داستان برند اینتل ؛ از کامپیوترهای شخصی تا راه اندازی شهر هوشمند

intel/ برند اینتل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اینتل یک شرکت آمریکایی است که علاوه بر معروفیت در زمینه تولید پردازنده، در ارائه خدمات شهر هوشمند و همکاری در تولید دستگاه‌های هوشمند فعال است. برای آشنایی بیشتر با برند اینتل همراه ما باشید.

اینتل از پیشگامان عرصه تولید پردازنده در دنیای امروزی شناخته می‌شود. این شرکت آمریکایی که هم‌اکنون دفتر اصلی‌اش در سانتا کلارا کالیفرنیا قرار دارد با پردازنده‌های x86 که امروزه در اکثر کامپیوترها استفاده می‌شود، معروف است. با این حساب می‌توان حدس زد که امروزه بزرگ‌ترین مشتری‌های اینتل شرکت‌ها و تولیدکنندگان مطرح لپ تاپ و کامپیوتر شخصی در جهان هستند. البته ناگفته نماند، تولید پردازنده تنها یکی از دستاوردهای اینتل است، به‌طوری‌که این کمپانی تولید انواع حافظه و کارت شبکه، تراشه‌های گرافیکی و حافظه فلش را نیز در کارنامه کاری خود دارد و دامنه فعالیت‌هایش در عرصه فناوری‌های هوشمند همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و غیره نیز گسترده است. حالا ما در ادامه قرار است بیشتر در این باره و تاریخچه شرکت اینتل صحبت کنیم و با موضوعات زیر، این مطلب را ادامه دهیم.

intle-company/ تاریخچه اینتل

آنچه در ادامه می‌خوانید:

 


تاریخچه شرکت اینتل


شرکت اینتل در سال 1968 میلادی توسط گوردون ای. مور (Gordon E. Moore) شیمیدان و رابرت نویس (Robert Noyce) فیزیک دان تأسیس شد. این دو موسس بزرگ پیش از تأسیس اینتل در شرکت دیگر مشغول به همکاری بودند. البته ناگفته نماند که در روزهای ابتدایی تأسیس شرکت افرادی همچون آرتور راک و مکس پالوسکی نیز از جمله کسانی بودند که در هیئت مدیره حضور داشتند. آرتور راک که سرمایه‌گذار بزرگی بود توانست سرمایه ابتدایی به رقم 2.5 میلیون دلار را برای تأسیس شرکت فراهم کند که این رقم دو سال بعد از تأسیس این شرکت و عرضه عمومی سهام شرکت اینتل به 6.8 میلیون دلار ارتقا یافت. در آن روزها اندی گروو (Andy Grove) یکی از کارمندان مهم اینتل به شمار می‌رفت که باعث شد در دهه‌های 1980 و 1990 این شرکت دوران طلایی را در تاریخ خود تجربه کند.

intel-co/ شرکت اینتل

 

نامگذاری برند اینتل

در تاریخچه اینتل اینکه نام این شرکت از کجا آمده است نیز مطرح می‌شود. شاید در ابتدا ترکیب نام گوردون مور و رابرت نویس یعنی اسمی مانند مور-نویس برای اسم شرکتی که این دو تأسیس کرده بودند ساده‌تر به نظر می‌آمد، اما هر دو مخالف این قضیه شدند؛ چراکه این اسم اصطلاح «More Noise» را در ذهن مخاطب تداعی می‌کرد و مسلما نام درستی برای یک شرکت فعال در حوزه الکترونیک محسوب نمی‌شد.

این بود که آن‌ها از ترکیب عبارت «Integrated Electronics» نام «اینتل» را استخراج کردند. البته ناگفته نماند که شرکت در ابتدا با نام «N M Electronics» در 18 جولای سال 1968 میلادی تأسیس شده بود. همچنین نام اینتل حواشی هم به دنبال داشت. به طوری که این نام در آن زمان تحت مالکیت یک شرکت هتلداری به نام Intelco بود که در نهایت بنیانگذاران برند اینتل مجبور شدند تا نام یاد شده را از شرکت Intelco خریداری کنند.

