کنترل بر روی کامپیوتر کودکان یکی از مهمترین دغدغههای والدین محسوب میشود. در این مقاله به روشهای فعالسازی برنامه کنترل والدین بر روی کامپیوتر میپردازیم.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن اینترنت برای همگان، مسئلهای که بیش از هر چیز قابل توجه است چگونگی کنترل والدین بر روی کامپیوتر کودکان است. در این مقاله قصد داریم به شما روشهایی را آموزش دهیم که با تنظیم و اجرای آنها بر روی ویندوز کامپیوتر، بتوانید به راحتی بر روی این مسئله کنترل و نظارت داشته باشید. پس با آموزش چگونگی فعالسازی برنامه کنترل والدین بر روی کامپیوتر همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- برنامه کنترل والدین چیست؟
- چگونگی تنظیم کنترل والدین بر روی کامپیوتر
- فعال سازی برنامه کنترل والدین بر روی ویندوز 10
- فعال سازی برنامه کنترل خانواده بر روی ویندوز 8
- فعال سازی برنامه کنترل والدین در ویندوز 7
- نرم افزار کنترل والدین Microsoft family safety
برنامه کنترل والدین چیست؟
اگر شما نیز جز والدین دغدغهمند هستید، مطمئنا توجه کردهاید که محافظت از کودکتان در برابر تاثیرات استفاده نادرست از اینترنت کاری بسیار دشوار است. ممکن است فرزندتان از لپ تاپ و رایانه شخصی شما جهت یادگیری دروس، انجام تکالیف و یا حتی انجام بازیهای آنلاین استفاده کند و واضح است که برای انجام این امور نیازمند اتصال به دنیای اینترنت است. این بدین معنی است که کودکان هیچگاه از مضرات استفاده از فضای اینترنت در امان نیستند.
اما خوشبختانه شرکت مایکروسافت به تازگی سیستمی را بر روی ویندوز 10 راهاندازی کرده است که شما به راحتی میتوانید از مدت زمانی که کودکتان در فضای اینترنت میگذراند مطلع شوید. علاوه بر این نیز میتوانید تنظیماتی را فعال کنید که محتواها و سایتهای نامناسب بر روی کامپیوتر کودکتان نمایش داده نشوند یا به اصطلاح فیلتر شوند.
چگونگی تنظیم کنترل والدین بر روی کامپیوتر
در ادامه به چگونگی استفاده از برنامه کنترل والدین روی ویندوزهای 10، 8 و 7 خواهیم پرداخت.
فعال سازی برنامه کنترل والدین بر روی ویندوز 10
در قدم اول باید یک حساب کاربری برای فرزندتان بر روی ویندوز 10 ایجاد کنید. برای این کار طبق تصویر زیر ابتدا به منو استارت (Start menu) ویندوز در گوشه صفحه دسکتاپ رفته و سپس بر روی تنظیمات (Setting) کلیک کنید.
به منظور دسترسی به تنظیمات حساب کاربری بر روی Accounts کلیک کنید.
لازم به ذکر است شما همچنین میتوانید پس از باز کردن منو استارت به قسمت جستجو در پایین صفحه رجوع کرده و کلمه Accounts را تایپ کنید و بعد بر روی مدیریت حساب کاربری (Manage your account) کلیک کرده و از این طریق نیز وارد شوید.
پس از وارد شدن به تنظیمات حساب کاربری خود، عبارت Family & other users را طبق تصویر زیر در سمت چپ انتخاب کرده و سپس بر روی آیکون + که در کنار عبارت Add a family member قرار دارد، کلیک کنید.
حالا در پنجره جدیدی که برای شما باز میشود، عبارت اضافه شدن عضو یا Add a member را انتخاب کنید. اگر کودک شما دارای آدرس ایمیل است بر روی Next کلیک کرده و در غیر اینصورت باید یک ایمیل جدید برای کودکتان ایجاد کنید که به این منظور میتوانید به عبارت آبی رنگ «ایجاد آدرس ایمیل برای کودک» (Create an email address for a child) در پایین صفحه مراجعه کنید.
اگر فرزند شما زیر 13 سال است، از این لحظه حساب کاربری آنها فعال و قابل استفاده است. اما اگر فرزند شما بالای 13 سال است میتوانید در هنگام ایجاد حساب کاربری، تاریخ تولد آنها را به دلخواه خود تغییر دهید.
