HTC تمایل دارد به وسیله محصول جدید خود یعنی U11 ، تمامی گوشی های هوشمند تاپ بازار را زیر سایه خود فرو ببرد. اما آیا این گوشی جدید این توانایی را دارد؟ در این مطلب به بررسی نقاط قوت و ضعف این محصول جدید HTC می پردازیم.
طراحی
طراحی یکی از المان های کلیدی می باشد، زیرا المانی است که در اولین نگاه نظر ما را نسبت به محصول شکل می دهد. از این نقطه نظر U11 شما را نا امید نخواهد کرد. شیشه منحنی با رنگ جذاب نگاه شما را به خود جذب خواهد کرد و به طور قطع از این نظر U11 در کورس رقابت باقی می ماند. دیگر چه کسی تلفنی با پشت پلاستیکی و یا چیزی که پشت یک قاب مخفی شود خواهد خواست؟
از نظر ما طراحی HTC U و HTC U Ultra هم بسیار قدرتمند بودند، اما HTC U11 به طور کلی متفاوت است. U11 بسیار جذاب تر بوده و علاوه بر آن مزایایی نیز دارد: در دست گرفتنش لذت بخش است، وزن U11 احساسی از کیفیت را به کاربر منتقل می کند و صفحه نمایش 5.5 اینچی آن دقیقا همان اندازه ای است که از یک تلفن هوشمند انتظار داشتم. صفحه نمایش محصول جدید HTC مانند محصولات جدید LG و Samsung به صورت کم حاشیه یا “Bezel-less” طراحی نشده، اما این موضوع شخصا موجب ناراحتی من نشد.
مسلما طراحی این محصول به چشمتان بسیار زیبا خواهد آمد. البته این نظری شخصی است، اما HTC گامی رو به جلو در زمینه تلفن های هوشمند است… یا حداقل نسبت به تلفن هایی که تا اواخر 2016 به بازار آمده اند اینگونه خواهد بود. به طور حتم در دست گرفتن یک تلفن رده بالا باید احساس خوبی منتقل کند و این زمینه ایست که مواد سازنده خود را نشان می دهند. بنابراین HTC از آن هم فراتر رفت، مخصوصا وقتی که پای رقابت در میان باشد.
از اوایل فوریه، شاهد به بازار آمدن تلفن های هوشمند با طراحی های انقلابی در زمینه سایز و نسبت صفحه نمایش آنها بودیم. البته HTC U11 مدعی طراحی خلاقانه برای این محصول نمی باشد(علیرغم طراحی زیبای پشت این محصول). اما با این وجود به نظرم این موضوع اندکی باعث تاسف است، زیرا رقبای مطرح پیشنهادهای خلاقانه تری را با همین قیمت به شما ارائه می کنند.
حسگرهای لبه
اگر درباره آن فکر کنید، حسگرهای صفحه بسیار جذاب هستند. نیمه پایینی قاب این محصول هم با لمس و هم به فشار حساس بوده و حتی زیر آب و یا هنگامی که دستکش پوشیده اید نیز کار می کنند. تنها کافیست دو طرف نیمه پایینی قاب گوشی را فشار دهید. من به شخصه عاشق ویژگی استارت سریع دوربین U11 شدم. اینکه بتوانید بدون اینکه نیاز باشد داخل گوشی و از طریق صفحه نمایش به دنبال دوربین بگردید بتوانید آن را روشن کرده و عکس یا فیلم بگیرید بسیارمطلوب به نظر می رسد. اما اگر بخواهیم صادق باشیم، حسگرهای لبه برای تشخیص صدا و دستیار گوگل خیلی کاربردی نیستند.
حسگرهای لبه در این محصول مزاحم شما نخواهند شد. نیازی به دکمه های اضافه نمی باشد و اگر تنظیمات حساسیت را به خوبی انجام دهید هیچ عملیاتی به صورت ناخواسته اجرا نخواهد شد. HTC همچنین تصمیم دارد تا این ویژگی ها را ارتقاء نیز دهد. اگر نمی خواهید از این ویژگی استفاده کنید کافیست به قسمت تنظیمات رفته و این ویژگی را خاموش نمایید.
