با انتشار ویروس کرونا در کشور، لازم است همه از علائم ابتلا به این ویروس خطرناک مطلع باشیم. در این مقاله به تفاوت کرونا با آنفولانزا و سارس و همچنین علائم آنها اشاره میکنیم.
متاسفانه زمستان امسال با شیوع ویروس کرونا در جهان همراه شد. ابتدا تعداد زیادی از مردم چین به این ویروس مبتلا شدند و سپس در سایر کشورها نیز نشانههایی از کرونا مشاهده شد. در ایران هم تعداد مبتلایان به این ویروس در حال افزایش است و متاسفانه تا این لحظه چند نفر نیز جان خودشان را به همین خاطر از دست دادهاند. ویروس کرونا یک تهدید جدی برای سلامت افراد جامعه به حساب میآید و به همین خاطر لازم است تا اقدامات پیشگیرانه به طور جدی انجام شوند. ما در این مقاله به موضوعات مختلف پیرامون کرونا ویروس اشاره کردهایم. همچنین در اینجا میتوانید با انواع ماسکها که برای جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا موثر هستند، آشنا شوید. اما در این مقاله قصد داریم با علائم کرونا و تفاوتهای آن با بیماری آنفولانزا و سارس آشنا شویم.
ویروس کرونا با آنفولانزا شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند. حتی برخی از علائم آنها مانند سرفه و تب نیز مشترک هستند. به همین خاطر تشخیص این دو ویروس از یکدیگر تا حدی مشکل است. در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت کرونا ویروس با آنفلوآنزا و سارس را مورد بررسی قرار دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
ویروس کرونا چیست و چه علائمی دارد؟
ویروس کرونا برای اولین بار در سال 1960 کشف شده است. کرونا به خانواده بزرگی از ویروسها گفته میشود که انواع مختلفی دارند و از ویروسهای سرماخوردگی معمولی تا سارس و غیره را شامل میشوند. کرونا ویروس جدید که از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد، در واقع هفتمین نوع از کرونا ویروس انسانی است. این ویروس که با نام اختصاری کووید-19 یا 19-COVID شناخته میشود تاکنون قربانیان زیادی گرفته است.
منابع مختلف اعلام کردند که اگر دولت چین از همان ابتدای پیدایش ویروس کرونا دست به پنهان کاری نمیدهد، میتوانست با اطلاعرسانی دقیق و به موقع جلوی شیوع این بیماری را بگیرد. اما به هرحال ویروس کرونا در ووهان و سپس در سایر استانهای چین گسترش یافت و حالا بسیاری از کشورها از آسیا و اروپا گرفته تا امریکای شمالی و اقیانوسیه به مشکلات ناشی از کرونا دچار شدهاند.
علائم ویروس کرونا:
برای آنکه تفاوت ویروس کرونا با آنفولانزا معمولی را متوجه شویم باید علائم هر کدام از آنها را به خوبی بشناسیم. ویروس کرونا سیستم تنفسی را درگیر میکند و علائم آن تا حدودی شبیه سرماخوردگی است. به این ترتیب ابتلا به این ویروس با اختلالات تنفسی، سرفه، گلو درد، تب و غیره همراه خواهد بود. افراد مسن و همچنین آنهایی که به نقص سیستم ایمنی بدن دچار هستند در مقابل این ویروس ضعیفتر بوده و ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند. مهمترین نشانههای کووید-19 عبارتند از:
- اختلالات تنفسی
- سرفه خشک
- آبریزش بینی
- تب
- سرگیجه و سردرد
- گلو درد
- بدن درد و خستگی
آنفولانزا چیست و چه علائمی دارد؟
آنفولانزا نام گونهای دیگر از ویروسهای واگیردار است که شباهتهای زیادی به ویروس کرونا دارد. این ویروس هم در پستانداران و پرندگان باعث ایجاد بیماری میشود. آنفولانزا به طور کلی دارای سه گونه آ (A)، ب (B) و ث (C) میشود که نوع A در انسانها و حیوانات مشترک است، نوع B در انسانها و پستانداران دیده میشود و نوع C فقط انسانها را مبتلا میکند. جالب است بدانید که آنفولانزا یکی از کشندهترین بیماریها در طول تاریخ بوده است. شیوع این بیماری در سال 1918 که به آنفولانزای اسپانیایی شهرت پیدا کرد، در سراسر جهان حدود 500 میلیون نفر را مبتلا کرد و نزدیک به 100 میلیون نفر را کشت. البته آمار مرگ و میر این بیماری در طول تاریخ سیر نزولی داشته و در سالیان اخیر به کمترین میزان خود رسیده است. با این حال ظهور گونههای جدید آنفولانزا مانند آنفولانزای خوکی و آنفولانزای پرندگان باعث شده تا این بیماری همچنان به عنوان یک خطر جدی برای سلامت مردم جهان در نظر گرفته شود.
آنفولانزای H1N1 نیز که معمولاً با نام آنفولانزای خوکی شناخته میشود امروزه یکی از شایعترین و خطرناکترین گونههای این بیماری است. آنفولانزای H1N1 در سال 2009 افراد زیادی را در سراسر جهان مبتلا کرد. همچنین گفته میشود که همین نوع از آنفولانزا در سال 1918 باعث مرگ و میر گسترده در سطح جهان شده بود. بد نیست بدانید که همین ویروس از سال 2010 تا کنون بیش از 17 هزار نفر از مردم دنیا را به کام مرگ کشانده است.
