برنامه های اجتماعی پرطرفدار را میشناسید؟ طی یک دهه گذشته، شبکههای اجتماعی مختلفی در فضای مجازی مطرح شدند و توانستند کاربران بسیار زیادی را جذب خود کنند. به همین خاطر در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به بهترین شبکه های اجتماعی در ایران و جهان.
میخواهید مطمئن شوید که از بهترین شبکه های اجتماعی 2024 استفاده میکنید؟ برنامههای خوب بسیاری هستند که برای جلب توجه شما با هم رقابت میکنند؛ به طوری که انتخاب یک مورد از بین آنها بسیار سخت است. فرقی نمیکند صاحب شغل باشید و به دنبال پیشرفت کارتان یا فقط از سر تفریح و وقتگذرانی به Social Media سر میزنید؛ شناخت شبکههای اجتماعی مورد استفاده در سرتاسر جهان مفید و کمک کننده است. به همین منظور، در این مطلب فهرستی از برنامه های اجتماعی پرطرفدار در سال 2024 آماده کردهایم. با پلازا همراه باشید.
فهرست مطالب
برنامه های اجتماعی پرطرفدار
چه یک بازاریاب شبکههای اجتماعی باشید یا صاحب کسب و کاری باشید و چه یک کاربر معمولی، دانستن شبکه های اجتماعی پرطرفدار در ایران و جهان میتواند برایتان مهم و شاید جالب باشد. بهخصوص اینکه بدانید تعداد کاربران شبکه های اجتماعی چقدر است و ماهانه چه تعداد کاربر از آنها استفاده میکنند. جدول زیر نشاندهنده بهترین شبکه های اجتماعی 2024 از نظر تعداد کاربر فعال ماهانه است. این جدول براساس دادههای جمعآوری شده تا اکتبر 2023 از وبسایت Statista گردآوری شده است.
رتبه | نام شبکه اجتماعی | تعداد کاربر فعال در ماه |
---|---|---|
1 | فیسبوک | 3 میلیارد |
2 | یوتیوب | 2.4 میلیارد |
3 | واتساپ | 2 میلیارد |
4 | اینستاگرام | 2 میلیارد |
5 | ویچت | 1.3 میلیارد |
6 | تیکتاک | 1.2 میلیارد |
7 | پیامرسان فیسبوک | 1 میلیارد |
8 | تلگرام | 800 میلیون |
9 | اسنپچت | 750 میلیون |
10 | دویین | 743 میلیون |
همانطور که میبینید تا اکتبر 2023، فیسبوک با تقریبا 3 میلیارد کاربر ماهانه رتبه اول در لیست برنامه های اجتماعی پرطرفدار را به خود اختصاص داده است. شرکت مادر فیسبوک، متا، هم اکنون علاوه بر فیسبوک صاحب 3 شبکه اجتماعی دیگر یعنی واتساپ، اینستاگرام و پیامرسان فیسبوک نیز هست.
همچنین با نگاهی به این جدول آمار استفاده از شبکه های اجتماعی در جهان، میبینیم بیشتر شبکههای اجتماعی محبوب که ماهانه بالای 100 میلیون کاربر دارند در چین یا آمریکا فعالیت میکنند. شبکههای اجتماعی چینی مانند ویچت، کیوکیو و دویین که همان نسخه زبان چینی تیکتاک است همگی در این کشور به محبوبیت قابل توجهی دست پیدا کردند. در حقیقت شرکت سازنده دویین، پس از موفقیت این برنامه در چین تصمیم گرفت یک نسخه جهانی آن با نام تیکتاک را عرضه کند که در حال حاضر 1 میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد و از دویین نیز برای این کمپانی سودآورتر بوده است.
1. فیسبوک (Facebook) ؛ از بهترین شبکه های اجتماعی دنیا
- امکان تعامل با کاربرانی از سراسر جهان
- ساخت اکانت منحصر به فرد و فعالیت در موضوعات مختلف
- وجود بخش مربوط به نمایش موضوعات ترند
- وجود کسب و کارهای کوچک و بزرگ
- بیش از 2.93 بیلیون بازدید در ماه
بیایید با محبوبترین و یکی از بهترین شبکه های اجتماعی خارجی شروع کنیم. فیسبوک با تمامی عیب و ایرادهایش (که کم هم نیست)، در صدر فهرست پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در جهان است.
