تفاوت شارژر سریع با معمولی؛ کدام یک از آن ها بهتر است؟

fast charge vs normal charge / تفاوت شارژر سریع با معمولی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

تفاوت شارژر سریع با معمولی در چیست؟ شارژ سریع بهتر است یا معمولی؟ هر کدام از آن‌ها چه مزایا و معایبی دارند؟ در این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.

بیشتر گوشی‌های هوشمندی که این روزها در بازار موجود هستند از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند، در حالی که تا چندین سال پیش گوشی‌های معدودی با قابلیت شارژ سریع در بازار موجود بودند. کوالکام اولین شرکتی بود که این مفهوم را ابداع و نام آن را Quick Charge یا شارژ سریع گذاشت. تا آن زمان همه کاربران از شارژ معمولی برای شارژ باتری گوشی‌های خود استفاده می‌کردند و هیچکس نمی‌دانست شارژ سریع چیست. در حالی که امروزه شارژ معمولی به دلیل سرعت بسیار کمتر، تقریبا به طور کل منسوخ شده است و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا تفاوت شارژ سریع با معمولی فقط به سرعت شارژ باتری محدود می‌شود؟ فرق شارژر فست شارژ با معمولی در چیست؟ مزایای Fast Charge چیست و این فناوری تا چه میزان بر عملکرد باتری تاثیر می‌گذارد؟ برای پاسخ به این سوالات در این مقاله همراه پلازا باشید.

فهرست مطالب:

تفاوت شارژر سریع با معمولی

هر گوشی برای شارژ باتری خود نیاز به دریافت ولتاژ به خصوصی از شارژر دارد. یک شارژر معمولی میزان ولتاژ ثابتی را به باتری گوشی شما می‌رساند و به این ترتیب باتری با سرعت عادی شارژ می‌شود. این همان شارژ معمولی یا آهسته است که تا چند سال گذشته تمام گوشی‌ها از آن استفاده می‌کردند. اما فرق شارژ سریع با معمولی در این است که در تکنولوژی شارژ سریع شارژر میزان ولتاژ بیشتری نسبت به حالت عادی به گوشی می‌رساند تا شدت جریان بالاتر رفته و در نتیجه باتری گوشی شما با سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی شارژ خواهد شود. به این فناوری، تکنولوژی فست شارژ یا توربو شارژ نیز گفته می‌شود.

fast charge vs normal charge / تفاوت فست شارژ و کوئیک شارژ

نکته قابل توجه این است که تکنولوژی شارژ سریع، گوشی شما را تنها تا حد معینی با سرعت بالاتر شارژ می‌کند؛ اگر شما گوشی را با باتری ۰ درصد به شارژ بزنید باتری بسته به مدل گوشی تنها تا ۵۰ یا ۸۰ درصد با قابلیت شارژ سریع، شارژ خواهد شد. زمانی که چرخه شارژ به حد معینی برسد، میزان ولتاژی که از شارژر به گوشی می‌رسد کاهش پیدا کرده و مابقی ظرفیت باتری با سرعت معمولی شارژ می‌شود؛ برای مثال، باتری گوشی شیائومی ردمی نوت ۹ پرو مکس تنها ظرف ۳۰ دقیقه از ۰ به ۵۰ درصد می‌رسد، اما شارژ ۵۰ درصد باقی مانده ۱ یا ۱.۵ ساعت طول می‌کشد. تفاوت شارژر سریع با معمولی در شارژ سریع‌تر باتری، تنها تا ظرفیت معینی قابل احساس است.

شاید این موضوع برایتان عجیب به نظر برسد، ولی در حقیقت امکان شارژ تمام ظرفیت باتری به صورت شارژ سریع وجود ندارد؛ چرا که در این صورت باید هر یک سال یک بار یا کمتر باتری را تعویض می‌کردید. با کاهش سرعت شارژ علاوه بر اینکه به باتری آسیب وارد نمی‌شود عمر آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

آیا تکنولوژی فست شارژ در هر گوشی قابل استفاده است؟

برای استفاده از این قابلیت در وهله اول گوشی شما باید از آن پشتیبانی کند. سپس نیاز به یک شارژر مخصوص دارید و در آخر هم باید از کابل به خصوصی استفاده کنید. تفاوت کابل شارژ سریع و معمولی در توانایی آن‌ها در انتقال جریان است؛ اگر از یک شارژر فست شارژ استفاده کنید ولی کابل شما نتواند جریان اضافی را به گوشی برساند، باتری گوشی شما با همان سرعت معمولی شارژ خواهد شد. این موضوع در قبال شارژر و خود گوشی نیز صادق است؛ اگر یکی از این ۳ از بخش از شارژ سریع پشتیبانی نکنند، باتری با سرعت آهسته و معمولی شارژ خواهد شد.

