یکی از جالبترین اتفاقات دنیای سینما، حضور بازیگرانی است که نسبت خانوادگی با یکدیگر دارند. در این مطلب تصمیم گرفتیم به پدر و فرزندهای سینمای ایران بپردازیم. با ما همراه باشید.
یکی از اتفاقات مهم در سینمای ایران، بازیگرانی هستند که رابطه خانوادگی با هم دارند. برای مثال در سینما بازیگرانی وجود دارند که همسرشان، یا برادر و خواهرشان هم مشغول بازیگری هستند. اما بیشترین فراوانی در این حوزه مربوط به بازیگرانی است که فرزندشان هم وارد حوزه سینما و تلویزیون شده است. پدر و فرزندهای معروف در سینمای ایران، عنوان و موضوع این مقاله از پلازا است که تصمیم گرفتیم در آن به پدر و پسرهای سینمای ایران و پدر و دخترهای سینمای ایران بپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
معرفی پدر و فرزندهای سینمای ایران
تعداد پدر و فرزندهای سینمای ایران که توانستهاند در ایجاد خاطرات سینمایی مردم ایران تاثیرگذار باشند، به سختی از تعداد انگشتان دو دست فراتر میرود. در این مطلب تصمیم گرفتیم به پدر و فرزندهای سینمای ایران بپردازیم و همکاریهای آنها را با هم مرور کنیم.
1. خانواده حاتمی
- پدر: علی حاتمی
- فرزند: لیلا حاتمی
- همکاری مشترک: دلشدگان، هزاردستان، کمالالملک و جهان پهلوان تختی
علی حاتمی را قطعا میتوان یکی از بزرگترین بنیانگذاران سینمای نوین ایران بعد از انقلاب دانست. در روزگاری که فیلم فارسیهای قبل از انقلاب با نمایش لاتهای کوچه و بازار و رقص و صحنههای غیر اخلاقی در حال یکهتازی بودند و مخاطبین زیادی داشتند، علی حاتمی با ساخت آثاری متفاوت از جنس فرهنگ، اخلاق و فضایل انسانی نوع جدیدی از سینما را به مردم شناساند. برخی از آثار او همچون «هزاردستان»، «دلشدگان»، «مادر»، «کمالالملک» و «سلطان صاحبقران» جزو برترین آثار تاریخ سینمای ایران و هر کدام دورهای آموزشی برای یادگیری مهارتهای سینمایی هستند. این کارگردان بزرگ سینما، با به یادگار گذاشتن شهرک سینمایی، خدمتی ماندگار و ابدی به سینما و ملت ایران داشته است.
دختر این بزرگمرد، لیلا حاتمی نیز، همچون پدر، فعالیت حرفهای درخشانی در سینمای ایران داشته و او را میتوان از برترین بازیگران زن دو دهه اخیر سینما دانست. لیلا حاتمی ورود به سینما را با بازی در آثار پدر آغاز کرد و در فیلمهای «دلشدگان»، «کمالالملک» و «هزاردستان» بازی داشته و در فیلم «جهان پهلوان تختی» هم دستیاری علی حاتمی بزرگ را بر عهده داشته است. او تاکنون برای ایفای نقشهای مختلف 28 بار نامزد دریافت جوایز مختلف سینمایی شده و از این 28 بار، 21 بار برنده این جوایز شده است.
2. خانواده فنی زاده
- پدر: زندهیاد پرویز فنیزاده
- فرزند: زندهیاد دنیا فنیزاده
در بین پدر و فرزندهای سینمای ایران، قطعا حسرتانگیزترین پدر و دختر هنری، زندهیادها پرویز فنی زاده و دخترش دنیا هستند. این دو هنرمند بزرگ که مردم ایران سالها با آثار ماندگارشان زندگی کردند، هر دو خیلی زود خانواده سینما را تنها گذاشتند. مرحوم پرویز فنی زاده را میتوان یکی از قطبهای بازیگری سینمای ایران نامید که تماشای بازیهایش کلاس درسی ویژه برای تمام بازیگران ایرانی بوده است.
دنیا فنی زاده هم سالها با عروسک گردانی شخصیت بینظیر و نوستالژیک کلاه قرمزی در یاد و خاطر تمام ایرانیان حک شده است. او را به نوعی میتوان مادر کلاه قرمزی دانست. مرحوم پرویز فنی زاده در سن 42 سالگی و در سال 1358 دار فانی را وداع گفت. یادگارش دنیا فنیزاده نیز در هشتم دیماه سال 1395 پس از مدتها بیماری سرطان، کلاه قرمزی و بچههای چند نسل ایران را برای همیشه تنها گذاشت.