با بیش از 3 میلیارد کاربر ماهانه، فیسبوک مکانی است که خیلی راحت میتوانید با اکثر آدمهای زندگی گذشته و حالتان ارتباط برقرار کنید. شاید یکی از دلایل محبوبیت فیسبوک این باشد که به کاربران اجازه میدهد پستها و پروفایلشان را از طریق تنظیمات حریم خصوصی کنترل کنند. در میان برنامه های اجتماعی پرطرفدار فیسبوک محبوب ترین گزینه معرفی شده بوده است که از ویژگی و مزایای بسیاری برخوردار است.
در حال حاضر فیسبوک بزرگترین شبکه مجازی اجتماعی در اینترنت است؛ بزرگ هم از نظر تعداد کل کاربران عضو و هم از نظر شهرت. همین موضوع باعث شده است که فیسبوک به یکی از بزرگترین رسانهها برای ارتباط با مردم سراسر دنیا تبدیل شود. تخمین زده شده که بیش از 1 میلیون مشاغل کوچک و متوسط با استفاده از این پلتفرم، شغل خود را تبلیغ میکنند.
2. یوتیوب (YouTube)؛ از بهترین شبکه های اجتماعی خارجی
- وجود ویدیوهای بسیار در تمامی موضوعات
- کسب درآمد دلاری با قرار دادن ویدیوهای اختصاصی
- برگذاری لایو و پوشش دادن موضوعات مختلف
- امکان راه اندازی کانال و سابسکرابت نمودن شخصیت های دلخواه
- ادیت ویدیو به صورت لحظه ای و لینک گذاری روی آن
- بیش از 2 بیلیون بازدید در ماه
پلتفرم بهاشتراکگذاری ویدیو یوتیوب، نزدیکترین رقیب فیسبوک است و ماهانه 2 میلیارد و 500 میلیون کاربر فعال دارد. یوتیوب که در سال 2005 کار خود را آغاز کرد و حالا به گوگل تعلق دارد، پس از خود گوگل، پربازدیدترین وبسایت در اینترنت نیز بهحساب میآید و در سال 2021 حدود 28.8 میلیارد دلار برای این کمپانی سودآوری داشته است. زمانی که یوتیوب در میان شبکه اجتماعی جدید قرار داشت شرکت های بسیاری روندی که این سایت در پیش گرفته بود را نادرست میدانستند که شرکت گوگل بادرنظر گرفتن ویژگی های بسیار توانست این سایت را به یکی از محبوب ترین گزینه های امروزی در دنیا تبدیل کند.
یوتیوب پلتفرمی است که در آن میتوانید هر محتوای ویدیویی که بخواهید را پیدا کنید. از پخش زنده شبکههای تلویزیونی و اینترنتی گرفته، تا موزیکویدیو، اخبار، فیلمهای کوتاه، فیلمهای مستقل، مستند، تریلرهای بازیها و فیلمها، استریمهای زنده، ویلاگها و غیره. به همین خاطر نیز از آن بهعنوان یکی از بهترین شبکه های اجتماعی دنیا یاد میشود.
3. واتساپ (WhatsApp) ؛ از برترین شبکه های اجتماعی موبایل
- از محبوب ترین پیام رسان های موجود در میان ایرانیان
- گفتگو با شخصیت هایی از سراسر جهان
- برقراری تماس صوتی و تصویری و حتی تماس های گروهی
- امنیت عالی و مثال زدنی
- رابط کاربری ساده ولی گرافیکی
- عرضه برای پلتفرم های مختلف نظیر ای او اس و اندروید و پی سی و…
- بیش از 2 بیلیون بازدید در ماه
یکی از شبکه های اجتماعی مخصوص موبایل این فهرست که در ایران نیز کاربران فراوانی دارد، واتساپ است. واتساپ با 2 میلیارد کاربر ماهانه در سطح جهان، با اختلاف محبوبترین پیامرسان جهان است.
