به نظرتان کدامیک از بازیگران تئاتر ایران این روزها محبوبترند؟ با ما همراه باشید تا در این پرونده خواندنی با مسیر محبوبیت بازیگران تئاتر ایران آشنا شویم.
بسیاری از منتقدان و مخاطبان جدی سینما معتقدند بازیگرانی که از عرصه تئاتر و پس از سالها تمرین و اجرای روی صحنه جلوی دوربین میآیند، اغلب بازیگران قدرتمندتری نسبت به سایر بازیگران هستند. البته شاید این ادعا صددرصد درست نباشد، اما اینکه تعداد زیادی از بازیگران محبوب این روزها سابقه طولانی در تئاتر دارند و در بین بازیگران تئاتر ایران جزو کاربلدترینها هستند، درستی این نکته را تا حدود زیادی ثابت میکند. در این پرونده با پلازا همراه باشید تا با بهترین بازیگران تئاتر ایران آشنا شوید که در سالهای اخیر در سینما و تلویزیون به محبوبیت و شهرت رسیدند و موفقیتهای زیادی را کسب کردهاند.
آنچه در ادامه میخوانید:
- محبوب ترین بازیگران تئاتر ایران که به سینما و تلویزیون آمدند
- نوید محمدزاده
- احمد مهران فر
- هوتن شکیبا
- و…
- کلام آخر
محبوب ترین بازیگران تئاتر ایران که به سینما و تلویزیون آمدند
در ادامه به معرفی معروف ترین بازیگران تئاتر ایران در سالهای اخیر میپردازیم که این روزها در عرصه تصویر به محبوبیت ویژهای رسیدهاند.
نوید محمدزاده
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 87 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: مرد بالشتی، بینوایان و خدای کشتار
نوید محمدزاده در همین 6-7 سال اخیر به اندازه بیست سال جایزه درو کرده است. او را حالا با قطعیت میتوان جزو سوپراستارهای سینمای ایران نامید؛ سوپراستار نه به معنای فروش و زیبایی چهره، بلکه به عنوان یکی از تکنیکیترین و برترین بازیگران سینما که نتیجه سالها تلاش او در صحنه تئاتر است. یادمان نمیرود آن روزها را که در «عصبانی نیستم» رضا درمیشیان مخاطب عام با جوان عصیانگری روبرو شد که او را نمیشناخت، ولی متوجه میشد که بازی باورپذیر و درجه یکی دارد.
آن زمان شاید خیلیها فکر میکردند دوباره یک جوان عشق بازیگری آمده تا ادای حامد بهداد را دربیاورد! اما مخاطبان پیگیر تئاتر همان روزها هم مطمئن بودند که محمدزاده قلههای بازیگری را در سینمای ایران جا به جا خواهد کرد. همینطور هم شد و حالا همهمان بعد از هر فیلم سینمایی که نوید محمدزاده وجه جدیدی از توانمندیهای بازیگری خود را رو میکند، برای بازی درخشانش کلاه از سر برمیداریم. برای خواندن بیوگرافی نوید محمدزاده میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
احمد مهران فر
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1378 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: قهوه تلخ، شکلک و 17 دی کجا بودی؟
احمد مهرانفر به معنای واقعی کلمه خاک صحنه خورده و سپس به محبوبیت رسیده است. او از سال 1378 فعالیت حرفهای خود را در تئاتر آغاز کرد و پله پله با نقشهای کوچک در فیلمهای مختلفی چون «آتشبس» پیش رفت تا بالاخره در سریال «پایتخت» توانمندیهایش را به منصه ظهور گذاشت. او در سریال «پایتخت» با نقش ارسطو عامل در کنار محسن تنابنده زوجی بهیادماندنی در تاریخ تلویزیون ایران را خلق کردند و بعد از آن بود که با بازیهای مختلف نشان داد محبوبیت و موفقیتش اتفاقی نبوده است. مهرانفر از جمله بازیگرانی است که در سالهای اخیر هم در نقشهای کمدی و هم در نقشهای جدی به شدت خوش درخشیده و این قطعا به سابقه بازی در تئاتر و توانمندیهای او روی صحنه برمیگردد. از همین رو بیراه نیست اگر او را هم از بهترین بازیگران تئاتر ایران بدانیم.
