خرید پنکه در انواع مختلفی امکان پذیر و البته کمی دشوار است. در این مطلب به تمامی نکات لازم برای خرید یک پنکه خوب اشاره خواهیم کرد.
اگر شما نیز همانند خیلی از افراد تصمیم گرفتهاید با خرید پنکه به جنگ گرمای هوا بروید، حتما این سوال برایتان پیش آمده است که یک پنکه خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ بعلاوه، با توجه به وجود مدلهای مختلف پنکه در بازار، کدام یک از آنها میتواند به بهترین شکل پاسخگو نیازهایتان باشد؟ برای پاسخ به این سوالات، در ادامه این مطلب از مجله خبری تحلیلی پلازا قصد داریم تا یک راهنمای خرید پنکه کامل و جامع را خدمت شما ارائه کرده و به فاکتورها و نکات مهم در انتخاب و خرید انواع پنکه اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- راهنمای خرید پنکه
- انواع پنکه
- راهنمای خرید پنکه رومیزی و ایستاده
- راهنمای خرید پنکه سقفی
- قیمت پنکه و بهترین ها در بازار ایران
- پنکه رومیزی پارس خزر مدل RIMA-FDS
- پنکه پارس خزر مدل R4070
- پنکه سه منظوره ویداس مدل VIR-8033
- پنکه رطوبت ساز مایدیا مدل FS40-13QR
- پنکه سقفی ام وی سی مدل DS56-9
- پنکه سقفی ساپر مدل SCF-565L
راهنمای خرید پنکه
پنکههای امروزی در انواع، مدلها و جنسهای مختلف با کاربردهای متفاوت عرضه میشوند که همین مسئله انتخاب و خرید یک پنکه خوب را کمی دشوار میسازد. اما توجه به نکات زیر میتواند به شما در خرید یک پنکه مناسب و بادوام کمک کند.
انواع پنکه
همانطور که عنوان شد، پنکهها در انواع مختلفی عرضه میگردند؛ از پنکه USB رومیزی گرفته تا پنکههای خودرویی که با اتصال به شارژر فندکی خودرو، انرژی مورد نیاز برای چرخش پرههای خود را از باتری و برق تولیدی خودرو تهیه میکنند. به طور کلی اما میتوان پنکهها را به سه نوع اصلی رومیزی، ایستاده و سقفی تقسیم کرد.
پنکه های رومیزی
پنکههای رومیزی متداولترین و پرفروشترین نوع پنکه هستند که به احتمال زیاد در هر خانهای یک مدل از آنها پیدا میشود. پنکههای رومیزی ارتفاعی بین 40 تا 50 سانتیمتر داشته و برخلاف نامشان علاوه بر استفاده رومیزی میتوان از آنها در همه جا استفاده کرد.
پنکه های ایستاده
پنکههای ایستاده و رومیزی از نظر ساخت مشابه یکدیگر هستند، اما تنها تفاوت آنها در این است که پنکههای ایستاده پایه بلندتری دارند. پنکههای ایستاده معمولا به دلیل ارتفاع بلندتر در دفاتر یا مطبها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
پنکه های سقفی
همانطور که از نام آنها پیداست، پنکههای سقفی با نصب شدن بر روی سقف ساختمان به خنک شدن و تهویه هوای محیط کمک میکنند. این نوع پنکهها معمولا 3 الی 4 پره داشته و از طریق یک کلید، خاموش یا روشن شده و سرعت آنها تنظیم میگردد.
راهنمای خرید پنکه رومیزی و ایستاده
همانطور که عنوان شد، دو پنکه رومیزی و ایستاده تنها در طول پایه و ارتفاع از یکدیگر متفاوت هستند؛ به غیر از این کاملا ساختاری مشابه دارند. به همین دلیل، قصد داریم تا راهنمای خرید پنکه ایستاده و رومیزی را در این بخش خدمت شما ارائه کنیم. مهمترین نکات و فاکتورهایی که باید هنگام خرید پنکه رومیزی و ایستاده به آنها توجه داشته باشیم به شرح زیر هستند:
گارد محافظ ایمن
اولین نکتهای که باید هنگام خرید پنکه رومیزی یا ایستاده به آن توجه کنید، ایمن بودن گارد محافظ آن است. پنکه یکی از چیزهایی است که به شدت کنجکاوی کودکان را تحریک کرده و میتواند برای آنها خطرساز باشد. در صورتی که پنکه به یک گارد محافظ ایمن مجهز نباشد، هر لحظه امکان دارد که کودکان دست خود را به پرههای در حال کار آن زده و به خود آسیب برسانند. بنابراین برای جلوگیری و اطمینان حاصل کردن از عدم وقوع چنین حوادثی، حتما توجه داشته باشید که پنکه انتخابی شما از یک گارد محافظ ایمن بهره میبرد.