3. خانواده قریبیان
- پدر: فرامرز قریبیان
- فرزند: سام قریبیان
- همکاری مشترک: قانون، ترانزیت، گناهکاران، 360 درجه، خروج
فرامرز قریبیان را میتوان جزو معدود ستارگان سالهای دور سینمای ایران دانست که هنوز که هنوز است در اوج قرار دارد و با فیلم «خروج» ابراهیم حاتمیکیا به سینما برگشته است. قریبیان علاوه بر بازیگری، سابقه نویسندگی و کارگردانی هم دارد و آخرین فیلمش، فیلمی پلیسی به نام «گناهکاران» بود که نویسندگی آن را پسرش سام برعهده داشت.
سام قریبیان سالها در آمریکا تحصیل و زندگی کرده بود و چند سالی میشود پس از برگشت، هم نویسندگی و کارگردانی کرده و هم بازی در سریال و فیلمهای سینمایی متفاوت را تجربه کرده است. با نگاهی به آثار قریبیان پسر، میتوان متوجه شد او هم مثل پدرش عاشق داستانها و فیلمهای پلیسی جنایی است. او علاوه بر نویسندگی «گناهکاران»، کارگردانی «360 درجه» را هم برعهده داشته است.
4. خانواده کیمیایی
- پدر: مسعود کیمیایی
- فرزند: پولاد کیمیایی
- همکاری مشترک: سرب، تجارت، سلطان، فریاد، اعتراض، سربازهای جمعه، حکم، رئیس، محاکمه در خیابان، جرم، متروپل، قاتل اهلی
مسعود کیمیایی را نیز میتوان در کنار علی حاتمی از اضلاع مهم سینمای ایران در اوایل انقلاب دانست. درست است که در سالهای اخیر کیمیایی بزرگ هیچگاه نتوانسته خاطرات فیلمهای خوبش را برای سینمادوستان تکرار کند، اما هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد و سال گذشته با فیلم «خون شد» به جشنواره هم آمد. مسعود کیمیایی و پسرش پولاد، از معدود پدر و فرزندهای سینمای ایران هستند که همکاریهای خیلی زیادی را با هم تجربه کردهاند و میتوان گفت از یک جایی به بعد، مسعود کیمیایی نقش اول مرد فیلمهایش را برای پولاد کنار میگذاشت و اگر احیانا به هر دلیلی این اتفاق نمیافتاد، یکی از نقشهای مهم در اختیار پولاد قرار میگرفت.
پولاد کیمیایی هم انصافا استعداد سینمایی را از پدر به ارث برده و علاوه بر بازیهای درخشان در فیلمهای سایر کارگردانان، در تعدادی از ساختههای پدرش هم نقشهای خوب و متفاوتی را به نمایش گذاشته است.
5. خانواده کوثری
- پدر: جهانگیر کوثری
- فرزند: باران کوثری
- همکاری مشترک: بانوی اردیبهشت، زیر پوست شهر، روزگار ما، نسل جادویی، حیران، خون بازی
قطعا بین کوثری پدر و کوثری دختر، در حال حاضر باران از پدرش شناخته شدهتر است. اما کیست که نداند جهانگیر کوثری سابقهای طولانی در دنیای هنر و تصویر دارد و از معدود سینماگرانی است که بهصورت حرفهای در دنیای ورزش هم ید طولانی دارد. جهانگیر کوثری از ورزشینویسان، مجریان و گزارشگران قدیمی فوتبال است که سالها در تلویزیون برنامههای تحلیلی ورزشی روی آنتن میبرد و همزمان با این برنامهها، تهیهکنندگی در سینما هم یکی از دغدغههایش بود. اغلب آثاری که همسرش رخشان بنیاعتماد ساخته، به تهیهکنندگی جهانگیر کوثری بوده است.
فرزند مشهور و جسور این زوج، باران کوثری است. دختر جوانی که تقریبا از کودکی و نوجوانی وارد سینما شد و حالا به یقین میتوان او را جزو برترین بازیگران دهه شصتی سینما و تلویزیون ایران نامید. باران کوثری تاکنون برنده دو سیمرغ بلورین و همچنین چندین بار نامزد دریافت این جایزه شده است و با توجه به سنش از رکوردداران در این زمینه محسوب میشود.