واتساپ بهشما این امکان را میدهد تا با ارسال پیامهای متنی، ویدیویی یا صوتی با سایر کاربران ارتباط برقرار کنید. همچنین از طریق این پیامرسان میتوانید با دیگران تماسهای صوتی و تصویری داشته و از طریق صفحه چت نیز برای آنها اسناد، تصاویر، موقعیت مکانی و دیگر محتوا را ارسال نمایید. افزون بر این امکان ایجاد گروه متشکل از چندین کاربر نیز در واتساپ فراهم است. ناگفته نماند که واتساپ در میان محبوب ترین شبکه های اجتماعی در ایران گزینه اول را کسب نموده است که بی تردید امروزه تمام کاربرانی که در حوزه اینترنت فعالیت دارند آنرا میشناسند.
4. اینستاگرام (Instagram) ؛ از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار
- امکان ساخت اکانت و صفحه اختصاصی
- قرار دادن ویدیو در موضوعات مختلف
- امکان برچسب گذاری روی ویدیو
- فالو نمودن شخصیت های دلخواه
- خصوصی نمودن پیج برای جلوگیری از مشاهده پست ها توسط دیگران
- پشتیبانی از زبان فارسی در تمامی بخش ها
- قرار دادن ویدیو و عکس با کیفیت های بالا حتی 4K
- بیش از 2 بیلیون بازدید در ماه
اگر میخواهید تصاویر و ویدئو کلیپهای کوتاه ببینید، اینستاگرام که یکی از شبکه های اجتماعی قدیمی در ایران است، برای این کار است. 37 درصد بزرگسالان آمریکایی حداقل یک حساب کاربری در اینستاگرام دارند و در ایران نیز تقریبا تمام کاربران در این شبکه اجتماعی حضور دارند. بطوری که اینستاگرام به یکی از برترین شبکه های اجتماعی در ایران تبدیل شده است.
شاید ناعادلانه باشد، اما این شبکه اجتماعی به دلیل سطحی بودن و عکسهای سلفی زیادش، تا این حد مشهور شده است. اگر این موارد را کنار بگذارید، میتوانید عکاسیهای خیرهکننده، کارهای هنری بینظیر و چیزهای مفید دیگری هم پیدا کنید.
5. ویکسین / ویچت (WeChat / WeiXin)
- برنامه ای مشابه با اینستاگرام
- دارا بودن ویژگی های پیام رسان و شبکه اجتماعی
- امکان برگذاری ویدیو کنفرانس
- اشتراک گذاری مطالب دلخواه با کاربران دیگر
رتبه بعدی محبوبترین شبکه های اجتماعی خارجی در اختیار ویچت است. این شبکه اجتماعی چینی طی چند سال اخیر و با توجه به آمار، از نظر تعداد کاربران رقابت نزدیکی با اینستاگرام داشته و بهنظر میرسد به زودی بتواند رتبه چهارم را از آن خود کند. ویچت یک شبکه اجتماعی پیامرسان و در عین حال یک برنامه پرداخت موبایلی بهحساب میآید و توسط تنسنت ساخته شده است.
این برنامه که ابتدا در سال 2011 عرضه شد، در سال 2018 توانست با بیش از 1 میلیارد کاربر فعال ماهانه، به محبوبترین اپلیکیشن موبایل جهان تبدیل شود. ویچت در حقیقت یک سوپر اپ است و کاربری بسیار متنوعی برای کاربران چینی دارد. برای مثال در این شبکه اجتماعی، علاوه بر امکان ارسال پیام، برگذاری ویدیو کنفرانس، اجرای بازیهای ویدیویی شما میتوانید تصاویر و ویدیوها را نیز مانند اینستاگرام با سایر کاربران بهاشتراک بگذارید.
