کمتر وقتی پیش میآید که به سومین نسخه از یک مجموعه بازی برسیم و بازهم شاهد تغییرات اساسی در آن باشیم؛ چیزی که به وضوح در بازی Project Cars 3 میبینیم. با نقد و بررسی این بازی با ما باشید.
از تاریخ انتشار بازی Project Cars 3 زمان زیادی نمیگذرد و میتوان به آن به عنوان یک بازی جدید نگاه کرد. این بازی در تاریخ 28 آگوست 2020 مصادف با 7 شهریور 1399 برای مایکروسافت ویندوز، پلی استیشن 4 و ایکسباکس وان منتشر شده است. در حالی که سال 2020 پر از بازیهای بزرگ و جذاب است، Project Cars 3 این فرصت را پیدا کرده که لقب بهترین ریسینگ سال را از آن خود کند. در ادامه این مقاله از پلازا بیشتر به صحبت درباره این بازی میپردازیم. اما در ابتدا میتوانید در ویدیوی زیر تریلر بازی Project Cars 3 را تماشا کنید.
از سال 2015 که اولین نسخه از سری Project Cars عرضه شد، به وضوح میتوانستیم پتانسیل آن برای تبدیل شدن به یک مجموعه عالی را ببینیم. بازی Project Cars گرافیک بسیار خیرهکننده و چیزی شبیه به عناوین انتهای نسل هشتم را داشت، تنوع ماشینهایش عالی و یک شبیهساز تقریبا کامل بود. میگوییم تقریبا چون Project Cars ضعفهایی مثل پیچیدگی بیش از حد در هندلینگ ماشینها و مشکلات هوش مصنوعی را داشت و آن را از لفظ «بینقص» دور میکرد. موفقیت نسخه اول، بندای نامکو و Slightly Mad را به ساخت نسخههای بعدی نیز متقاعد کرد. بعد از عرضه نسخه دوم و دریافت نمرات مثبت منتقدین و فروش راضیکننده، در فاصلهای سه ساله تاریخ انتشار بازی Project Cars 3 مشخص و نسخه سوم آن هم عرضه شد.
نسخه سوم این سری یعنی بازی Project Cars 3، از نظر روند ساخت هم تفاوتهایی با دو نسخه قبل داشت. اول آنکه شرکت Codemasters که یکی از معروفترین و صاحبنامترین شرکتهای ساخت عناوین Racing است، Slightly Mad را خریداری کرد. این استودیو به روند سریع توسعه بازیهایش و همینطور علاقه به عناوین آرکید معروف است؛ اتفاقی که برای بازی Project Cars 3 افتاد و بعد از به دست گرفتن آن توسط Codemasters سرعت بیشتری به ساخت خود گرفت. قبل از عرضه بازی خبرهایی مبنی بر گرافیک بسیار خیرهکننده آن و پشتیبانی بازی از Ray-Tracing و تنوع بیشتر ماشینها و جادهها در تریلر بازی Project Cars 3 منتشر شد و انتظار را برای آن سختتر کرد. بیایید باهم ببینیم این بازی تا چه حد انتظارات را برآورده کرده است.
آرکید بازها هم لذت خواهند برد
اگر نسخههای قبلی این مجموعه را بازی کرده باشید، میدانید که هیچگاه کوچکترین نشانهای از آرکید (Arcade) بودن در گیم پلی سری Project Cars وجود نداشته و همواره سعی بر عرضه یک عنوان شبیهساز و واقعگرایانه داشته است. اگر با همین دیدگاه سراغ گیم پلی بازی Project Cars 3 بیایید، کاملا ناامید میشوید. همانطور که گفتیم علاقه کدمسترز به عناوین آرکید و نیمه شبیهساز کار خودش را کرده و در بازی پروژه ماشین ها ۳ هم شاهدش هستیم. خوشبختانه چیزی که این مورد را تبدیل به نکته منفی نمیکند، باز گذاشتن دست گیمر به لطف آپشنهایی است که در بازی قرار داده شدهاند. شما در صورت انتخاب درجه سختی Beginner یا Novice کاملا با یک بازی آرکید مواجه میشوید و در صورت انتخاب درجه سختیهای بالاتر بازی به سمت نیمه شبیهسازی و شبیهسازی کامل خواهد رفت.