ارتفاع
ارتفاع پنکههای رومیزی بین 40 تا 50 سانتیمتر متغیر است و پنکههای ایستاده نیز معمولا ارتفاعی بین 120 تا 140 سانتیمتر دارند. بعلاوه، پنکههای ایستاده معمولا از قابلیت تنظیم ارتفاع پشتیبانی کرده و این امکان را در اختیار شما قرار میدهند که ارتفاع پنکه را بر اساس نیاز خود تنظیم کنید.
صدا
هیچ کس یک وسیله خانگی پر و سر صدا دوست ندارد و پنکه نیز از این قاعده مستثنی نیست. شاید صدای پنکه در طول روز آنچنان جلب توجه نکند، اما معمولا شبها که سکوت بیشتری برقرار است یک پنکه پر سر و صدا میتواند بسیار آزاردهنده باشد. بنابراین هنگام خرید پنکه حتما دقت کنید که پنکه انتخابی شما تا حد امکان کم سر و صدا باشد.
ریموت کنترل
پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از ریموت کنترل یکی دیگر از ویژگیهایی است که هنگام خرید پنکه باید به آن توجه داشته باشید. ریموت کنترل به راحتی این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که بدون نزدیک شدن به خود پنکه، سرعت، چرخش و سایر قابلیتهای آن را کنترل کنید.
قابلیت ها و امکانات اضافی
برخلاف پنکههای قدیمیتر که فقط ویژگیهایی مثل چرخش و تنظیم سرعت را شامل میشدند، پنکههای امروزی از امکانات و قابلیتهایی پشتیبانی میکنند که استفاده از آنها را مفیدتر و راحتتر خواهد کرد. از جمله این امکانات و قابلیتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تایمر: تایمر این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که پنکه خود را برای روشن ماندن و کار کردن در مدت زمان خاص برنامه ریزی کنید.
- وزش ریتمی: وزش باد به صورت ریتمی یکی دیگر از قابلیتهای پنکههای نسبتا جدید است. به کمک این قابلیت، پنکه همیشه به صورت یکنواخت کار نکرده و با یک ریتم منظم و از پیش تعیین شده سرعت خود را کم یا زیاد خواهد کرد.
- رطوبت ساز: پنکههای گران قمیتتر علاوه بر باد خشک، امکان تولید رطوبت را نیز دارند که این قابلیت در مناطق خشک و با رطوبت پایین میتواند بسیار کاربردی باشد.
راهنمای خرید پنکه سقفی
خرید پنکه سقفی نیز میتواند در برخی موارد بسیار پیچیده باشد، اما با توجه به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد هرکسی میتواند به یک متخصص خرید پنکه سقفی تبدیل شده و پنکه سقفی مناسب خود را انتخاب کند.
اندازه پره ها
قبل از توجه به مسائل فنیتر و تخصصیتر، بهتر است در ابتدا به اندازه پرههای پنکه سقفی خود دقت کنید. این نکته بسیار مهم است که اندازه پرههای پنکه سقفی، مناسب محیطی باشد که قصد نصب آن را در آنجا دارید.
زاویه قرار گیری پره ها
زاویه خمیدگی پرهها رابطه مستقیم با کیفیت و حجم وزش باد پنکه سقفی دارد. زاویه ایدهآل برای پرههای پنکه سقفی چیزی بین 12 تا 15 درجه است.