با این همه بر اساس گزارشات متعدد، فعالیت و دادههای کاربران در این شبکه اجتماعی توسط مدیران آن با دولت چین بهاشتراک گذاشته میشود. همچنین ویچت محتوای سیاسی حساس برای حزب حاکم این کشور را نیز سانسور میکند.
6. تیکتاک (TikTok) ؛ از برنامه های جدید شبکه های اجتماعی
- از محبوب ترین برنامه های اندرویدی در سراسر دنیا
- امکان تهیه تصاویر و ویدیو با فیلتر و افکت های دیدنی
- محبوب در میان کاربران ایرانی
- پوشش ویدیو های کوتاه با تصاویر گرافیکی
- کیفیت بالا در ساخت و وجود تنظیمات کاربردی
- بیش از 1 میلیارد بازدید در ماه
اگر بخواهیم از شبکه های اجتماعی بدون فیلتر در ایران یاد کنیم، تیک تاک جزو آنها نیست. تیک تاک توانسته با 1 میلیارد کاربر ماهانه، ششمین رتبه از فهرست شبکه های اجتماعی معروف دنیا را به خود اختصاص دهد.
تیکتاک در مقایسه با شبکههای اجتماعی قدیمی مثل اینستاگرام و فیسبوک، تازهوارد بهحساب میآید و در ابتدا نیز با هدف جایگزینی Vine عرضه شده بود. حالا اما از دید برخی بهترین برنامه اجتماعی دنیا است. تیکتاک در سال 2018 بیشتر از هر اپلیکیشن موبایلی دیگری دانلود شده بود و روزانه هم به محبوبیت آن افزوده میشود.
7. پیامرسان فیسبوک (Messenger)
- نسخه جداگانه از شبکه فیسبوک برای ارتباط با دیگران از طریق روش های متنی و صوتی و تصویری
- کیفیت بالا در برقراری تماس های صوتی و تصویری
- امکان ارسال عکس و استیکر و … برای کاربران دیگر
- امکان پیام دادن به هرشخصی که مدنظر دارید
- بیش از 988 میلیون بازدید در ماه
پیامرسان فیسبوک یا مسنجر، برنامه پیامرسانی است که توسط متا ساخته شده است. این برنامه در سال 2011 برای اندروید و iOS عرضه شد و در سال 2020 هم نسخه ویندوز و مک آن منتشر شد. مسنجر برنامهای است که از بسیاری از جهات شبیه به سایر پیامرسانها است. در این شبکه اجتماعی شما میتوانید برای سایر کاربران پیام یا دیگر محتوا مثل تصاویر، ویدیوها، استیکر ارسال کرده و از باتهای مختلف آن استفاده کنید.
همچنین امکان برقرار تماس صوتی و تصویری نیز در مسنجر فراهم است و در کنار آن قابلیتهایی مثل امکان استفاده از چند اکانت بهصورت همزمان، ارسال پیام بهصورت رمزگذاری شده و اجرای بازیهای مختلف نیز در دسترس است. براساس آخرین دادههایی که متا منتشر کرده، مسنجر در هر ماه 988 میلیون کاربر فعال دارد.
8. تلگرام؛ از برترین شبکه های اجتماعی خارجی
- امنیت بسیار بالا
- امکانات بسیار زیاد و متنوع از جمله امکان ارسال استوری
- عملکرد روان
- امکان ایجاد گروه و کانال
- امکانات زیاد برای حفظ حریم خصوصی
تلگرام کمی دیرتر از دیگر برنامه های فضای مجازی کارش را شروع کرد ولی آهسته آهسته توانست با ارائه امکانات و قابلیتهای فراوان و همچنین تاکید بر حفظ حریم خصوصی و دادههای کاربران، تعداد کاربران خود را افزایش دهد و حالا با 800 میلیون کاربر ماهانه به یکی از برنامه های اجتماعی پرطرفدار در دنیا و البته ایران تبدیل شده است.