6. خانواده پسیانی
- پدر: آتیلا پسیانی
- فرزند: ستاره پسیانی
- همکاری مشترک: غلامرضا تختی، سرخ پوست و همکاریها در تئاتر
آتیلا پسیانی و دخترش ستاره هم نیازی به معرفی ندارند. آتیلا خود فرزند بانوی بزرگ سینما جمیله شیخی است و حال با درخشش ستاره پسیانی میتوان به این نتیجه رسید ژن بازیگری در این خانواده کاملا موروثی است. بنا بر اذعان صاحبنظران، آتیلا پسیانی هم در سینما و هم در تئاتر استادی بیبدیل در امر بازیگری است. او و دخترش ستاره برخلاف بسیاری از پدر و فرزندهای معروف در سینمای ایران، در سینما فقط در دو اثر همبازی بودهاند که آن هم نقشهایی کوتاه بوده و همکاری مشترک اصلی این پدر و دختر بازیگر سینمای ایران تماما در تئاتر بوده است.
ستاره پسیانی همواره در مصاحبههایش تاکید دارد که تمام تلاشش را میکند تا به عنوان یک شخصیت مستقل از پدرش دیده شود و هیچکس او را سفارش پدر به سینما نداند. ستاره در سالهای اخیر به خوبی توانسته خود را به عنوان بازیگری قدرتمند اثبات کند و بعدها قطعا از او بیشتر خواهیم شنید.
7. خانواده الوند
- پدر: سیروس الوند
- فرزند: ماهور الوند
- همکاری مشترک: آنجا همان ساعت
سیروس الوند برادر مرحوم خشایار الوند، برعکس بسیاری از کارگردانان هیچگاه هنر دخترش را برای مخاطبان سینما تبلیغ نکرده بود و وقتی در فیلم «دختر» رضا میرکریمی با بازیگر نقش اول آن کار به نام ماهور الوند رو به رو شدیم، خیلیهایمان تعجب کردیم که این دختر با سیروس و مرحوم خشایار الوند چه نسبتی دارد؟ سیروس الوند که در سالهای اخیر هم به دلیل برخی مناسبات سینما و هم به دلیل کهولت سن کمکارتر از گذشته شده است، از کارگردانان مطرح سینمای ایران است. او فیلمهای مهمی چون «دستهای آلوده»، «مزاحم» و «رستگاری در هشت و بیست دقیقه» را کارگردانی کرده است. جدیدترین فیلم او به نام «آنجا همان ساعت» آماده نمایش است که در آن دخترش برای اولین بار در فیلم پدر بازی کرده است.
ماهور الوند از بازیگران دهه هفتادی سینمای ایران است و با وجود اینکه آثار کمی در کارنامهاش دیده میشود، اما کیفیت و درخشش فیلمهایش نشان از ظهور بازیگری توانمند در سینمای ایران میدهد. این بازیگر جوان برای فیلم «چهارراه استانبول» نامزد و برای «هتتریک» برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده است. «عنکبوت» تازهترین اثر ماهور الوند است که در آن نقش مقابل محسن تنابنده (در نقش قاتل عنکبوتی) را ایفا کرده است.
8. خانواده فراهانی
- پدر: بهزاد فراهانی
- فرزندان: شقایق فراهانی، گلشیفته فراهانی و آذرخش فراهانی
بهزاد فراهانی از اساتید بزرگ ایرانی در عرصه سینما و به خصوص تئاتر است. او همچون تعدادی از سینماگران فرزندان خود را برای حضور در این عرصه تربیت کرد و به همین دلیل هر سه فرزندش سابقه بازی در فیلم و سریالها را دارند. فراهانیها رفته رفته و به تدریج وارد عرصه بازیگری شدهاند. ابتدا شقایق در کنار پدر بازیگری آموخته و سپس گلشیفته وارد عرصه هنر شده است. گلشیفته فراهانی را به جرات میتوان یکی از بهترین بازیگران زن ایرانی در دورهای که در سینمای ایران فعالیت میکرد، نامید. اما او سودای حضور در مارکت خارجی در سر داشت و به همین دلیل با وجود آیندهای درخشان، عطای همه موقعیتها را به لقایش بخشید و برای همیشه از ایران رفت. کوچکترین عضو خانواده فراهانی، آذرخش فراهانی است که البته به جز حضور پررنگ و قابل قبول در «مالاریا»، در اثر دیگری حضور نداشته است.