کلید تنظیم و ریموت کنترل
معمولا کنترل سرعت پنکههای سقفی به کمک یک کلید تنظیم که در فاصلهای دلخواه از پنکه نصب میشود صورت میگیرد. توجه به کیفیت کلید تنظیم همانند توجه به خود پنکه بسیار مهم است. نکته مهم دیگر این است که کلید تنظیم از حداقل 5 حالت سرعت مختلف نیز پشتیبانی کند؛ زیرا هرچه تعداد حالت سرعتها روی کلید تنظیم بیشتر باشد، تنظیم پنکه در حالت دلخواه راحتتر خواهد بود. برخی پنکههای سقفی نیز برای تنظیم سرعت چرخش از ریموت کنترل استفاده میکنند که نسبت به کلید تنظیم گزینهای راحتتر است.
نورپردازی
برخی پنکههای سقفی به ویژگی نورپردازی مجهز هستند که علاوه بر زیبایی، یک ویژگی کاربردی برای افرادی به حساب میآید که برای نصب لامپهای روشنایی روی سقف دچار محدودیت هستند.
رطوبت ساز
وجود رطوبت ساز در پنکه سقفی نسبت به سایر پنکهها یک ویژگی کاربردیتر به حساب میآید؛ زیرا استفاده این نوع پنکهها بسیار در فضاهای باز رایج بوده و از طرفی نیز پخش رطوبت از بالا بسیار دلانگیزتر به نظر میرسد. البته مدلهای پنکه سقفیهای مجهز به رطوبت ساز قیمت خرید بالاتری دارند و پیدا کردن آنها در بازار ایران کمی دشوار است.
قیمت پنکه و بهترین ها در بازار ایران
مدلهای مختلف پنکه خارجی و ایرانی در انواع مختلف در بازار ایران موجود هستند که هرکدام از آنها ویژگیها و قابلیتهای متفاوتی را ارائه میکنند. در این بخش چند مدل از بهترین مدلهای پنکه موجود در بازار ایران که از ارزش خرید بالایی برخوردار هستند معرفی شدهاند.
پنکه رومیزی پارس خزر مدل RIMA-FDS
گارد محافظ ایمن: دارد | تعداد پره: 6 | جنس پره: پلاستیک | ریموت کنترل: ندارد | تایمر: دارد | رطوبت ساز: ندارد | نورپردازی: ندارد | حدود قیمت: 570 هزار تومان
پنکه رومیزی پارس خزر RIMA-FDS یک محصول ساده و جمع و جور از برند محبوب و خوش نام پارس خزر است. این محصول که یکی از مقرون به صرفهترین پنکه رومیزیهای موجود در بازار ایران است، از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده و با بهره گیری از 6 پره پلاستیکی به خوبی میتواند دمای محیط را تهویه و خنک کند. این پنکه قابلیت چرخش افقی داشته، از حالت ریتم پشتیبانی کرده و همچنین از دکمههای لمسی تنظیم و روشن و خاموش کردن بهره میگیرد.
پنکه پارس خزر مدل R4070
گارد محافظ ایمن: دارد | تعداد پره: 4 | جنس پره: پلاستیک | ریموت کنترل: دارد | تایمر: دارد | رطوبت ساز: ندارد | نورپردازی: ندارد | حدود قیمت: 940 هزار تومان
اگر قصد خرید پنکه در رنج قیمتی متوسط را دارید، بهترین گزینه برای شما پنکه پارس خزر مدل R4070 است. این پنکه ارتفاعی مابین پنکههای رومیزی و ایستاده دارد و به لطف قابلیتهایی مثل پشتیبانی از ریموت کنترل، کلیدهای تنظیم لمسی، تایمر 7.5 ساعته و وزش باد ریتمی یک خرید خوب و با ارزش به حساب میآید.