تلگرام از لحاظ امکانات با اختلاف خیلی زیادی بهترین برنامه پیامرسان بهحساب میآید. حتی واتساپ نیز با وجود این که دارای کاربران بیشتری است، نتوانسته از این لحاظ رقیب جدی برای آن بهحساب بیاید و بسیاری از امکانات را خیلی دیرتر در اختیار کاربران خود قرار میدهد. تلگرام با وجود این که در ایران مسدود است، همچنان توانسته اکثر کاربران ایرانی خود را حفظ کند و در حال حاضر نیز محبوبترین پیامرسان کشور بهحساب میآید.
9. اسنپچت
- امکان ارسال پستهای موقت
- انواع فیلترهای معمولی و واقعیت افزوده
- چت تصویری
- ایجاد آواتارهای کارتونی
اسنپچت یکی از شبکه های اجتماعی موبایل و دسکتاپ آمریکایی است که در سال 2011 فعالیت خود را آغاز کرد. ویژگی کلیدی این شبکه اجتماعی موقتی بودن پستهای آن است. هر ویدیو، تصویر یا پیامی که برای دیگران ارسال کنید، تنها مدت زمان کوتاهی قابل دسترسی خواهد بود و سپس حذف میشود. این ایدهای بود که اینستاگرام نیز با الهام از آن، بخش استوریهای خود را راهاندازی کرد.
اسنپچت با حدود 700 میلیون کاربر، محبوبیت قابل توجهی در جهان دارد و امکانات مختلفی از جمله چت تصویری، ارسال ویدیو، پیامرسانی، ایجاد آواتارهای بیتموجی و البته انواع فیلترهای مختلف واقعیت افزوده را دارد.
10. دویین (Douyin)
- فعالیت در یک برنامه که کاربران آن چینی هستند
- دارا بودن ویژگی های تیک تاک اصلی
- امکان جستجو نمودن در میان ویدیو ها
- تهیه تصویر و فیلم از دوربین برنامه
- بیش از 700 میلیون بازدید در ماه
دویین همانطور که گفتیم یکی از شبکه های اجتماعی موبایل، و نسخه چینی تیکتاک است. این برنامه در سال 2016 توسط کمپانی بایتدنس، برای کاربران چینی منتشر شد و یکسال بعد هم نسخه جهانی آن با نام تیکتاک عرضه شد. به همین خاطر نیز تقریبا اکثر کاربران دویین چینی هستند و با این حال این شبکه اجتماعی توانسته با حدود 700 میلیون کاربر ماهانه در فهرست برنامه های اجتماعی پرطرفدار رتبه دهم را داشته باشد.
رابط کاربری تیکتاک و دویین تقریبا شبیه به هم است ولی با این حال نه در تیکتاک و نه در دویین نمیتوانید به محتوای نسخه دیگر دسترسی داشته باشید؛ چرا که سرورهای آنها از هم جدا هستند. همچنین برخی ویژگیهای دویین نیز در تیکتاک وجود ندارد؛ مثل قابلیت جستجوی ویدیویی. با این قابلیت میتوان چهره یک فرد را برای پیدا کردن ویدیوهای بیشتر از او در برنامه جستجو کرد؛ افزون بر این، در دویین امکان خرید و یا رزرو هتل نیز وجود دارد.
سوالات متداول
1. پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در جهان کدامند؟
در حال حاضر فیسبوک، یوتیوب و واتساپ با بیش از 2 میلیارد کاربر ماهانه، بیشترین تعداد کاربران شبکه های اجتماعی فعال را دارند.
2. برترین برنامه های فضای مجازی در ایران کدامند؟
آپارات، اینستاگرام و واتساپ جزو برترین و پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در ایران هستند.
سخن پایانی
تعدادی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در جهان را در این فهرست عنوان کردیم. بنابراین قبل از اینکه سراغ یک اپلیکیشن یا سایت شبکه مجازی بروید آن را بررسی کنید. ویزگیهای مثبت و منفی آنها را هم تمام و کمال در نظر بگیرید؛ چرا که با ایجاد یک حساب کاربری در هر کدام از برنامه های فضای مجازی، خودتان را به دست جریانات آن میسپارید. نظر شما درباره بهترین شبکه های اجتماعی دنیا چیست؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.