9. خانواده داوودنژاد
- پدر: علیرضا داوودنژاد
- فرزندان: رضا داوودنژاد و زهرا داوودنژاد
علیرضا داوودنژاد از جمله کارگردانان صاحب سبک سینمای ایران است که همواره فیلمهای خاصی با نگاه به موضوعات و آسیبهای اجتماعی کارگردانی کرده و برخی از آثارش همچون مرهم تحسین تمام منتقدان، سینماگران و مخاطبان سینمادوست را برانگیخته است. این کارگردان سینما، با برادر، فرزندان و مادرزن خود در این حرفه همکار است و همهشان سابقه کارهای تصویری را دارند. رضا داوودنژاد از جمله بازیگرانی است که اگر نقشآفرینیهای او را در ساختههای پدرش در نظر نگیریم، کارنامهاش هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی بسیار ضعیف خواهد بود.
یکی از نکتههای جالب پدر و پسر داوودنژاد این است که سبک کاری پدر و پسر به شدت با هم متفاوت است و به همان اندازه که علیرضا داوودنژاد روی آثار جدی و درام تمرکز کرده، کارنامه کاری رضا داوودنژاد پر از نقشهای کمدی است. از ماندگارترین نقشهای کمدی رضا داوودنژاد میتوان بازیهایش در سریالهای «پشت کنکوریها»، «باغچه مینو» و «زندگی به شرط خنده» را نام برد.
10. خانواده رشیدی
- پدر: داوود رشیدی
- فرزند: لیلی رشیدی
- همکاری مشترک: سریال تلویزیونی مهمانپذیر طوبی
داوود رشیدی حائری، بازیگر مشهور سینما و تلویزیون کشورمان که در سال 1395 درگذشت، جزء چهرههای ماندگار این مرز و بوم، شناخته شده است. مردم ایران او را بیشتر با نقشهایی مانند «آقا حسینی» در فیلم کندو، «مفتش ششانگشتی» در سریال هزاردستان و همچنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم فرار از تله جلال مقدم میشناسند. وی بهخاطر فعالیتهایش نشان درجه یک فرهنگ و هنر را نیز، دریافت کرده بود.
لیلی رشیدی حائری (متولد 31 تیر 1352) فرزند داوود رشیدی و احترام برومند، بازیگری است که بیشتر با مجموعه تلویزیونی «قصههای تابهتا» در دهه هفتاد شمسی که برای کودکان ساخته شده بود، شناخته شد. او همچنین خواهرزاده مرضیه برومند است. نیما بانکی بازیگر و کارگردان تبلیغاتی، همسر سابق لیلی رشیدی بود. او یک فرزند پسر به نام سینا دارد. لیلا حاتمی یکی از دوستان صمیمی لیلی رشیدی است.
لیلی رشیدی فعالیت اصلی خود در سینما را با فیلم «دلشدگان» ساخته «علی حاتمی» آغاز نمود. او در زمان ساخت این فیلم تنها 18 سال داشت. داوود رشیدی و لیلی رشیدی از هنرمندانی که پدر و دختر هستند، محسوب میشوند. سبک کارهای لیلی و پدرش داوود رشیدی، با هم تفاوت داشت و به این دلیل، همکاریهای مشترک آنها بسیار کم است. «مهمانپذیر طوبی»، همکاری مشترک لیلی و پدرش است. این مجموعه تلویزیونی محصول 1381 به کارگردانی علی شوقیان، نویسندگی کیومرث پوراحمد و تهیهکنندگی منوچهر پوراحمد ساخته و در نوروز 1383 از شبکه یک پخش شد.
11. خانواده حاتمی کیا
- پدر: ابراهیم حاتمیکیا
- فرزند: یوسف حاتمیکیا
- همکاری مشترک: فیلم سینمایی چ، مستند چشم جنگ، فیلم سینمایی شب طلایی
ابراهیم حاتمیکیا متولد 1 مهر 1340، کارگردان، فیلمنامهنویس، و فیلمبردار ایرانی است. او فعالیتهای سینمایی خود را با ساخت فیلمهای کوتاه و مستند در رابطه با جنگ تحمیلی ایران و عراق شروع کرد. حاتمیکیا برای فیلم «آژانس شیشهای» (1376) موفق به دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و کارگردانی از شانزدهمین جشنواره فیلم فجر شده است. حاتمیکیا تاکنون نامزدی دریافت 68 جایزه داخلی و بینالمللی و 39 جایزه در کارنامه هنری خود دارد.