 


معرفی برخی از محصولات شرکت اینتل از ابتدا تاکنون


برند اینتل سابقه‌ای طولانی در تولید انواع قطعات کامپیوتر دارد. در این راستا  باید اشاره کنیم، حافظه‌های رم استاتیک (SRAM) و داینامیک (DRAM) از اولین محصولات شرکت اینتل بودند، اما بعد از مدتی دستور تولید ریزپردازنده و سایر تجهیزات نیز در برنامه کاری شرکت قرار گرفتند و توانستند نام و آوازه‌ای را نصیب برند اینتل کنند. با همه این‌ها تولید ریزپردازنده برای کامپیوترهای شخصی را می‌توان نقطه طلایی در تاریخ برند اینتل و دنیای کامپیوتر بیان کرد. در ادامه برخی محصولات برند اینتل را معرفی می‌کنیم که عبارتند از:

 

حافظه  SRAM و ریزپردازنده

همان‌طور که بیان کردیم، اولین محصول شرکت اینتل حافظه یعنی SRAM یا همان رم استاتیک، یک حافظه 64 بیتی بود که سرعتی دو برابر بیشتر از سرعت سایر رقبایش در بازار داشت. بعد از این محصول شرکت اینتل به تولید حافظه رام 1024 بیتی نیز در سال 1969 پرداخت. در سال 1970 حافظه DRAM از سوی اینتل معرفی شد که در سال 1972 توانست عنوان پرفروش‌ترین حافظه جهان را از آن خود کند.

همچنین بخوانید :

آنچه که توانست دوران درخشان‌تری را برای برند اینتل رقم بزند درواقع تولید پردازنده برای کامپیوترهای شخصی بود. اینتل این را با تولید پردازنده برای کامپیوتر شخصی IBM آغاز کرد. سال بعد از آن بود که شرکت Compaq با استفاده از طرح IBM، کامپیوتر شخصی خود را با نسل جدید همان پردازنده که سریع‌تر بود، روانه بازار کرد و IBM را در آن سال شکست داد. همه این ماجراها باعث شد تا اینتل در آن زمان به عنوان یکی از تأمین‌کنندگان قطعات کامپیوتر شخصی در دنیا مطرح شود.

درواقع فناوری‌های خلاقانه اینتل بود که باعث شد دنیای فناوری از صنعت کامپیوترهای بزرگ به سمت کامپیوترهای شخصی گام بردارد و تولیدکنندگان بتوانند کامپیوترهای کوچکتری تولید کنند. دهه 1980 دوران درخشانی برای اینتل محسوب می‌شد که باعث شد جایگاهش در دنیای فناوری کامپیوتر و تولید قطعات آن تثبیت شود.

intel-3/ تاریخچه اینتل

 

حافظه SSD

حتما با حافظه SSD آشنایی دارید و می‌دانید که سریع‌تر از هارددیسک‌های قدیمی هستند. در اینجا می‌توانید تفاوت بین هادرهای SSD و HDD را بخوانید. حافظه SSD از سال 2008 در فهرست محصولات تولیدی برند اینتل قرار گرفت. اولین حافظه SSD تولیدی شرکت اینتل 160 گیگابایت فضا داشت و امروزه این نوع حافظه‌ها بر اساس فناوری‌هایی همچون NAND flash، تکنولوژی mSATA، فناوری PCIe، تکنولوژی NVMe و 3D XPoint در شرکت اینتل تولید می‌شوند.

 

سوپر کامپیوترها

intel-supercomputer/ شرکت اینتل

اینتل در سال 1984 تولید محصولات فوق پیشرفته خود را آغاز کرد. هدف از ورود به این عرصه استفاده از پردازنده‌های اینتل در تولید سوپرکامپیوترها بود که در این زمینه می‌توان از محصولاتی مانند Paragon و ASCI Red نام برد. آن‌ها در سال 2014 بیان کردند که قصدشان استفاده از پرتوهای نوری در افزایش سرعت ابر کامپیوترها بوده و در سال 2015 نیز به این گفته جامه عمل پوشاندند و از آن زمان در سوپرکامیپوترهای اینتل از پرتوهای نوری جهت تبادل داده‌ها استفاده می‌شود.

