گرچه ویروس کرونا با یک تاریخ انقضای مشخص سر و کلهاش پیدا نشد، اما برخی نظرات کارشناسانه درباره تاریخ پایان کرونا وجود دارد. دبیر کل سازمان جهانی بهداشت صحبتهایی درباره پایان این ویروس داشته است.
اوایل ماه آگوست، بیل گیتس، بنیان گذار شرکت مایکروسافت، پیشبینی کرد که احتمالا شیوع ویروس کرونا برای کشورهای ثروتمند دنیا تا انتهای سال 2021 پایان یابد. در طی هفته اخیر نیز دبیر کل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که امید زیادی وجود دارد که دوره شیوع این بیماری کمتر از آنفلوانزای اسپانیایی طی سالهای 1918 و 1919 باشد.
تدروس ادهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفته است:
ما امیدواریم پایان کرونا در کمتر از دو سال اتفاق بیفتد. به خصوص اگر بتوانیم تلاشهای خود را در کنار هم و با وحدت ملی و همبستگی جهانی که واقعاً مهم است و با استفاده از ابزارهای موجود به حداکثر برسانیم. ما همچنین امیدواریم که بتوانیم ابزارهای دیگر مانند واکسن را نیز داشته باشیم.
وی از همه کشورها خواست که به پویش تهیه واکسن جهانی COVAX، با هدف سرعت بخشیدن به توسعه و ساخت واکسن کووید-19 بپیوندند تا در نهایت تضمین دسترسی عادلانه به چنین واکسنهایی برای همه کشورها فراهم گردد. تدروس اهل کشور اتیوپی، زیست شناس و محقق بهداشت عمومی است که از سال 2017 در سازمان جهانی بهداشت فعالیت میکند.
در حالی که او برای برآورد خود در مورد پایان کرونا یک ماه خاص یا محدوده ماههای مشخصی را اعلام نکرد، سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس کرونا را یک مورد اورژانسی بینالمللی در ماه ژانویه و یک همه گیری در ماه مارس دانسته است.
بیماری همه گیر آنفلوانزای اسپانیایی در سال 1918 حدود دو سال و دو ماه به طول انجامید و در موجهای مختلفی رخ داد. بر اساس آمار CDC یا مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، در آن زمان 500 میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس آلوده شده و 50 میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
کلام آخر
آیا شما هم امیدوار هستید تا پایان سال 2021 شاهد پایان کرونا و برگشت روال زندگی به حالت عادی باشیم؟ نظر شما در خصوص ساخت واکسن و واکسناسیون عمومی چیست؟ آیا تا پایان سال 2021 واکسن کووید 19 به کشورهای در حال توسعه هم خواهد رسید؟