هوتن شکیبا
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1387 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: الیور توئیست، بینوایان و روایت ناتمام یک فصل معلق
هوتن شکیبا که دو سال قبل با فیلم «شبی که ماه کامل شد» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کند، این روزها به یکی از آیندهداران سینمای ایران تبدیل شده است. شکیبا که سالها در عرصه تئاتر فعالیت میکرد، با سریال «لیسانسهها» و با شخصیت درخشان حبیب در این سریال محبوبیت فوقالعادهای پیدا کرد. پس از چند تجربه کوتاه و متفاوت، نرگس آبیار نقش خاص و پیچیده برادر عبدالمالک ریگی را به او سپرد تا هوتن شکیبا فصل جدیدی از موفقیت را روبهروی خود ببیند و برای همین نقش خاص هم برنده سیمرغ بلورین شود. او حالا بعد از دریافت جایزه، پرکارتر از قبل شده و با نقشهای متفاوت منتظر است تا جنبههای دیگری از بازیگریاش را به مخاطبان و منتقدان نشان دهد.
هادی حجازی فر
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1384 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: پرزنت، جایی دیگر و رومئو و ژولیت
آن زمانی که یک بازیگر کاملا شبیه به حاج احمد متوسلیان را در «ایستاده در غبار» دیدیم، فکر میکردیم محمدحسین مهدویان فقط به دنبال بدل حاج احمد بوده و این بازیگر به نام هادی حجازیفر را به قول خودش از یک جایی پیدا کرده و آورده تا فیلم-مستندش طبیعی از آب درآید. در آن اثر بازی حجازیفر زیر سایه فیلم و کارگردانی مهدویان قرار گرفت؛ اما وقتی حجازیفر شخصیت کمال را در «ماجرای نیمروز» ایفا کرد همه به توانمندیهای او اذعان کردند. اینجا بود که خیلیها با کمی جستجو متوجه شدند هادی حجازیفر از باسابقهترین بازیگران تئاتر ایران است که تجربه چندین کارگردانی تئاتر را هم در کارنامه دارد.
حجازیفر با «لاتاری» و «شاهکش» توانمندیهای خود را ثابت کرد و این روزها با دو سریال «دوپینگ» و «زیرخاکی» به محبوبیت زیادی رسیده است. این بازیگر در جشنواره سال گذشته نویسندگی سینما را هم در کنار بازیگری تجربه کرد و فیلم «آتابای» به کارگردانی نیکی کریمی با بازی و فیلمنامه او تحسین منتقدان و مخاطبان را برانگیخت.
بهرام افشاری
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1388 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: مرد بالشی، میسیسیپی نشسته میمیرد و جوجه تیغی
بهرام افشاری این روزها محبوبیت غیرقابل وصفی پیدا کرده است. همین یک ماه پیش بود که با نقش بهتاش فریبا در پایتخت مهمان خانههای مردم بود و لایو زنده ایسنتاگرامیاش رکورد لایو تک نفره در ایران را شکست و حتی جزو پربازدیدترین لایوهای جهان در دوران قرنطینه بود. او هفته گذشته در ابتکاری جالب فیلم تئاتر کمدی «جوجه تیغی» را که خود کارگردانی و نویسندگی آن را برعهده داشت در شبکههای وی او دی منتشر کرد و رکورد دانلود و تماشا را شکست.
افشاری که در برنامه دورهمی و در همین تئاتر جوجه تیغی بخشی از سختیهایی که برای رسیدن به جایگاه کنونیاش کشیده بود را شرح داده است، از سال 1388 با کوچ از همدان تئاتر را بطور حرفهای در تهران آغاز کرد و در روی همان صحنه بود که رضا درمیشیان او را برای بازی در «عصبانی نیستم» و «لانتوری» کشف کرد. از همان روزها بهرام افشاری پلههای موفقیت را یکی پس از دیگری طی کرد تا اینکه با «بهتاش فریبا» در تلویزیون در قلب مخاطبان جای گرفت. از بهرام افشاری به عنوان یکی از جوانترین بازیگران تئاتر ایران به دلیل سابقه قوی اجراهای صحنهای انتظار میرود که به زودی برای سینمای ایران در عرصه بینالمللی هم افتخارآفرینی کند.