 

همکاری با اپل

در زمینه تولید پردازنده کامپیوترهای شخصی می‌دانیم که تولیدکنندگان بزرگی از پردازنده‌های اینتل برای محصولات خود استفاده می‌کنند. شرکت‌هایی همچون دل، اچ پی، لنوو و البته اپل جزو مشتریان اینتل هستند. در این راستا باید اشاره کنیم که همکاری اینتل با شرکت اپل در سال 2006 آغاز شد. درواقع آن‌ها می‌خواستند تا خط تولید کامپیوترهای مک را به پردازنده اینتل مجهز کنند. خوب است بدانید هم مک بوک پرو که جایگزین سری قدیمی پاوربوک است و هم آی مک توانستند با پردازنده‌های اینتل جانی دوباره بگیرند و همین موضوع باعث شد تا امکان استفاده از سیستم ویندوز نیز در کامپیوترهای مک میسر باشد. البته این موضوع هیچ گاه به صورت رسمی از زبان مقامات رسمی اپل و اینتل بیان نشد.

 

همکاری با سامسونگ و توسعه سیستم عامل تایزن

در سال 2011 بود که اینتل و بنیاد لینوکس بیان کردند که قرار است سیستم عاملی به نام MeeGo را توسعه دهند. اینتل می‌خواست با همکاری شرکت‌هایی مانند نوکیا سیستم عاملی مبتنی بر معماری x86 بر پایه لینوکس طراحی کند. اما در فوریه 2011 نوکیا از ادامه همکاری سر باز زد و ترک این همکاری باعث شد تا اینتل با مایکروسافت وارد همکاری دیگری شود. اما پروژه یاد شده شکست خورد و پس از آن اینتل با شرکت سامسونگ وارد مذاکره و همکاری شد که نتیجه آن به عنوان سیستم عامل تایزن (Tizen) معرفی شد. حالا هم تمرکز اینتل بر روی آن است و امروزه محصولات متنوع سامسونگ از جمله تلویزیون‌ ها، تجهیزات اطلاعاتی و سرگرمی داخل خودرو و غیره از سیستم عامل یاد شده استفاده می‌کنند.

nervana/ سهام شرکت اینتل

 

پردازنده هوش مصنوعی

حالا امروزه اینتل علاوه بر همکاری در زمینه تولید دستگاه‌های هوشمند، پردازنده‌های جدیدی را بر اساس فناوری‌های روز تولید می‌کند. در این راستا می‌توانیم به پردازنده‌های سیستم عصبی نروانا (Nerovana) اشاره کنیم. از این پردازنده‌ها قرار است در محیط مراکز داده استفاده شود تا سیستم‌ها برای اجرای وظایف سنگین هوشمند مصنوعی و یادگیری ماشین تنها به پردازنده‌های زئون وابسته نباشند.

اینتل دو پردازنده از سری پردازنده‌های سیستم عصبی نروانا را در سال 2019 (تابستان 98) معرفی کرد که از آن‌ها برای آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی و همینطور استنتاج در مراکز محاسباتی بزرگ استفاده خواهد شد.

smart-city/تاریخچه شرکت اینتل

 


سخن پایانی ؛ وضعیت فعلی و آینده اینتل


امروزه شرکت اینتل به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پردازنده در دنیا شناخته می‌شود و کامپیوترهای شخصی توسعه و پیشرفت خود را مدیون پردازنده‌های این شرکت می‌دانند. ناگفته نماند فعالیت در زمینه فناوری‌هایی بر اساس اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، علم رباتیک و محاسبات ابری عصر جدید که در اینجا می‌توانید با تعدادی از آن‌ها آشنا شوید، از دیگر دستاوردهای امروزی اینتل محسوب می‌شوند که در آینده نیز این شرکت برنامه‌های متنوعی در این زمینه دارد.

همچنین برند اینتل امروزه فناوری‌هایی را در اختیار دارد که می‌تواند به شهرها در جهت ایجاد زیرساخت‌های هوشمند کمک کند. یکی از کارهایی که شرکت اینتل در این زمینه انجام داده نصب سنسورهای Current CityIQ در شهرهای پورتلند و سن‌دیه‌گو با همکاری دیگر شرکت‌ها بوده است. این فناوری هم‌اکنون باعث شده تیرهای چراغ برق به برج‌های دیدبانی زیرساخت دیجیتال شهر تبدیل شوند. با همه این‌ها شما می‌توانید با مراجعه به سایت اینتل با جدیدترین دستاوردها و برنامه‌های آتی این شرکت نیز آشنا شوید و خبرهای آن را نیز دنبال کنید. آیا شما اطلاعات بیشتری از اینتل دارید؟ اگر بله، خوشحال خواهیم شد با ما و سایر خوانندگان اطلاعاتتان را در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها