باتری کشسان با کمک عرق بدن برای گجت‌های پوشیدنی برق تولید می‌کند!

باتری کشسان برای شارژ گجت‌های پوشیدنی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

محقق دانشگاه بینگامتون نیویورک نوعی باتری کشسان تولید کرده که قادر است به کمک باکتری‌های موجود در عرق بدن، انرژی لازم برای کاربری روزانه‌ی گجت‌های پوشیدنی را تامین نماید.

باتری کشسان برای شارژ گجت‌های پوشیدنی

«سئوک هیون چوی» مهندس برق در دانشگاه بینگامتون که ید طولایی در ساخت باتری‌های بیولوژیک در اشکال و شکل‌های مختلف دارد دست به ابتکار تازه‌ای زده و این بار نوعی از پیل‌های سوختی باکتریایی (MFC) را در درون ساختاری کشسان قرار داده است. عملکرد این پیل‌های سوختی به واکنش‌های اکسایش-کاهش باکتری‌ها وابسته است که با مبادله‌ی الکترون بین مولکول‌ها سبب تولید الکتریسیته می‌شوند و این محقق این بار باکتری‌های موجود در عرق بدن را برای تولید برق در نظر گرفته است. به گفته‌‌ی او:

«باتری‌های MFC علی‌رغم کارایی بالایی که می‌توانند داشته باشند اما به علت وجود نگرانی‌های بهداشتی، نسبت به سایر انواع باتری و تجهیزات ذخیره انرژی آنچنان مورد توجه قرار نگرفته‌اند. اما اگر به این واقعیت توجه داشته باشیم که تعداد سلول‌های باکتریایی موجود در بدن هر انسانی بسیار بیشتر از تعداد سلول‌های خود اوست (1013×3.8 در برابر 1013×3.0 ) بهره‌گیری از این تکنولوژی برای تامین انرژی گجت‌های پوشیدنی قابل پذیرش‌تر جلوه خواهد کرد»

باتری کشسان برای شارژ گجت‌های پوشیدنی

همانطور که گفته شده در این ابتکار جدید پیل‌های سوختی باکتریایی در درون ساختاری پارچه‌ای و کشسان تعبیه شدند و از واکنش‌های اکسایش-کاهش نوعی باکتری به نام سودوموناس اروگینوسا (Pseudomonas aeruginosa) برای تغذیه‌ی آن‌ها استفاده شد. نتیجه‌ی کار، خروجی 6.4 میکرو وات برق در هر سانتی‌متر مربع بود که رقم قابل توجهی است. ضمن اینکه انرژی تولید شده کاملاً پایدار بوده و حتی با کشیدن و چروکیده کردن ساختار پارچه‌ای نیز خللی در این روند ایجاد نشده است.

«سئوک هیون چوی» عنوان کرده که تمامی تجارب خود در زمینه‌ی فناوری باتری‌های بیولوژیک را برای ساخت این باتری‌های پارچه‌ای به کار بسته است. ساختار این باتری به گونه‌ای است که لایه‌ی جداکننده‌ای بین دو قطب کاتدی و آندی آن وجود ندارد، البته با این حال هر کدام از این دو قطب وظیفه خاص خود را انجام می‌دهند بدین صورت که قطب آب‌دوست آند، برداشت الکتریسیته از سلول‌های باکتریایی را بر عهده دارد و وظیفه‌ی انتقال این انرژی به گجت‌های پوشیدنی بر عهده‌ی قطب کاتد است.

ساختار خاص و متفاوت این باتری کشسان آن را به گزینه‌ای مناسب برای تامین انرژی گجت‌های پوشدنی و جایگزینی با باتری‌های متداول امروزی بدل کرده‌ است. این محقق و تیمش موفق به ساخت 35 نمونه از این نوع باتری شده‌اند و انتظار می‌رود نتایج کار آن‌ها تحولی در این عرصه ایجاد نماید.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025