همچنین شما میتوانید آپشنهای کمککننده در رانندگی را کم و زیاد کنید و یک درجه سختی Custom بسازید. چیزی که در مورد درجه سختی بازی جالب است، متعادل بودن هوش مصنوعی در همه این درجه سختیها محسوب میشود. در واقع درجه سختیها بیشتر به آپشنهای آرکید و شبیهساز ربط دارند تا هوش مصنوعی و عملکرد حریفان در مسابقات. حریفان شما در درجه سختی Novice هم اصلا احمقانه رفتار نمیکنند و برای برنده شدن حریص هستند و واقعا آزارتان میدهند؛ در واقع در مورد AI حریفان، کار زیادی از دستتان برنمیآید و تمرکز بیشتر بازی برای سخت و آسان کردن راندن ماشین بوده است. همین هوش مصنوعی بسیار خوب بقیه ماشینها، لذت دانلود بازی Project Cars 3 را دوچندان میکند.
رانندگی در ترکهای Project Cars 3 واقعا لذتبخش است. آن چیز که شما را برنده یا بازنده میکند، عملکرد شما در ترمز گرفتن به موقع، متوقف کردن گاز دادن در سر پیچها و شتاب گرفتن در لحظه درست است. با استفاده از سیستم راهنمای بازی، میتوانید علائمی را در سر پیچها قرار دهید که به شما موقع مناسب گاز دادن یا ترمز کردن را نشان میدهند؛ اما با وجود آنها هم باید خودتان در این مورد حرفهای شوید و گاه فاصله کارهایی که باید انجام دهید به یک ثانیه میرسد و یک نیش ترمز یا شتاب کوچک میتواند چند رتبه شما را بالا و پایین کند. در واقع همین جابه جایی مداوم دستتان بین گاز و ترمز لذتبخشترین بخش یک بازی ریسینگ و مسابقهای است که خوشبختانه با هندلینگ عالی ماشینهای این بازی، این مورد کاملا محقق شده است.
بازی از مدهای کمی برای بازی کردن تشکیل شده است که به خودی خود بزرگترین مشکل آن است. به طور کلی شما میتوانید بین Career و Custom Event یکی را برای بازی تکنفره انتخاب کنید. در حالت Custom Event شما جاده مورد نظر خود را با آپشنهای متغیر و متعدد انتخاب میکنید. در این حالت میتوانید آب و هوای آغازکننده، آب و هوای پایانی، میزان لغزندگی جاده، فصل و قوانین مربوط به Penalty را تعیین کنید. آب و هوایی که در مسابقات برای سومین نسخه از بازی Project Cars در نظر گرفته شده بسیار متنوع است و از صاف و آفتابی تا طوفان و رعد و برق و برف را شامل میشود. متاسفانه در این حالت شما نمیتوانید به صورت Split-Screen یا آنلاین با دوستتان رقابت کنید و تنها حالت تکنفره را شامل میشود.
به بخش Career میرسیم که مهمترین بخش گیمپلی است. بخش Career در واقع عظیمترین بخش و تعیینکنندهترین آن است. این بخش حتی در حالت آنلاین و Custom Matchهای شما هم تاثیرگذار است؛ زیرا در آن قسمتها هم فقط میتوانید از ماشینهای آزادشده یا آپگرید شده این قسمت استفاده کنید. در کمال تعجب هیچ داستانی برای این بخش در نظر گرفته نشده و شما بدون نام و نشان وارد حرفه رانندگی میشوید و باید یکی یکی مسابقات را انجام دهید. مشکل دیگر این بخش تنوع کم مسابقات است. شما تنها به انجام مسابقات Racing و Time Trial و Road Circuit میپردازید و بقیه حالات تنها در حالت چندنفره آنلاین در دسترس است.
مهمترین تغییر بخش Career به نسبت دیگر نسخههای مجموعه Project Cars و حتی شاید دیگر بازیهای ریسنیگ، امکان وارد کردن پروفایل خود از دو نسخه قبل است. یعنی شما میتوانید آواتاری که از نسخههای قبل داشتید را در این نسخه لود کنید و تمام پیشرفتهای آن هم با خود بیاورید. میزان XP و پول شما هم وارد بازی میشود و حتی ماشینهای بیشتری در دسترس خواهید داشت. در واقع میتوانید کاراکتر قبلی خود را در صورت داشتن اکانت در بازیهای قبل، وارد بازی کنید و مسیر پیشرفت خود را در Career ادامه دهید. درست است که لذت شروع از صفر و پیشرفت تدریجی شاید با چیزی قابل مقایسه نباشد، اما این که با شخصیت قبلی خود بازی کنید و پیشرفت خود را در نسخههای مختلف بازی Project Cars برای کامپیوتر ببینید، بسیار جالب است.
