درباره خواص سیر برای سلامتی و مصرف آن در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف چه میدانید؟ در این مقاله قصد داریم خواص سیر را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.
خواص سیر و مزایای آن برای سلامتی بر هیچکس پوشیده نیست. سیر گونهای از خانواده پیاز است و عضوی از خانواده خردل، تره فرنگی، پیازچه و پیاز چینی است. سیر یکی از مواد غذایی گیاهی محبوب است که خواص دارویی فراوانی دارد. خواص سیر شامل سلامت قلب و عروق، نشاط جسمی و روحی و همچنین خواص ضد پیری است.
سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد میکند و به دلیل بوی قوی و طعم خوشمزه، یک ماده محبوب در پخت و پز محسوب میشود. سیر هزاران سال است که توسط انسانها مورد استفاده قرار میگیرد و در مصر باستان نیز از آن به عنوان چاشنی اصلی در آشپزی و دارویی شفابخش برای درمان بیماریها استفاده میکردند.
شما میتوانید از سیر به صورت خام و یا پخته در انواع غذاها و ترشیجات استفاده کنید. با مصرف سیر همچنین میتوانید از ابتلا به بسیاری از بیماریهای مختلف پیشگیری کنید و حتی برخی بیماریها را درمان کنید. در طب سنتی نیز از سیر به عنوان دارویی شفابخش استفاده میشود؛ زیرا میتواند به صورت معجزهآسایی، بیماریها را درمان و سیستم ایمنی بدن شما را نیز تقویت کند. در ادامه این مقاله خواص سیر را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
مواد مغذی موجود در سیر
سیر دارای مواد مغذی بسیاری است، اما کالری کمی دارد. یک سیر خام (3 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:
- منگنز: دو درصد از نیاز روزانه بدن
- ویتامین B6: دو درصد از نیاز روزانه بدن
- ویتامین C: یک درصد از نیاز روزانه بدن
- سلنیوم: یک درصد از نیاز روزانه بدن
- کربوهیدرات: یک درصد از نیاز روزانه بدن
- فیبر: 0.06 از نیاز روزانه بدن
- پروتئین: 0.2 درصد از نیاز روزانه بدن
- مقادیر قابل توجهی از کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1
خواص مختلف سیر برای سلامتی
در طول تاریخ باستان، اصلیترین کاربرد سیر برای بهبود سلامتی و همچنین دارویی برای درمان بیماریها بوده است. سیر از سوی بسیاری از تمدنهای بزرگ از جمله مصریان، بابلیها، یونانیها، رومیها و چینیها مورد استفاده قرار گرفته است و از این رو قدمت تاریخی دارد. محققان به این نتیجه رسیدهاند که تمام خواص سیر به دلیل وجود ترکیبات گوگرد در آن است. ترکیبات گوگرد حاصل از سیر از دستگاه گوارش وارد بدن شده و در تمام بدن پخش میشود تا بتواند اثرات بیولوژیکی قدرتمند خود را اعمال کند. برخی از خواص سیر برای سلامتی بدن شامل موارد زیر است:
درمان سرماخوردگی
مکملهای سیر برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار میگیرند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که یک مکمل روزانه سیر میتواند 63٪ از سرماخوردگیها را درمان کند و همچنین میتواند علائم سرماخوردگی را نیز به میزان 70٪ کاهش دهد. یک مطالعه نشان داده است که عصاره سیر کهنه (2.56 گرم در روز) میتواند خطر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را به میزان 61٪ کاهش دهد. بنابراین در هنگام سرماخوردگی و یا حس کردن علائم اولیه آن حتما از سیر استفاده کنید.
کاهش فشار خون
بیماریهای قلبی عروقی مانند سکتههای قلبی و سکتههای مغزی، عوامل اصلی مرگ افراد در سراسر جهان هستند و فشارخون بالا نیز یکی از عوامل مهم در بروز انواع سکته است. مطالعات بسیاری به این نتیجه رسیدهاند که مصرف سیر میتواند فشارخون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. محققان نیز به این نتیجه رسیدند که 500 میلی گرم عصاره سیر کهنه به اندازه داروی آتنولول در کاهش فشار خون در طی یک دوره 24 هفتهای مؤثر واقع میشود.
پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر
آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد، روند پیری را تسریع میکنند. سیر حاوی آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند از بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کنند. مقادیر بالای مکملهای سیر باعث افزایش آنزیمهای آنتی اکسیدانی در انسان میشود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند نیز به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. اثرات ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است که میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای مشترک مغز مانند آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهند.
مراقبت از قلب
دیالیل تریسولفید (Diallyl trisulfide) یکی از ترکیبات روغن سیر است که به محافظت از قلب در حین عمل جراحی و پس از سکته قلبی کمک میکند. محققان همچنین معتقدند که دیالیل تریسولفید میتواند به عنوان درمانی موثر برای نارسایی قلبی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه
افرادی که در طول هفته حداقل دو مرتبه سیر خام مصرف میکنند، حدود 44٪ کمتر از سایر افراد به سرطان ریه مبتلا میشوند. خواص سیر در بدن میتواند به عنوان یک ماده شیمیایی پیشگیرانه در سرطان ریه موثر باشد. علاوه بر سرطان ریه، سیر همچنین میتواند کاهش خطر ابتلا به سایر سرطانها از جمله سرطان مغز، پروستات، معده و سینه را نیز به طرز چشمگیری کاهش دهد.
پیشگیری از زایمان زودرس
عفونتهای میکروبی در دوران بارداری، خطر زایمان زودرس را افزایش میدهند. ترکیبات موجود در سیر میتوانند در از بین بردن عفونتهای میکروبی در دوران بارداری نقش موثری داشته باشند و از زایمان زودرس پیشگیری کنند.
خواص آنتی بیوتیکی
ترکیب سیر و عسل
سیر و عسل در کنار یکدیگر فواید سلامتی بسیاری دارند. شما میتوانید از سیر و عسل به عنوان مکملهای دارویی استفاده کنید و یا به شکلهای طبیعی به دستورالعملهای غذایی خود اضافه کنید. محققان تاکنون تحقیقات گستردهای را پیرامون خواص سیر و عسل انجام دادهاند و به این نتیجه رسیدهاند که ترکیب این دو با یکدیگر برای درمان بیماریهایی چون تنگی نفس، عفونتهای پوستی، اسهال و غیره بسیار موثر است.
برخی از خواص ترکیب سیر و عسل عبارتند از:
- خواص آنتی باکتریال
- خواص ضد ویروسی
- بهبود سلامت قلب
- کاهش چربی خون
- بهبود حافظه
عوارض جانبی مصرف سیر
مصرف سیر همانطور که داری خواص بسیاری برای سلامتی است، اما در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد حساسیت و عوارض جانبی شود. اگر نسبت به سیر حساسیت دارید، نباید از آن در وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
اگر دارای علائم زیر هستید، پیش از مصرف زیاد سیر باید با پزشک خود مشورت کنید:
- زخم معده
- مشکلات هضم
- اختلال خونریزی یا لخته شدن خون مانند بیماری هموفیلی
استفاده از سیر به عنوان ماده طعم دهنده به غذاها در دوران بارداری بیخطر است، اما مقادیر زیاد مصرف سیر میتواند باعث ایجاد حساسیت در مادر و جنین شود. با این حال در افرادی که دارای حساسیت نیستند، مصرف سیر گاهی اوقات میتواند باعث بروز علائم و مشکلات زیر شود:
- حالت تهوع و سوزش معده
- اسهال
- افت فشار خون
- تعریق
- سردرد و سرگیجه
- ایجاد حساسیت پوستی مانند اگزما
ما در این مقاله خواص سیر را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که خواندید مصرف سیر مزایای سلامتی بیشماری دارد و میتواند از خطر ابتلا به بیماریهای مختلف پیشگیری کند و همچنین در درمان بسیاری از بیماریها نیز مورد استفاده قرار گیرد. سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد میکند و به دلیل بوی قوی و طعم خوشمزه، یک ماده محبوب در پخت و پز محسوب میشود.