یوسف حاتمیکیا، متولد 1370، فرزند ابراهیم حاتمیکیا است و این دو، از معروف ترین پدر پسرهای سینمای ایران محسوب میشوند. یوسف فارغالتحصیل رشته سینما با گرایش تدوین است که تاکنون سابقه کارگردانی تعدادی فیلم مستند و داستانی کوتاه از جمله: مستند اجتماعی «چشم جنگ»، مستند «ملاقات شیشهای» و مستند پژوهشی «بازگشت» را برعهده داشته است. او در فیلم «چ» (ساخته ابراهیم حاتمیکیا در مورد شهید مصطفی چمران) دستیار دوم کارگردان بود و درباره پشت صحنه این فیلم، مستندی ساخته است.
فیلم «شب طلایی» که اخیرا اکران شده، به کارگردانی و نویسندگی یوسف و تهیهکنندگی پدرش ساخته شده است و آخرین تجربه همکاری این پدر و پسر به شمار میرود.
12. خانواده شریفی نیا
- پدر: محمدرضا شریفینیا
- فرزندان: مهراوه شریفینیا، ملیکا شریفینیا
محمدرضا شریفینیا متولد خرداد 1334، بازیگر، دستیار و مشاور کارگردان، و برنامهریز سینمای ایران است. ثمره ازدواج او با آزیتا حاجیان، بازیگر ایرانی، دو دختر بود به نامهای مهراوه و ملیکا که هر دوی آنها نیز راه پدر و مادرشان را ادامه دادند و بازیگر شدند. البته آن دو، بعدها از هم جدا شدند.
مهراوه در کودکی، کنار مادرش در فیلم «دزد عروسکها» حضور داشته است. همکاریهای مشترک او و پدرش، فیلمهای «دختری به نام تندر»، «اخراجیها»، «قصه عشق پدرم»، سریال «کیمیا» و سریال «معمای شاه» بودهاند. همچنین، در سریال تلویزیونی «امام علی» که در حافظه جمعی ما ایرانیها ماندگار شده است، محمدرضا شریفیان در نقش ولید، مهراوه در نقش کودکی قطام و آزیتا حاجیان در نقش کنیز رومی ایفای نقش کردهاند.
ملیکا و پدرش در فیلمهای «دایره زنگی»، «ابر و آفتاب»، «پری» و سریال «داستانهای نوروز» و فیلم «افسانه پوپک طلائی» همبازی بودهاند. فیلم «اوینار» و سریال «نجلا»، تجربههای بازی مشترک ملیکا با مادرش، آزیتا حاجیان هستند. همچنین، «آشپزباشی» سریالی است که مهراوه و ملیکا مشترکا در آن ایفای نقش کردهاند.
13. خانواده امیرسلیمانی
- پدر: سعید امیرسلیمانی
- فرزندان: کمند امیرسلیمانی، سپند امیرسلیمانی
سعید امیرسلیمانی متولد 17 آبان 1321 در سنگلج، تهران، بازیگر، کارگردان و تهیهکننده ایرانی است. پدر او نیز به هنر و خصوصا موسیقی علاقهمند بود و موسیقیدانان به نام آن زمان مانند ابوالحسن خان صبا، مرضیه و غلامحسین بنان به خانه آنها رفت و آمد داشتند. غلامحسین بنان با آنها نسبت خانوادگی دارد.
سعید امیرسلیمانی و سپند امیرسلیمانی، پدر فرزندهای سینمای ایران، در فیلمهای «هزارپا»، «دندان طلا» و سریال «بگذار آفتاب برآید» همبازی بودهاند. کمند امیرسلیمانی و پدرش، نیز از مشهورترین پدر و دختران سینمای ایران هستند.
«چون ابر در بهاران» فیلمی است به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی سعید امیر سلیمانی که کمند و سپند امیرسلیمانی در آن ایفای نقش کردهاند. کمند و سپند در «اخراجیها 3» و «مظفرنامه» به طور مشترک حاضر بودهاند.
