قبل از اینکه آیفون 10 با فناوری نوآورانه Face ID به بازار بیاید، محبوبترین تکنولوژی باز کردن قفل تلفن های هوشمند، سنسور اثر انگشت بود. برخی سازندگان گوشی های هوشمند این سنسور را در پشت قاب و برخی آن را در قست جلویی قاب و در زیر دکمه هوم قرار می دادند. حتی در برخی از مدل ها، اسکنر اثر انگشت را در کنار گوشی قرار گرفته بود و گوشی ورنی مارس پرو یکی از این گوشی ها است که سنسور اثر انگشت آن در کنار قاب جای دارد.
در نهایت اخیرا هم خبرهایی در مورد ادغام سنسور اثر انگشت در صفحه نمایش برای نسل بعدی گوشی های شیائومی مطرح شد. البته با روی کار آمدن فناوری تشخیص چهره، شاید این گمانه زنی در مورد قرارگیری سنسور اثر انگشت در صفحه نمایش، واقعی نباشد و بیشتر سازندگان گوشی های هوشمند مبتنی بر اندروید هم بخواهند تلفن های خود را مجهز به سنسور تشخیص چهره کنند.
بعلاوه اخبار جدیدی حکایت از همکاری بین کوالکام و واندر ویژن (Wonder Vision) می دهد. هم چنین به نظر می رسد اولین تلفن های هوشمند اندرویدی که قابلیت تشخیص چهره دارند، توسط تولید کنندگان چینی و از طریق شرکت های شیائومی و اوپو به بازار خواهند آمد.
به زودی، شیائومی و اوپو پرچمداران فناوری تشخیص چهره سه بعدی خواهند شد و گمانه زنی ها حکایت از این دارد که در سال آینده این تلفن های هوشمند با سنسور تشخیص چهره به بازار می آیند.
بعلاوه به نظر می رسد که تامین کننده تراشه های پشتیبان این تکنولوژی نوآورانه شرکت کوالکام باشد. این شرکت همکاری های جدیدی را با شرکت واندر ویژن برای توسعه این فناوری انجام داده است. هم چنین ماژول این سنسور توسط شرکت اپتوالکترونیکس (Reliance Optoelectronics) تامین خواهد شد. براساس اطلاعات این منبع آگاه، اولین تراشه ای که با این تکنولوژی کار می کند در ماه مارس یا آوریل سال آینده رونمایی خواهد شد و آماده بهره برداری است.
ویوو نیز در این همکاری مشارکت دارد و مشخص شد که کوالکام تفاهم نامه ای با سه شرکت شیائومی، اوپو و ویوو تنظیم کرده است. این تفاهم نامه بخشی از یک قرارداد تجاری دوجانبه بین این شرکت ها و کوالکام بوده و بر اساس آن، هر یک از این سه شرکت تولیدکننده در مجموع مبلغی به ارزش 12 میلیارد دلار در سه سال آینده در این حوزه و از کوالکام تراشه های مربوطه را خریداری می کنند. این قرارداد چند روز قبل به امضا طرفین رسید. بر اساس این معامله و قرارداد جدید، این سه شرکت چینی به عنوان نزدیکترین شرکای کوالکام در چین تبدیل خواهند شد.
به نظر می رسد یکی از رهبران اصلی بازار تلفن های هوشمند در چین از گردونه این بازی خارج شده است. از آنجایی که شرکت هوآوی تراشه های مورد نیاز خود را خودش تامین می کند و به سایر تامین کنندگان مطرح بازار وابسته نیست ، وارد این مذاکرات و همکاری های متقابل نشده است. علاوه بر این، این شرکت اخیرا اولین تراشه تلفن همراه با هوش مصنوعی خود را در بازار رونمایی کرد. بنابراین ظاهرا شرکت های کوالکام، مدیاتک و دیگر سازندگان تراشه علاقه ای به همکاری با هوآوی ندارند.
هم چنین هوآوی همکاری هایی را با شرکت فن آوری های Sunny Optical برای توسعه راهکارهای سنسور سه بعدی، در مدل های بالارده خودش، آغاز نموده است. به علاوه، شرکت Ophelia نیز در فاز توسعه این تکنولوژی بوده و گفته می شود این شرکت با تولید کنندگان داخلی همکاری خود را آغاز خواهد کرد و البته شرکت هوآوی جزو کاندیداهای همکاری این شرکت خواهد بود.
مطلب مرتبط: معامله 12 میلیارد دلاری کوالکام با شیائومی، اوپو و ویوو