البته بعضی از منتقدین این ویژگی HTC را یک ویژگی جدید به حساب نمی آورند. HTC اغلب ویژگی های جذابی در محصولات خود قرار می دهند به عنوان مثال می توان به دستیار صوتی Sense Companion اشاره کرد، اما اگر نخواهیم آنها را یک شکست بنامیم، می توان گفت که این ویژگی ها کاربردی نیستند. به عنوان مثال از نظر من قابلیت استفاده U11 زیر آب بیشتر اقدامی برای جذب بازار بوده تا یک ویژگی کاربردی و معرفی یک ویژگی با اینهمه محدودیت مسخره به نظر می رسد(U11 تنها تا عمق یک متری و برای مدت نیم ساعت در برابر آب مقاوم می باشد. همچنین دمای آب باید بین 15 تا 35 درجه سانتیگراد باشد.). البته این ویژگی از دکمه Bixby سامسونگ، که حتی نمی توان از آن استفاده کرد بهتر است. و در هر صورت مقاومت در برابر ورود آب ویژگی است که می تواند در مواقع وقوع حادثه مفید باشد.
بسیاری از سازندگان راهی برای دسترسی سریع برای بیدار کردن تلفن همراه در اختیار کاربران قرار می دهند(معمولا دوبار لمس کردن دکمه پاور). برای دستیار گوگل این کار به راحتی و تنها با گفتن “Ok Google” در دسترس خواهد بود. البته اگر حسگرهای دور قاب HTC را شخصی سازی کنید بسیار کاربردی تر خواهند شد.
کیفیت صدا
HTC پیشنهادات زیادی به طرفداران فایل های صوتی ارائه می دهد. اسپیکرهای این محصول بسیار عالی بوده و با تشکر از پردازنده اسنپ دراگون 835 U11 از نویزگیر نیز پشتیبانی می کند. که همانطور که از نام آن مشخص است نویز ها را از بین می برد. هدفون های این محصول از کیفیت بالایی برخوردار می باشد، البته جای تاسف است که تنها روی گوشی های HTC سری U می توان از این هدفون ها استفاده کرد، البته این موضوع اهمیت چندانی هم ندارد.
همراه این تلفن هوشمند، HTC یک آداپتور جک کوچک نیز برای مدل های قدیمی تر ارائه می دهد: که نرخ جذب ویژه (SAR) مخصوص به خود را دارد و کیفیت پخش صدا از طریق هدفون را افزایش می دهد. HTC این آداپتورها را با قیمت زیر 12 دلار به فروش می رساند. همچنین هدفون های مشابه نمونه اصلی را می توانید با 200 دلار در مغازه ها تهیه کنید.
عملکرد
استفاده از پردازشگر اسنپدراگون 835، U11 را به یکی از قدرتمندترین تلفن هوشمند حال حاضر بازار تبدیل کرده است. این محصول برای درست کار کردن نیازی به بیش از 4 گیگابایت رم ندارد و تا سه یا چهار سال آینده نیز همچنان به اندازه کافی سریع خواهد بود تا نیازهای شما را رفع کند. البته استفاده از این پردازنده HTC را تبدیل به قویترین گوشی هوشمند بازار نمی کند زیرا به غیر از Huawei تمامی تلفن های هوشمند تاپ بازار همگی از اسنپدراگون 835 استفاده می کنند.
ورژن نرم افزار
وقتی که یک کاربر مبلغ زیادی را برای یک تلفن هوشمند هزینه می کند طبیعتا انتظار دارد که بتواند از آخرین نسخه های نرم افزاری استفاده کند. U11 این امکان را به شما می دهد، البته دانستن این موضوع باعث شگفتی نیست. نکته جالب استراتژی HTC برای دستیارهای هوشمند روی این محصول است. U11 از دستیار هوشمند گوگل و همچنین دستیار صوتی مخصوص به خود یعنی Sense Companion استفاده می کند. همچنین الکسا دستیار صوتی آمازون نیز به زودی به این دستگاه اضافه خواهد شد. با همراه داشتن سه دستیار صوتی HTC به طریقی موفق شده تا از هر سه دستیار صوتی با هم استفاده کند.
به طور کلی می توان گفت U11 المان هایی دارد که می توانند بسیار جذاب باشند. البته انتقادهایی هم به آن وارد است که بعضی از آنها اشاره کردیم. نظر شما در این باره چیست؟ آیا فکر می کنید HTC می تواند در این رقابت سخت بر سر عنوان بهترین گوشی هوشمند در مقابل رقبایی مانند Sony، Samsung، LG، Apple و … موفق شود؟