هنگامی که کوالکام از تراشه اسنپدراگون 845 با لیتوگرافی 10 نانومتری پردهبرداری کرد این حقیقت آشکار شد که در سال 2018 اپل با محصولات مجهز به تراشههای 7 نانومتری یکهتازی خواهد کرد.
اسنپدراگون 845 که بهترین پرچمداران اندرویدی در سال 2018 با تجهیز به آن روانه بازار خواهند شد با فناوری ساخت 10 نانومتری تولید شده است. این بدان معناست که احتمالاً سال آینده میلادی هیچیک از گوشیهای اندرویدی رنگ تراشه 7 نانومتر را به خود نخواهند دید؛ مگر اینکه سامسونگ ورق را برگرداند.
کمپانی کرهای عادت داشته پرچمداران خود را در دو مدل روانه بازار کند: یکی با تراشه اسنپدراگون ساخت کمپانی کوالکام و دیگری با تراشه اگزینوس که ساخت خود سامسونگ است. بنابراین اگر کرهایها دست جنبانده و در اسرع وقت نسخه جدید تراشه اگزینوس را با فناوری ساخت 7 نانومتری تولید کنند این عرصه در سال 2018 برای رقیب آمریکایی خالی نخواهند ماند؛ چرا که بر اساس گزارشات انتشار یافته اپل با همکاری کمپانی تایوانی TSMC تمامی مدلهای آیفون و آیپد خود را در سال آینده به تراشههای 7 نانومتری تجهیز خواهد کرد.
البته چینن هدفی برای اپل نیز چندان راحت و بیدردسر نخواهد بود زیرا در سال جاری جدیدترین پرچمدار این کمپانی یعنی آیفون 10 با مشکل کمبود عرضه نسبت به تقاضای بازار مواجه بوده و برخی کارشناسان یکی از دلایل احتمالی این امر را به ناتوانی اپل در تامین تعداد کافی تراشه A11 Bionic نسبت دادهاند.
با این وجود گفته شده کمپانی کوپرتینویی در سپتامبر 2018 سه مدل آیفون را با امکاناتی چون نمایشگر تمام صفحه، سیستم تشخیص چهره (Face ID) و البته تراشههای 7 نانومتری رونمایی خواهد کرد.
البته واقعیت این است که حداقل از منظر کاربران تفاوت چندانی بین تراشههای 7 و 10 نانومتری وجود ندارد و این اختلاف در عملکرد گوشیها آنچنان به چشم نخواهد آمد. اما به هر حال دستیابی به این فناوری ارزش و اعتبار خاص خود را دارد و همانطور که گفته شد احتمالاً سامسونگ تنها هماورد احتمالی اپل در این عرصه خواهد بود.