آیا تکنولوژی شارژ سریع به باتری آسیب می رساند؟

به طور کلی بله، اما فرایند آسیب دیدن باتری سرعت بسیار کمی دارد و تنها پس از گذشت مدت طولانی متوجه آن خواهید شد. فرق فست شارژ با معمولی علاوه بر سرعت، در میزان گرمای تولیدی هنگام شارژ نیز به چشم می‌آید. فناوری شارژ سریع نسبت به شارژ معمولی گرمای بیشتری تولید می‌کند و گرما نیز دشمن اصلی باتری است که در طول زمان علاوه بر عمر باتری، از ظرفیت آن می‌کاهد.

fast charge vs normal charge / تفاوت کابل شارژ سریع و معمولی

این روزها شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند، مکانیزم‌های مختلفی را برای محافظت از باتری هنگام شارژ طراحی کردند. مثلا با بالا رفتن دمای گوشی از حد معینی، گوشی با ارسال یک سیگنال به خصوص شارژر را مطلع می‌کند و شارژر نیز شدت جریان را کاهش می‌دهد. البته با وجود این مکانیزم‌ها بالاخره هنگام استفاده از شارژ سریع گرما تولید خواهد شد و باتری نیز تا حدودی آسیب خواهد دید.

مزایا و معایب شارژ سریع

فناوری شارژ سریع به طور کلی دارای چندین مزایا و معایب است:

مزایا:

  • صرفه جویی در وقت با بالاتر رفتن سرعت شارژ باتری: با کمک قابلیت شارژ سریع می‌توانید به میزان قابل توجهی در وقت خود صرفه جویی کرده و ساعات اضافی را به اهداف مهم زندگی اختصاص دهید. گوشی‌هایی که این روزها وارد بازار می‌شوند ظرفیت باتری بسیار بزرگی دارند و اگر قرار بود همچنان از شارژ معمولی برای شارژ آن‌ها استفاده کنیم، باید نزدیک به ۳ تا ۵ ساعت منتظر شارژ شدن باتری می‌ماندیم. در حالی که با کویک شارژ، این فرایند طی مدت کمتر از ۳ ساعت انجام می‌شود.
  • بهبود مشخصات فنی گوشی: گوشی‌های هوشمندی که از شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند دارای قطعات سخت افزاری به روز تر و قدرتمندتری هستند که می‌توانند به صورت هوشمند و با بالا رفتن دمای گوشی شدت جریان را کاهش دهند. به این ترتیب هم از باد کردن باتری و آسیب رسیدن به آن جلوگیری می‌شود و هم سایر قطعات گوشی آسیب نمی‌بینند.
  • افزایش مدت زمان استفاده از گوشی: اگر بتوانید باتری گوشی را با سرعت بیشتری شارژ کنید طبیعتا مدت زمان بیشتری هم می‌توانید از آن استفاده کنید.

fast charge vs normal charge / تفاوت شارژ سریع با معمولی

معایب

  • باتری گوشی به آهستگی از بین می‌رود: همانطور که گفتیم، در هنگام استفاده از شارژ سریع، حرارت قابل توجهی تولید می‌شود که می‌تواند به باتری آسیب وارد کند. این حرارت در طول زمان عمر باتری را کمتر می‌کند. همچنین ظرفیت باتری نیز کمتر می‌شود؛ زیرا باتری‌های لیتیوم یونی دارای چرخه شارژ محدودی هستند و با هر بار شارژ یکی از این چرخه‌ها از بین می‌رود. به همین دلیل اگر مدام شارژ گوشی خالی شود و سپس دوباره شارژ شود، ظرفیت باتری کمتر و کمتر خواهد شد.
  • نیاز به شارژرهای مخصوص: گوشی‌های هوشمندی که از تکنولوژی شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند برای استفاده از این فناوری به شارژرهای مخصوصی نیاز دارند. اگر شارژر خود را گم کنید یا اگر به آن آسیب وارد شود باید یک شارژر جدید خریداری کنید که این روزها قیمت کمی هم ندارد.

