چگونگی جلوگیری از سوختن پیکسل یا burn-in یکی از موضوعاتی است که این روزها برای بسیاری از کاربران مورد سئوال است.
کاربران دوست دارند بدانند چگونه باید از سوختن پیکسل در صفحه نمایش گوشی های خود جلوگیری کنند. خصوصا اینکه تلفن هوشمند آنها گوشی 1000 دلاری آیفون 10 باشد!
فناوری صفحه نمایش OLED بیش از سایر صفحه نمایش ها در معرض سوختن پیکسل قرار دارد. چه باور کنیم چه باور نکنیم، باید بپذیریم که با اینکه صفحه نمایش OLED نسبت به نمایشگرهای قبلی به روزتر و جدیدتر است ولی این مساله را نیز دارد که ممکن است بیشتر از سایر فناوری های صفحه نمایش در معرض سوختن پیکسل یا همان burn-in قرار گیرد.
با اینکه کاربران دوست ندارند دایما نگران تلفن هوشمند خود باشند و ترجیح می دهند تلفنی هوشمندی داشته باشند که به راحتی بتوانند با آن کار کنند، ولی خب به نظر می رسد باید نکاتی را هم برای حفظ گوشی خود رعایت کنند.
صفحه نمایش های سنتی با نمایشگر IPS کمتر دچار چنین مسایلی می شوند ولی خب کیفیت و فناوری آنها کجا و کیفیت و تکنولوژی این صفحه نمایش های جدید کجا!
آیفون 10 هم از همین فناوری جدید برای صفحه نمایش خود استفاده کرده است و مجهز به فناوری OLED شده است. بحث درباره نکات مثبت و منفی صفحه نمایش های سنتی و نمایشگرهای جدید در این مقاله نمی گنجد و مقوله ای جداگانه دارد. همین قدر می دانیم که صفحه نمایش های OLED جدید بیشتر در معرض سوختن پیکسل burn-in قرار دارند و کاربران باید روش های جلوگیری از سوختن پیکسل یا burn-in را یاد بگیرند و آنها را رعایت کنند.
کار سختی هم نیست. نکاتی را باید رعایت کنید و بعد با خیال راحت از گوشی خود استفاده کنید و نگران سوختن پیکسل نباشید.
شاید بپرسید سوختن پیکسل یا burn-in به چه معناست ؟
سوختن پیکسل یا burn-in اسامی دیگری نیز دارد و به نام image persistence یا image retention هم شناخته می شود. این حالت زمانی رخ می دهد که یک تصویر خاص روی صفحه نمایش برای مدت زمان بسیار طولانی بدون هیچ گونه تغییری باقی بماند.
اینحالت در صفحه نمایش های پلاسما تلویزیون زیاد اتفاق می افتد ولی با پیشرفت فناوری سعی شده بروز چنین مواردی کاهش پیدا کند.
به عنوان مثال، اپل با استفاده از فناوری pixel-shifting سعی کرده کاری کند تا برخی آیکون های روی صفحه نمایش حرکت داشته باشند. مثلا Wi-Fi، باتری و آیکون های این چنینی به طور دایم در یک نقطه از صفحه نمایش ثابت نیستند بلکه حرکت دارند .
متاسفانه، در برخی موارد میزان سوختن پیکسل صفحه نمایش OLED آنقدر زیاد است که کاربر برای کار کردن با گوشی دچار مشکل می شود و یا حتی متوجه تغییر رنگ در صفحه نمایش می شود.
برای جلوگیری از سوختن پیکسل یا burn-in کارهایی هست که می توانید انجام دهید. می توانید با رعایت آنها صفحه نمایش آیفون 10 خودتان را سالم تر نگه دارید و بروز مشکلات جدی در آن جلوگیری کنید.
هم چنین بخوانید : تغییر رنگ و پیکسل سوخته در آیفون 10
جلوگیری از سوختن پیکسل یا burn-in
همیشه سیستم عامل iOS گوشی خودتان را به روز نگه دارید.
اپل با به رور رسانی سیستم عامل خود سعی دارد اثرات احتمالی از سوختن پیکسل را به حداقل برساند. هر بار که بروزرسانی جدیدی منتشر شد، آن را نصب کنید. نه تنها ویژگی های جدیدی را می توانید استفاده کنید، بلکه می توانید از بروز سوختن پیکسل در گوشی خودتان هم جلوگیری کنید.
روشنایی صفحه نمایش را روی روشنایی اتوماتیک یا Auto-Brightness تنظیم کنید.
شما می توانید میزان روشنایی صفحه نمایش خود را تنظیم کنید. پیشنهاد ما این است که آنرا روی Auto-Brightness قرار دهید. گاهی اوقات نیاز هست نور صفحه نمایش را کم یا زیاد کنید، ولی توصیه نمی کنیم همیشه این کار را انجام دهید. بگذارید صفحه نمایش شما روی Auto-Brightness تنظیم شده و باقی بماند.
این تنظیم برای سلامت و طول عمر صفحه نمایش شما بسیار مفید است.
زمان قفل شدن خودکار صفحه نمایش را کاهش دهید.
همان طور که می دانید گوشی های هوشمند گزینه ای دارند که شما با کمک آن می توانید تنظیم کنید، صفحه نمایش بعد از چه مدت زمانی قفل شود. هر چقدر این زمان کوتاه تر باشد برای طول عمر و سلامت صفحه نمایش شما بهتر است.
پس auto-lock یا قفل اتوماتیک صفحه نمایش را روی کمترین زمان ممکن برای خودتان تنظیم کنید. هر چقدر زمان را بیشتر تعیین کنید، به ضرر خودتان است.
پیشنهاد ما اعدادی مثل 30 ثانیه ایت ولی خیلی از کاربران 1 دقیقه را ترجیح می دهند. به هر حال باید بدانید طولانی کردن زمان قفل شدن صفحه نمایش به نفع شما نیست.
از هر برنامه ای برای گوشی خودتان استفاده نکنید
برخی تصاویر با وضوح بالا اگر به مدت طولانی روی صفحه نمایش شما باشند می توانند به صفحه نمایش گوشی تان صدمه وارد کنند.
برخی برنامه ها هستند که دارای تصاویری با وضوح بالا می باشند. مثلا استفاده از اپلیکیشن های ساعت یا اپلیکیشن های fish tank می تواند باعث بشود که تصویری با وضوح بالا به مدت طولانی روی صفحه نمایش شما روشن مانده است.
بهتر است از این به بعد از این نوع اپلیکیشن ها در گوشی آیفون 10 خودتان استفاده کنید و به فکر سلامت صفحه نمایش تان باشید.
این برنامه ها دارای تصاویری با کیفیت بالا هستند و نتیجه نهایی استفاده از آنها این است که گویی تصویری با وضوح بالا به صورت دایم روی صفحه نمایش شما روشن باقی مانده است که خودش منجر به سوختن پیکسل می شود.
اگر ناچار هستید از چنین اپلیکیشن هایی استفاده کنید، میزان روشنایی صفحه نمایش خودتان را در زمانی که برنامه باز است در حداقل مقدار ممکن تنظیم کنید.
بدانید که اگر میزان سوختن پیکسل ها زیاد باشد باید صفحه نمایش را تعویض کنید. بهتر است این نکات را رعایت کنید تا بخواهید هزینه بالایی برای تعویض صفحه نمایش بدهید.
اگر شما هم تجربه ای در زمینه جلوگیری از سوختن پیکسل دارید آنرا با پلازا در میان بگذارید.