علائم ویروس آنفولانزا:
همان طور که گفتیم تفاوت کرونا با آنفولانزا کرونا با آنفولانزا به چند مورد کوچک محدود میشود. آنفولانزا معمولاً با تب و لرز، دردهای عضلانی و سرفه همراه است. این بیماری در بین کودکان با حالت تهوع نیز قابل تشخیص است. شیوع آنفولانزا معمولاً در فصل زمستان رخ میدهد و گاهی با سرماخوردگی اشتباه گرفته میشود. از جمله مهمترین علائم آنفولانزا عبارتند از:
- تب و لرز
- درد شدید عضلات
- خستگی و بیحالی
- سرفه
- آبریزش و گرفتگی بینی
- گلودرد و گوش درد
- قرمزی چشم ها
- حالت تهوع در کودکان
سارس چیست و چه علائمی دارد؟
سارس یک بیماری تنفسی خطرناک است که به وسیله ویروس کرونا ایجاد میشود. این بیماری در واقع حاصل تغییرات ژنتیکی ویروس کرونا در طول زمان است و گفته میشود که اولین بار در خفاشها شیوع پیدا کرد و سپس به گربهها منتقل شد و در نهایت به انسانها رسید. بیماری سارس در سال 2003 در چین گسترش یافت و بیش از 8 هزار نفر را مبتلا کرد. در نهایت این بیماری جان نزدیک به 800 نفر از انسانها را گرفت.
علائم بیماری سارس:
بیماری سارس در ابتدا علائمی شبیه آنفولانزا دارد، اما سپس دستگاه تنفسی را نیز درگیر میکند و باعث تنگی نفس شدید میشود. افرادی مبتلا به سارس اول با تب، درد عضلات و سرفه مواجه میشوند و سپس اختلال در ریههای آنها به وجود میآید. در این شرایط استفاده از اکسیژن کمکی میتواند برای تنفس راحتتر بیماران موثر باشد. همان طور که میبینید تفاوت کرونا با آنفولانزا کرونا با آنفولانزا و سارس بسیار جزئی است و به همین دلیل ممکن است این بیماریها با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. نکته مهم آن است که به علائم اولیه دقت زیادی داشته باشیم و بلافاصله پس از مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنیم. مهمترین نشانههای بیماری سارس عبارتند از:
- خستگی و درد بدن
- سرفه خشک
- تب
- گلو درد
- تنگی نفس
تفاوت کرونا با آنفولانزا و سارس
اصلیترین تفاوت کرونا با آنفولانزا کرونا با آنفولانزا مربوط به درگیر کردن بخش تحتانی دستگاه تنفسی است. ویروس کرونا و سارس میتوانند به این بخش از بدن وارد شوند و در آنجا ایجاد عفونت کنند. به همین خاطر علائم آنها شبیه به ذاتالریه و برونشیت است. این دو ویروس معمولاً باعث ایجاد تب خفیف در مبتلایان میشوند، اما آنفولانزا دمای بدن را به طور خطرناکی بالا میبرد و منجر به تب شدید میشود. البته گونههایی از آنفولانزا هم میتوانند به بخش تحتانی دستگاه تنفس نفوذ کنند، اما در حالت کلی سرفههایی که از آنفولانزا ناشی میشوند خشک هستند.
آنفولانزا همواره با درد عضلات همراه است؛ مخصوصاً عضلات پشتی و پاها در این بیماری با درد شدیدی همراه میشوند؛ به طوری که احساس تیر کشیدن در قسمت پشت به بیمار دست میدهد. این علائم معمولاً در مورد کرونا و سارس رخ نمیدهند. باید دقت داشته باشید که سرفههای ناشی از کرونا عمیقتر از سرفههای آنفولانزا هستند و معمولاً با اختلال در تنفس همراه میشوند.
یکی دیگر از وجوه تفاوت کرونا با آنفولانزا کرونا با آنفولانزا مربوط به فاکتوری به نام نرخ کشندگی است. با وجود اینکه این روزها از زبان بسیاری از مسئولین و کارشناسان میشنویم که کرونا ویروس کشندهتر از آنفولانزا نیست، اما آمارها چیز دیگری میگویند. همان طور که گفتیم در سالیان اخیر میزان مرگ و میر ناشی از آنفولانزا به شدت کاهش پیدا کرده است. حتی حالا برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری واکسن نیز وجود دارد. طبق اعلام نشریه نیویورک تایمز، نرخ کشندگی آنفولانزا در امریکا حدود 0.1 درصد است اما این عدد برای ویروس کرونا در کشور چین 2.3 درصد است.
بر اساس آمارها به نظر میرسد که ویروس کرونا واگیردارتر از آنفولانزا باشد. طبق تحقیقاتی که انجام شده، هر فرد مبتلا به کرونا به طور متوسط 2.2 نفر دیگر را مبتلا میکند. این در حالی است که افراد مبتلا به آنفولانزا، بیماری خود را به 1.3 نفر دیگر منتقل میکنند.
امیدواریم این مقاله برای آشنایی با تفاوت کرونا با آنفولانزا کرونا با آنفولانزا و سارس و علائم این بیماریها به شما کمک کند. مطمئناً توجه کردن به توصیهها و رعایت نکات بهداشتی باعث میشود تا بتوانیم این بحران را با سلامتی پشت سر بگذاریم. در نهایت اگر شما نیز توصیهای در این زمینه دارید لطفاً آن را با ما و سایر مخاطبان پلازا در میان بگذارید.