مزایا و معایب شارژ معمولی

شارژ معمولی با این که این روزها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد کاملا بدردنخور نیست و علاوه بر معایب، مزایایی هم دارد.

مزایا:

  • عمر باتری بیشتر: برخلاف شارژ سریع، در شارژ معمولی باتری شدت جریان مناسب و ثابتی را دریافت می‌کند که منجر به تولید حرارت اضافی نمی‌شود؛ به همین دلیل، عمر باتری به دلیل گرما کمتر نمی‌شود.
  • عدم استفاده زیاد از حد از گوشی: اگر گوشی از شارژ سریع پشتیبانی نکند، کاربر می‌داند که شارژ دستگاهش مدت زمان بسیار زیادی طول خواهد کشید و در نتیجه زیاد از حد از آن استفاده نخواهد کرد. به همین ترتیب باتری مدام در حال شارژ شدن نیست و می‌تواند چرخه‌های شارژ بیشتری را حفظ کند.

معایب:

  • شارژ باتری زمان زیادی طول خواهد کشید: با شارژ معمولی باید مدت زمان بیشتری منتظر شارژ باتری خود باشید. این موضوع سبب می‌شود نتوانید به سایر کارهای مهمی که در طول روز دارید برسید.
  • امکان استفاده مداوم از گوشی وجود ندارد: اگر گوشی از شارژ سریع پشتیبانی نکند کاربران نمی‌توانند برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزانه روی آن حساب باز کنند؛ چرا که باتری به سرعت خالی می‌شود و شارژ آن هم مدت زمان زیادی طول خواهد کشید.

تفاوت شارژ سریع، کوئیک شارژ و توربو شارژ

هر سه این عبارات در واقع یکی هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. همانطور که پیشتر گفتیم کوالکام اولین شرکتی بود که مفهوم شارژ سریع را معرفی کرد. این کمپانی سپس حق مالکیت و استفاده از عبارت Quick Charge را به نام خود ثبت کرد و به این ترتیب سایر شرکت‌ها مجبور شدند اسامی جدیدتری برای فناوری شارژ سریع خود پیدا کنند.

fast charge vs normal charge / فرق شارژ سریع با معمولی

برای مثال شرکت BBK Electronics که صاحب امتیاز برندهایی مثل اوپو، وان پلاس، ریلمی و ویوو است برای اشاره به فناوری شارژ سریع گوشی‌های خود از عبارت Dash Charge یا Warp Charge استفاده می‌کند. به همین ترتیب اسامی که سایر برندها نیز استفاده می‌کنند همه یک معنی دارند و تنها به دلایل قانونی یا بازاریابی با یکدیگر متفاوت هستند.

نحوه غیرفعال کردن شارژ سریع

پاسخ به این سوال که «شارژ سریع بهتر است یا معمولی؟» بستگی به نیازها و نحوه استفاده کاربر دارد. اما همانطور که گفته شد، شارژ سریع می‌تواند با تولید حرارت، در دراز مدت به باتری گوشی آسیب وارد کند. در صورتی که شما از این بابت نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به تنظیمات موبایل خود، حالت شارژ سریع را غیرفعال کرده تا باتری با سرعت عادی شارژ شود؛ به این ترتیب باید مدت زمان طولانی‌تری منتظر شارژ شدن باتری بمانید اما در عوض حرارت گوشی در هنگام شارژ، بیش از اندازه بالا نمی‌رود و باتری نیز مدت زمان بیشتری شما را همراهی خواهد کرد.

غیرفعال کردن شارژ سریع در گوشی‌های سامسونگ:

۱. برای غیر فعال کردن قابلیت شارژ سریع در موبایل‌های سامسونگ، ابتدا به تنظیمات گوشی بروید و گزینه Device care را انتخاب کنید.

۲. سپس روی گزینه Battery بزنید.

۳. در صفحه باز شده، از پایین صفحه روی Charging settings کلیک کنید.

شارژ سریع بهتر است یا معمولی

۴. در نهایت گزینه‌های Fast charging و Super fast charging (در صورت وجود داشتن) را غیر فعال کنید.

تفاوت شارژ سریع و معمولی

به این ترتیب موبایل شما با سرعت معمولی شارژ خواهد شد. برای شارژ سریع نیز کافی همین مراحل را طی کرده و این دو گزینه را مجددا فعال کنید.

