زمانی که اولین بار نام محصولی به عنوان ساعت هوشمند اپل مطرح شد، کاربران آن را به چشم یک محصول حاشیه ای در کنار آیفون نگاه می کردند که کار زیادی هم نمی تواند انجام بدهد. محصولی که تنها نام اپل را یدک می کشد و البته کارایی هایی مثل دریافت و ارسال ایمیل، دریافت پیام ها از برنامه های خبری، پخش موسیقی، را نیز دارد. بعدا برنامه های تناسب اندام با کمک سنسورهای مختلف به این ساعت هوشمند اضافه شد و کم کم ساعت هوشمند اپل به عنوان محصول متفاوت و البته جذاب مورد توجه کاربران قرار گرفت.
با این حال در سال های اخیر به نظر می رسد که ساعت هوشمند اپل، پیشرفت های خوبی داشته و در حال حاضر می تواند برای اهداف پزشکی و بهداشتی مانند توانایی تشخیص بیماری های قلبی نیز استفاده شود. در حال حاضر بر اساس یک مطالعه جدیدِ انجام شده توسط Cardiogram و دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو، به نظر می رسد که اپل واچ می تواند برای تشخیص سایر مشکلات از جمله آپنه خواب و فشار خون بالا مورد استفاده قرار گیرد. دقت ساعت هوشمند اپل برای تشخیص چنین مشکلاتی بین 82٪ و 90٪ به ترتیب ارزیابی شده است. یعنی اپل واچ می تواند تا دقت 82 درصد آپنه خواب و با دقت 90 درصد فشار خون بالا را تشخیص دهد.
این کار به لطف استفاده از شبکه عصبی Cardiogram به نام DeepHeart قابل انجام است که از هوش مصنوعی برای کمک به تفسیر داده های مربوط به ضربان قلب و تعداد گام های کاربر استفاده می کند. این روند به زودی می تواند به کاربران برای تشخیص علائم مختلف بیماری کمک کند. کاربران می توانند با کمک اپل اچ در مسیر سلامت و تندرستی گام بردارند. تشخیص زود هنگام برخی بیماری ها و مسایل بسیار کمک کننده است و وقتی فردی زودتر متوجه شود مشکلی دارد و در جهت رفع آن تلاش کند و یا ست های تکمیلی انجام دهد، می تواند در مسیر سلامتی گام های موثری بردارد.
به گفته کارشناس جراحی قلب و عروق، جانسون هسیه : « ایده اصلی انجام این کار این است که با غربالگری منظم و مداوم، خصوصا غربالگری فشار خون، افرادی که گاها دارای فشار خون بالا هستند شناسایی شده و به این افراد کمک شود تا بتوانند تست های تکمیلی برای حل این مساله خود و کشف ریشه آن پیدا کنند. کاربران می توانند از طریق تست های تکمیلی وضعیت سلامتی خود را به دقت رصد نموده و اگر نیاز بود برای درمان اقدام کنند.»