم مقایسه کنید.
  • یک آیکون را لمس کرده و جابجا کنید: اگر آیکون را نگه دارید و از روی سایر آیکون‌ها جابجا کنید، در گوشی اصل، اپلیکیشن‌های روی صفحه نمایش با سرعت دست شما حرکت می‌کنند و در گوشی کپی، به کندی حرکت می‌کنند و عملکرد خوبی ندارند.
  • نوار نمایشگر: برای مثال نوار نمایشگر آیفون اصل محکم است و در نتیجه به راحتی نمی‌شکند. کیفیت نوار نمایشگر به قدری خوب است که با نگاه کردن به صفحه نمایش متوجه خواهید شد. نمایشگر دو نوار دارد، یکی پهن و دیگری باریک است.
  • لوگو اپل روی نوار: روی تک تک اجزاء گوشی‌های اپل لوگوی آن وجود دارد. روی هر دو نوار آیفون، لوگو و کد تست ال سی دی آیفون وجود دارد.
  • بارکد: در آیفون اصل، یک بارکد در پشت ال سی دی به همراه شماره سریال وجود دارد. البته در بسیاری از گوشی‌های کپی هم این بارکد و سریال را می‌گذارند، اما گوشی اصل دارای بارکدی روشن و واضح است و گوشی کپی بارکد کوچکی دارد.

جمع بندی

برای تشخیص نوع صفحه نمایش گوشی باید گوشی‌های مورد نظر را از لحاظ مشخصات فنی نمایشگر بررسی کرد. برای مثال می‌توان انواع صفحه نمایش را از لحاظ رزولوشن، انواع پنل و سرعت تازه‌سازی مورد توجه قرار داد. همچنین با نکاتی که در این مقاله گفته شد می‌توان تفاوت میان نمایشگرهای کپی و اورجینال را تشخیص داد. لطفاً نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های پلازا با ما در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402