ریما رامین فر
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1377 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: رومولوس کبیر، اینجا کجاست و شب بخیر مادر
ریما رامینفر را همه با نقش هما همسر نقی معمولی در «پایتخت» میشناسند. رامینفر هم مانند محسن تنابنده و احمد مهرانفر جزو بازیگران باسابقه تئاتر است که در سال نود و به واسطه سریال «پایتخت» معروف و محبوب شد. او قبل از پایتخت سالها در عرصه تئاتر و تصویر سابقه بازی، کارگردانی و نویسندگی داشت و در بین خانمها جزو بزرگان و برترین بازیگران تئاتر ایران بعد از انقلاب قرار میگیرد. البته بسیاری از منتقدان معتقدند رامینفر هنوز به اندازه تئاتر و تلویزیون، در سینما به حق خود نرسیده و سینمای ایران یک نقش متفاوت و یک سیمرغ بلورین به او بدهکار است.
ستاره پسیانی
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1370 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: قصر موروثی خاندان فرانکشتاین، صد در درصد و خدای کشتار
دختر آتیلا پسیانی و نوه جمیله شیخی به معنای واقعی کلمه ژن خوب را داراست. ستاره پسیانی که مخاطبان او را با بازی در نقشهای کوتاه آثار مختلف به یاد دارند، از شش سالگی روی صحنه تئاتر بوده و بعدها هم تمرکز خود را روی تئاتر قرار داده است و همین امر سبب شده به موفقیتهای زیادی در این عرصه برسد و به یکی از برترینهای این حوزه تبدیل شود. پسیانی که جایزه برترین بازیگر تئاتر را هم در کارنامه دارد، در چند سال اخیر با قبول بازی در نقشهای متفاوت و کوتاه کم کم در سینما هم جایگاه قابل قبولی به دست آورده و با بازیهای متفاوت خود در «سرخپوست» و دو سریال «نهنگ آبی» و «کرگدن» تحسین مخاطبان را برانگیخته است. او این روزها از پرکارترین بازیگر سینما و تئاتر است و روزهای درخشانی در پیش دارد.
الهام کردا
- سالهای فعالیت در تئاتر: از سال 1380 تاکنون
- آثار مطرح در تئاتر: بداهه، تماشاچی محکوم به اعدام و 17 دی کجا بودی؟
الهام کردا که در چند سال اخیر قدرت بازیگری خود را در سینما و سریالهای تلویزیونی به رخ کشیده و البته هنوز آنچنان باید و شاید شناخته شده نیست، نزدیک به بیست سال است که در عرصه تئاتر بطور حرفهای بازی، کارگردانی و نویسندگی میکند. شاخصترین اثر الهام کردا نزد مخاطبان سریال «تعبیر وارونه یک رویا» به کارگردانی فریدون جیرانی است؛ درحالیکه باید بدانید اولین اثر تلویزیونی این بازیگر «با من بمان» حمید لبخنده بوده است. در یکی دو سال اخیر فعالیت کردا در سینما بیشتر شده و او این روزها با سریال «کرگدن» وجه دیگری از بازیگری خود را به نمایش گذاشته است.
کلام آخر
هدف از این گزارش معرفی چهرههایی بود که با وجود سالها تلاش در تئاتر، تقریبا در یک دهه اخیر و یا حتی کمتر از آن، دیده شدند و به یکباره در سینما و تلویزیون به اوج محبوبیت رسیدند و تحسین منتقدان را برانگیختند. تعداد بازیگران تئاتر ایران بسیار زیاد است و به اسامی فوق میتوان بهنام تشکر، علی سرابی، هومن برقنورد، حمیدرضا آذرنگ، مهدی کوشکی، نوید پورفرج، نسیم ادبی، پانتهآ پناهیها، سارا بهرامی و خیلیهای دیگر را اضافه کرد.
شما هم نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید. به نظرتان بازیگرانی که از عرصه تئاتر میآیند قدرتمند و ماندگارترند یا قدرت بازیگری و ماندگاری به مدیوم فعالیت هنرمند ارتباطی ندارد؟ کدام بازیگران تئاتر ایران را جزو برترینها میدانید؟