پنکه سه منظوره ویداس مدل VIR-8033
گارد محافظ ایمن: ندارد | تعداد پره: 5 | جنس پره: پلاستیک | ریموت کنترل: دارد | تایمر: دارد | رطوبت ساز: ندارد | نورپردازی: ندارد | حدود قیمت: 720 هزار تومان
پنکه ویداس مدل VIR-8033 یک پنکه سه منظوره است که میتوان آن را در سه حالت دیواری، رومیزی و ایستاده استفاده کرد. VIR-8033 علیرغم قیمت نسبتا مناسب از ویژگیهایی مثل تایمر 7.5 ساعته و قابلیت کنترل از راه دور بهرهمند است که معمولا در پنکههای گران قیمتتر شاهد آنها هستیم. این پنکه 3 حالت مختلف سرعت دارد که به کمک کنترل از راه دور و یا کلیدهای روی آن قابل تنظیم هستند. البته استفاده از پلاستیک در قطعات مختلف ویداس VIR-8033 کمی کیفیت ساخت آن را پایین آوردهاند که با توجه به قیمت دستگاه نمیتوان زیاد به این مسئله خرده گرفت.
پنکه رطوبت ساز مایدیا مدل FS40-13QR
گارد محافظ ایمن: دارد | تعداد پره: 3 | جنس پره: پلاستیک | ریموت کنترل: دارد | تایمر: دارد | رطوبت ساز: دارد | نورپردازی: ندارد | حدود قیمت: 5 میلیون و 100 هزار تومان
یک انتخاب مناسب برای خرید پنکه رطوبت ساز، پنکه مایدیا مدل FS40-13QR است. این پنکه علاوه بر ویژگیهایی مثل کنترل از راه دور، تایمر 8 ساعته و گارد محافظ ایمن، یک مخزن 1.8 لیتری آب را نیز شامل شده و از آن برای رطوبت سازی استفاده میکند. این رطوبت ساز در محیطهای خشک و با رطوبت پایین کاربرد بسیار بالایی داشته و میتواند به مشکلاتی مثل خشکی پوست که اغلب در گرمای تابستان پدید میآید کمک کند. بعلاوه، FS40-13QR از یک سیستم دفع حشرات موذی بر پایه تولید یون بهره میگیرد که به این دستگاه این توانایی را میدهد که علاوه بر گرمای هوا، مشکل هجوم حشرات موذی را نیز برطرف کند.
پنکه سقفی ام وی سی مدل DS56-9
تعداد پره: 3 | جنس پره: فلز | ریموت کنترل: ندارد | تایمر: ندارد | رطوبت ساز: ندارد | نورپردازی: ندارد | حدود قیمت: 680 هزار تومان
یکی از ارزانترین پنکههای سقفی که کیفیت قابل قبولی را ارائه کرده و از ارزش خرید بالایی برخوردار است، پنکه سقفی ام وی سی مدل DS56-9 نام دارد. این پنکه تمام ویژگیهای پایه یک پنکه سقفی خوب را شامل شده و همچنین از کیفیت ساخت بالایی نیز بهره میبرد. DS56-9 سه پره فلزی با اندازه مناسب دارد و تنظیم آن در 5 سرعت متفاوت از طریق کلید تنظیم امکان پذیر است.
پنکه سقفی ساپر مدل SCF-565L
تعداد پره: 5 | جنس پره: پلاستیک | ریموت کنترل: ندارد | تایمر: ندارد | رطوبت ساز: ندارد | نورپردازی: دارد | حدود قیمت: یک میلیون و 400 هزار تومان
ساپر SCF-565L یک پنکه سقفی قدرتمند و باکیفیت و در عین حال با طراحی زیبا و کلاسیک است که با قیمتی مناسب میتوان لقب «خرید با ارزش» را برای آن در نظر گرفت. این پنکه سقفی 5 پره پلاستیکی با طرح چوب را شامل میشود که در همسایگی آنها یک چراغ روشنایی تعبیه شده است. نکته جالب دیگر در مورد پنکه سقفی ساپر SCF-565L این است که برای تنظیم سرعت چرخش و نورپردازی آن از کلیدهای متداول استفاده نشده و همانند پنکههای قدیمی، دو کلید زنجیری برای این دو کار در نظر گرفته شده است.
امیدواریم این مطلب که در آن تلاش کردیم یک راهنمای خرید پنکه خوب و کامل را خدمت شما ارائه کنیم مورد توجهتان قرار گرفته باشد. شما همراهان گرامی پلازا نیز میتوانید دیدگاه خود در مورد این مطلب و همچنین تجربیاتتان از خرید پنکه را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.