غیر فعال کردن شارژ سریع در گوشی‌های شیائومی:

۱. در گوشی‌های شیائومی باید به تنظیمات رفته و گزینه Battery را انتخاب کنید.

۲. در صفحه باز شده روی گزینه Additional features بزنید.

۳. در این صفحه گزینه Speed up charging را غیر فعال کنید.

شارژ سریع بهتر است یا معمولی

۴. سپس روی گزینه Boost charging speed بزنید و در صفحه بعدی آن را غیر فعال کنید.

سوالات متداول

۱. آیا فست شارژ ضرر دارد؟

از آنجایی که هنگام استفاده از قابلیت شارژ سریع، حرارت نسبتا زیادی تولید می‌شود، این موضوع می‌تواند در طی چندین سال به باتری آسیب وارد کند؛ بنابر این، اگر می‌خواهید چندین سال از موبایل خود استفاده کنید، بهتر است تا جای ممکن از فست شارژ استفاده نکنید.

۲. شارژ سریع بهتر است یا معمولی؟

در مواقعی که نیاز دارید به سرعت باتری گوشی را شارژ کنید، استفاده از فناوری شارژ سریع کاربردی خواهد بود. اما همانطور که گفته شد، بهتر است برای افزایش طول عمر باتری، در مواقعی که نیازی به شارژ سریع باتری ندارید، این ویژگی را غیر فعال کنید.

۳. آیا استفاده از شارژر معمولی برای دستگاهی که از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند، مشکلی ایجاد می‌کند؟

این کار هیچ مشکلی برای دستگاه شما به وجود نمی‌آورد و تنها مدت زمان شارژ کامل باتری را طولانی‌تر خواهد کرد.

سخن پایانی

عمده تفاوت شارژ سریع و معمولی در سرعت شارژ باتری است و این سرعت بالاتر نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ با استفاده از Fast Charge شما می‌توانید در کمتر از ۴۰ دقیقه باتری گوشی را به ۸۰ درصد برسانید گرچه طی این فرایند باتری تحلیل خواهد رفت، ولی این اتفاق طی مدت زمان طولانی رخ می‌دهد و اکثر کاربران متوجه آن نمی‌شوند.

به طور کلی شاید تنها زمانی که شارژ معمولی کارآیی بهتری داشته باشد زمانی است که قصد داشته باشید از یک گوشی برای مدت زمان طولانی استفاده کنید؛ زیرا گوشی‌های امروزی اکثرا باتری‌های غیرقابل جداسازی دارند و تعویض آن‌ها دردسرهای خودش را دارد. به همین دلیل اگر برنامه‌ای برای خرید گوشی جدید ندارید بهتر است در تنظیمات گوشی گزینه شارژ سریع را غیرفعال کنید تا باتری عمر طولانی‌تری داشته باشد. نظر شما چیست؟ به نظر شما فست شارژ یا همان شارژ سریع بهتر است یا معمولی؟ دیدگاه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران1 دیدگاه
avatar
Rahim R7
.
04 فروردین 1400، 16:24
پاسخ
0
0
سلام خسته نباشید،ببخشید موبایلی که فست شارژ 40 واتی پشتیبانی میکنه،میتوان برای شارژ از یه شارژر 10 واتی هر برند معتبری استفاده کرد چون من علاقه ای به شارژ سریع ندارم ممنون میشم جوابمو بدید
avatar
مهدی فتح اله زاده
.
05 فروردین 1400، 14:11
پاسخ
0
1
@Rahim R7
سلام بله میتونید از شارژر 10 واتی استفاده کنید اما دقت داشته باشید که جریان اسمی شارژر ها با جریان واقعی متفاوت هستند وقتی گوشی تون فست شارژ 40 وات رو ساپورت میکنه بهتر اینه که از شارژر خودش استفاده کنید تا ی شارژر متفرقه دیگر ضمنا شارژ سریع یا فست شارژ بودن مزیت خیلی خوبی هست و معمولا در گوشی های فست شارژ کند شارژ شدن به آی سی شارژ فشار میاره و حتی ممکنه باعث سوختن هم بشه مثلا ماشین شما میتونه تخته گاز بره، شما دنده سه میذاری که تند بری ولی پات همزمان روی ترمز هستش و نمیذاری تند بره. به موتور فشار میاد اینم همینظوره
جدول فروش فیلم ها