زیبا، اما پایینتر از انتظارات
در بخش بصری، بازی پایینتر از انتظارات ظاهر شده است. این که میگوییم پایینتر از انتظارات به معنای ضعیف بودن گرافیک بازی Project Cars 3 نیست؛ اتفاقا بازی نمای زیبایی دارد و از تماشای آن هم لذت میبرید. اما به عنوان یک بازی آخرنسلی نمیتوان به آن نمره قبولی داد. گرافیک تکنیکی بازی چیزی شبیه به نسخه ارتقا یافته و نسل هشتمی NFS: Shift است و با وجود زیبا بودن، با توقعات ما فاصله دارد. البته این کمبود باعث شده بازی برای بسیاری از رایانههای شخصی بهینه باشد و اگر یک کامپیوتر میان رده دارید، احتمالا مشکلی برای اجرای بازی در حالت گرافیکی High هم نخواهید داشت؛ هرچند تکنولوژیهایی همچون Tesselation در بازی وجود دارد که روشن بودنشان باعث فشار زیادی به قطعات ضعیف شما میشود.
کیفیت بافتهای ماشینها چندان چشمنواز نبوده و صرفا راضیکننده است. یکی از مهمترین موارد گرافیکی در یک بازی های ریسینگ، Draw Distance است که بازی در این زمینه متوسط عمل میکند و گاها به خصوص در شب پیش میآید که مسیر جلوی شما در پیچها واضح نیست و باید نیم نگاهی هم به رادار داشته باشید. کیفیت بصری بازی در شب بسیار بهتر از روز است و بازی در زمینه نورپردازی و سایهها در هوای تاریک عملکرد بهتری دارد. یکی از موارد مثبت بازی در این زمینه بازتاب نور است.
اگر در آب و هوای بارانی و رعد و برق مسابقه دهید و زمین هم خیس باشد، شاهد بازتاب زیبای نور و تابش نور در آبها خواهید بود که شگفتزدهتان میکند. فریمریت بازی همواره ثابت است و همانطور که گفتیم بازی روی اکثر سیستمها بسیار بهینه عمل میکند. در طول بازی و حتی در شلوغترین برخوردها و آب و هوای پرجزئیاتی چون رعد و برق، اصلا شاهد لگ و افت فریم نیستیم. در پایان هر مسابقه هم میتوانید 3 راننده اول را ببینید و در این صحنهها هم شاهد انیمیشنهای نرم و زیبایی هستیم.
جاده های ساکت…
هرچقدر که صدای راهنمای شما در طول مسابقه به شما انرژی و انگیزه میدهد، کمبود موسیقیهای هیجانانگیز و متنوع به شدت در بازی حس میشود. در طول مسابقات هر موقع عقب بیفتید یا در رتبههای برتر باشید، صدای راهنمای شما با هیجان بسیار زیاد شما را به وجد میآورد. صداگذاری ماشینها هم بسیار واقعی است و هر ماشین دارای صدای مخصوص به خود است و وقتی چند ماشین را برانید متوجه تفاوت زیاد آن خواهید شد. حتی بعد از ارتقا دادن قطعات خود، میبینید صدای خروجی از ماشین شما تفاوتهایی با حالت قبل کرده است. موسیقی بازی در منو بسیار آرام است و در طول مسابقات هم تقریبا هیجانی به شما القا نمیکند. بهتر بود برای قطعات موسیقی بازی Project Cars 3 برای پلتفرم PS4 از موزیکهای هیجانانگیزتر و متنوعتری استفاده شود.
یک ریسنیگ لذتبخش
بررسی بازی Project Cars 3 در اینجا به اتمام میرسد و همانطور که در نقد و بررسی بازی Project Cars 3 خواندید، بازی با همه کمبودهایش یک عنوان لذتبخش و سرگرمکننده برای علاقهمندان به عناوین نیمه شبیهساز و آرکید است. ایرادات بازی به گیمپلی درون پیست که بدنه بازی است لطمهای نمیزنند و بیشتر مربوط به عدم برآورده شدن توقع ما از گرافیک و کمبود حالتهای بازی هستند. اگر به عناوین Racing علاقه دارید، بازی پروژه ماشین ها 3 را از دست ندهید.