در حالی که کمپانی اپل احتمال گذر از سد امنیتی Face ID را یک در میلیون توصیف کرده اما گهگاهی ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر میشود که ناقض این ادعا هستند.
قطعاً سیستم تشخیص چهرهی آیفون 10 موسوم به Face ID ویژگی منحصر به فردی است و شاید وجه تمایز این پرچمدار اپل با سایر پرچمداران فعلی بازار موبایل باشد. اما دیده شده که هوش مصنوعی این سیستم از افراد دوقلو و حتی کودکان فریب خورده است. شرکت ویتنامی Bkav نیز که پیشتر با طراحی یک ماسک موفق به انجام این کار شده بود ماسک جدیدی را با صرف هزینه 150 دلار طراحی کرده و برای بار دوم موفق به فریب دادن Face ID شده است.
برای ساخت این ماسک جدید از فناوری چاپ سه بعدی و پودر سنگ استفاده شده، چشمها نیز از طریق چاپ عکسهای مادون قرمز روی کاغذ و چسباندن آنها روی ماسک آماده شدند؛ تدبیر هوشمندانهای که برای فریب دادن دوربین اینفرارد آیفون 10 اندیشیده شد.
این شرکت امنیتی همانند مرتبه اول که موفق به گذر از سد امنیتی Face ID شده بود بار دیگر به افراد سرشناس، سیاستمداران و اشخاصی که معاملات تجاری با گوشی خود انجام میدهند توصیه اکید کرده که از این قابلیت امنیتی استفاده نکنند.
البته این طور هم نیست که هر شخص سودجویی بتواند با طراحی و تولید چنین ماسکی از کاربران آیفون 10 سوء استفاده مادی و معنوی کند زیرا علاوه بر این که برای این کار نیاز است تا به گوشی طعمه خود دسترسی داشته باشد، ساخت ماسک نیز فناوری و تجهیزات بسیار پیشرفتهای را میطلبد. در واقع ماسک باید به اندازهای دقیق طراحی شده باشد که حداکثر در تلاش پنجم Face ID را فریب دهد در غیر این صورت باز کردن قفل گوشی مستلزم ورود رمز عبور خواهد بود.
شاید چنین مدارک مستدلی مبنی بر ضعف امنیت Face ID موجب شود اپل تمهیداتی را برای افزایش ایمنی آن به کار ببندد و یکی از گزینههای احتمالی لزوم پلک زدن کاربر برای باز کردن قفل گوشی است. این ویژگی پیشتر تحت عنوان Liveness Check برای اندروید معرفی شده بود که البته آنچنان تعریفی نداشت اما احتمالاً اپل به لطف دوربین مادون قرمز آیفون قادر به رفع نقصهای آن خواهد بود.