14. خانواده ارجمند
- پدر: داریوش ارجمند
- فرزند: امیریل ارجمند
- همکاری مشترک: فیلم سینمایی بدون اجازه
داریوش ارجمند بازیگر مشهور ایرانی است که در فیلمهای کارگردانان مشهوری چون بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی و داوود میرباقری بازی کرده است. او دو سیمرغ بلورین برای فیلمهای «سگکشی» و «ناخدا خورشید» دریافت کرده است. همسر او فرشته یغمایی، از خانوادههای سرشناس مشهدی بوده و خواهر کوروش یغمایی، خواننده مشهور ایرانی است.
از دیگر پدر و پسرهای معروف در سینمای ایران، میتوان داریوش ارجمند و پسرش، امیریل را نام برد. امیریل، متولد 1353 در تهران است و سابقه فعالیت در زمینه بازیگری، خوانندگی و آهنگسازی را دارد. امیریل در 5 فیلم سینمایی، 2 فیلم تلویزیونی و 6 سریال ایفای نقش کرده است، اما تجربه مشترک بازیگری او و پدرش، تنها در فیلم سینمایی «بدون اجازه» بوده که به کارگردانی مرتضی هرندی ساخته شده است. فیلم بدون اجازه در سال ۱۳۸۹ در بخش مسابقه نگاه نو بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر و بخش مسابقه سینمایی چهارمین جشنواره فیلم پلیس به نمایش درآمد.
انوشیروان ارجمند، برادر بزرگتر داریوش ارجمند و پسرش، برزو ارجمند نیز، از بازیگران مشهور این خانواده هنری و از بازیگرانی که پدر و پسر هستند، محسوب میشوند.
دیگران
در کنار بازیگرانی که پدر و فرزند هستند، بزرگانی نیز حضور دارند که فرزندانشان وارد سینما، تئاتر و تلویزیون شدهاند و ما به دلیل طولانی نشدن مطلب، فقط میخواهیم اشارهای کوتاه به آنها داشته باشیم. در بین دیگر پدر و فرزندهای سینمای ایران، سهیلی و جعفری جوزانی از همه معروفترند.
ساعد سهیلی و سینا مهراد، فرزندان سعید سهیلی پدر و پسران سینمای ایران را تشکیل داده بودند که با ورود دو دختر سعید سهیلی (سارا و صبا سهیلی) به این حرفه، حالا این خانواده را هم میتوان جزو پدر و فرزندهای معروف در سینمای ایران محسوب کرد. سهیلیهای کوچک، سابقه بازیهای متعدد در ساختههای پدر را دارند. در بین این چهار نفر ساعد سهیلی اکنون به یکی از آیندهداران سینما تبدیل شده است و نقشهای درخشانی را در فیلمها ایفا کرده و سال گذشته هم در سریال «نهنگ آبی» به خوبی درخشید. برادرش سینا مهراد هم با اینکه در سریال «پدر» گل کرد، اما با سریال متفاوت «آقازاده» وارد شبکه نمایش خانگی شد و محبوبیتش افزایش یافت.
مهدی هاشمی و نورا هاشمی و مسعود و سحر جعفری جوزانی نیز از دیگر پدر و فرزندهای معروف در سینمای ایران هستند که همکاریهای متعدد با یکدیگر داشتهاند.
کلام آخر
در این پرونده بهصورت خلاصه به پدر و فرزندهای سینمای ایران پرداختیم. علاوه بر موارد ذکر شده در این فهرست، بزرگان دیگری در دنیای سینما، تئاتر و تلویزیون هستند که به نوعی با فرزندان خود همحرفه هستند. جلیل فرجاد و فرزندانش مونا و مارال و اسماعیل محرابی و فرزندش آشا محرابی نمونههای دیگری از پدر و دختر سینمای ایران هستند. همچنین، عبدالرضا اکبری و پندار اکبری هم از دیگر پدر و فرزندهای سینمای ایران هستند که بیشتر در تلویزیون فعالیت داشتهاند.
در پایان امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. نظرات خود را درباره این پرونده با ما در میان بگذارید و بنویسید به نظرتان کدام بازیگران به حق و با شایستگی پا جای پای پدر گذاشتهاند؟ کدامیک از بازیگران از استعداد پدر بیبهره بودهاند؟ و یا اصلا کدامیک از پدر و فرزندهای سینمای ایران را بیشتر دوست دارید؟