حالا با کلیک بر روی Manage family settings online و یا با باز کردن یک صفحه جدید و جستجوی Microsoft’s Website میتوانید حسابهای کاربری خانواده و فرزندانتان را مشاهده و نظارت کنید. در قسمت زیرین هر حساب کاربری مواردی از قبیل Activity، ویژگی Screen time، ویژگی App limits، ویژگی Content Restriction، قسمت Spending و Find your child موجود است که در ادامه به شرح هر کدام از آنها می پردازیم.
- ویژگی Activity: نشان دهنده مدت زمانی است که کودک شما در اینترنت سپری کرده است. همچنین میتوانید زمان ورود و خروج کودکتان به اینترنت را نیز مشاهده کنید. جهت فعالسازی این بخش، قسمت Activity Reporting را روشن (On) کنید.
- قابلیت Screen time: همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید به شما این امکان را میدهد تا ساعات خاصی از شبانه روز را برای استفاده کودکتان از اینترنت، تعیین کنید.
- ویژگی App limits: با فعال کردن این گزینه میتوانید مدت زمان استفاده فرزندتان از برنامهها یا اپلیکیشنهای مختلف را کنترل و نظارت کنید. در حال حاضر این ویژگی صرفا برای اپلیکیشنهایی که توسط شرکت مایکروسافت پشتیبانی میشوند، فعال است.
- قابلیت Content Restriction: میتوانید بر اساس سن کودکتان، صرفا دسترسی به سایتها و محتواهای خاصی که مدنظر شماست را فعال کنید.
- ویژگی Spending: شما می توانید مقدار پول یا هزینهای را که فرزند شما از طریق بازیهای آنلاین، خرید اینترنتی و… خرج میکند را نظارت و مدیریت کنید. علاوه بر این میتوانید برنامه را طوری تنظیم کنید که صرفا خریدهایی که از طرف شما مجاز باشند، فعال شوند.
- قابلیت Find your child: اگر فرزند شما دارای تلفن همراه با سیستم عامل اندروید است، با استفاده از آخرین نسخه برنامه Microsoft Launcher میتوانید موقعیت فرزند خود را به راحتی ردیابی کنید.
فعال سازی برنامه کنترل خانواده بر روی ویندوز 8
فعالسازی این ویژگی برای ویندوز 8 کاملا مشابه با اطلاعات عنوان شده برای ویندوز 10 است. میتوانید جهت تنظیم و اجرای آن به مراحل بالا رجوع کنید.
فعال سازی برنامه کنترل والدین در ویندوز 7
متاسفانه گزینهای بعنوان Family setting یا مشابه آن در ویندوز 7 وجود ندارد. لازم به ذکر است که از تاریخ 14 ژانویه 2020 (24 دی 98) پشتیبانی ویندوز 7 به پایان رسید و این باعث میشود که رایانههایی که همچنان از این ویندوز استفاده میکنند در معرض هکرها و ویروسهای احتمالی قرار گیرند. با توجه به این نکته توصیه ما این است که حتما سیستم خود را بهروزرسانی کنید و یا در صورت امکان از رایانه شخصی جدید استفاده کنید.
نرم افزار کنترل والدین Microsoft family safety
به تازگی مایکروسافت نرم افزاری به نام کنترل خانواده (Microsoft family safety app) راه اندازی کرده است که همه ویژگیهایی که در بالا به آن اشاره شد را به خوبی پوشش میدهد. علاوه بر این شما میتوانید مدت زمانی که فرزند شما آنلاین است را در هر مکان و زمانی مشاهده کنید. در حاضر این اپلیکیشن به طور رایگان برای سیستم عاملهای اندروید و iOS خدمات ارائه میکند.
در این مقاله از پلازا به روشهای فعالسازی برنامه کنترل والدین بر روی کامپیوتر کودکان پرداختیم. خوشبختانه با تدابیر جدیدی که حول محور این موضوع توسط شرکت مایکروسافت اندیشیده شده نگرانی از این مسئله را به حداقل رسانده است. با به کار بردن مراحل ذکر شده در این مقاله میتوانید با خیالی آسوده اجازه دهید فرزندتان از دنیای اینترنت لذت ببرد.