شرکت چینی و چند ملیتی لنوو به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کامپیوتر و تجهیزات دیجیتال در دنیا شناخته میشود. ما در ادامه در داستان شرکت لنوو آنچه که این شرکت از آغاز تاکنون گذرانده را بیان خواهیم کرد.
شرکت لنوو از بزرگترین شرکتهای تولید لپتاپ، کامپیوتر، موبایل و تجهیزات جانبی در جهان است که در کنار همه آنها تولیدات ویژهای مانند تولید ابر کامپیوترها و تجهیزات ویژهشان را نیز در کارنامه کاری خود دارد. خوب است بدانید که این شرکت چینی در بیش از 60 کشور دنیا شعبه دارد و محصولاتش به بیش از 160 کشور نیز عرضه میشوند. شرکت لنوو که البته تازهکار به نظر میرسد، از سال 2004 فعالیت خود را با برند لنوو ادامه داد که ناگفته نماند تاریخچه اولیه شرکت لنوو به سال 1984 برمیگردد.
درواقع این شرکت که حالا نتیجه ادغام چند شرکت است، اولین بار توسط لیو شوانزی با نام لجند (Legend) تأسیس شده بود. در سال 2005 در نتیجه ادغام با واحد تولید کامپیوترهای شخصی IBM، توانست موفقیتهایی را در این زمینه کسب کند و سوددهی شرکت افزایش یافت. حالا با ما همراه باشید تا بیشتر با این امپراطوری بزرگ تولید کامپیوترهای شخصی آشنا شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تاریخچه لنوو
- اولین تجربه تولید کامپیوتر توسط لنوو
- گسترش فعالیت ها و آغاز به کار با برند لنوو
- معرفی برخی از محصولات و فعالیتهای لنوو
- وضعیت کنونی شرکت لنوو
- سخن پایانی
تاریخچه لنوو
در سال 1984 بود که لیو شوانزی به همراه 10 مهندس دیگر، لنوو را در تاریخ یک نوامبر تأسیس کرد. با این حساب لنووی تازهتأسیس با 11 نفر کار خود را آغاز کرد. ناگفته نماند همه بنیانگذاران این شرکت نیز عضو مؤسسه فناوری محاسبات وابسته به آکادمی علوم چین بودند. به همین دلیل این شرکت در ابتدا با نام شرکت توسعهدهنده جدید تکنولوژی (New Technology Development Company) معروف به لجند معرفی شد. آنها در اولین تلاش خود وارد حوزه واردات تلویزیون شدند که نتیجه کار موفقیتآمیز نبود. بعد از آن، اقدام به توسعه مداری برای کامپیوترهای IBM کردند که امکان پردازش کارکترهای زبان چینی را داشت. این محصول را میتوان اولین موفقیت لنوو معرفی کرد.
هرچند در ادامه تلاش کردند تا یک ساعت دیجیتال به بازار عرضه کنند که این اقدام با شکست مواجه شد. درواقع شرکت تازهتأسیس فناورانه چینی متشکل از دانشمندان علوم فناوری بود که تنها علم به کار را داشتند و دانش آنها از بازار و نیازهای بازار ضعیف بود. مهندسین این شرکت در ابتدا تصور میکردند که کیفیت بالای محصولات، لازمه فروش خوب نیز است؛ غافل از آنکه برای فروش نیاز به بازاریابی و سنجش بازار خواهد بود. به همین دلیل در ابتدای کار خود با شکستهایی مواجه میشدند؛ اما آنها روشهای دیگری را نیز امتحان کردند.
اولین تجربه تولید کامپیوتر توسط لنوو
سال 1990 بود که اولین کامپیوتر شخصی تولید خود لنوو با نام Legend PC روانه بازار شد. درواقع در سال 1988 این شرکت به مدیریت لیو شوانزی، اجازه تأسیس دفتری فرعی در هنگ کنگ را گرفت که همراه 5 کارمند در دفتر جدید مشغول به کار شدند. در این راستا باید اشاره کنیم که پدر لیو شوانزی نقش مهمی در دامن زدن به جاهطلبیهای فرزندش داشت و در مسیر موفقیتهای وی کمکهای بزرگی مانند دریافت طریق وام و تسهیل کارهای مرتبط انجام داد. ناگفته نماند آنها در زمان تأسیس، صرفهجوییهای زیادی در هزینهها میکردند؛ بهعنوان مثال پیادهروی را حتی به استفاده از وسایل نقلیه عمومی ترجیح میدادند تا بتوانند برای حفظ ظاهر، جلسات خود را در هتل برگزار کنند.
در سال 2002 نیز اولین سوپرکامپیوتر این شرکت با نام DeepComp راهی بازار شد. این کامپیوتر اولین کامپیوتر سریع چینی بود که به منظور استفادههای غیرنظامی تولید شد. حالا شرکت حاضر بود تا دامنه فعالیتهایش را خارج از چین در آسیا و حتی خارج از آن نیز گسترش دهد.
گسترش فعالیت ها و آغاز به کار با برند لنوو
با توجه به فعالیتها و نیاز بازار، مؤسسان لجند تصمیم گرفتند که فعالیتهای خود را در خارج از مرزهای چین گسترش دهند. از آنجایی که آنها نام لجند را همچنان بر روی خود داشتند و این نام از آنِ شرکت بینالمللی دیگری بود، تصمیم گرفتند نام برند خود را تغییر دهند. از اینجا بود که آنها عبارت «Le» را از Legend برداشتند و با کلمه لاتین «Novo» به معنی نوین ادغام کردند و در نهایت نام لنوو (Lenovo) بر روی شرکت گذاشته شد. این اتفاق نیز در سال 2003 به صورت رسمی اعلام شد. هرچند این تغییر نام، هزینههای تبلیغاتی را نیز با خود به همراه داشت؛ اما دریچههای جدیدی برای فعالیتهای لنووی جوان نیز گشوده شد.
بعد از عرضه اولین کامپیوتر شخصی و گسترش فعالیتها، شرکت لنوو در سال 2005 با بخش تولید کامپیوترهای شخصی IBM ادغام شد. این موضوع موفقیتهایی را برای شرکت لنوو در پی داشت. درواقع آنها توانستند از این طریق دسترسی بیشتری به بازارهای بینالمللی داشته باشند و نام تجاری و برند خود را بزرگتر کنند.
معرفی برخی از محصولات و فعالیت های لنوو
لنوو بعد از تلاشهای فراوان توانست بخش تجاری IBM را خریداری کند. این موضوع باعث شد تا به سومین تولیدکننده بزرگ کامپیوترهای شخصی در جهان تبدیل شود. در این راستا آنها توانسته بودند برند ThinkPad که تا پیش از این، ازآن IBM بود را بدست آورند و همچنین تکنولوژی ساخت کامپیوترهای IBM و منابع و بازارهای فروش شرکت را از آن خود کنند و فعالیتها را در ژاپن، آمریکا و اروپا گسترش دهند. همه این دلایل لازم بود تا تجربه جدیدی همراه با موفقیت و گسترش فعالیتها برای لنوو رقم بخورد.
لپ تاپ های Think Pad
خوب است بدانید که همه لپتاپهای تینک پد از طراحی ماشین بهره میبرند و سیستم شتابسنج ایربگ خودرو در آنها استفاده شده است. درواقع این تکنولوژی، حرکات ناگهانی را میتواند متوجه شود و از اجزای داخلی لپتاپ مانند هارد در اثر تکانهای اتفاقی محافظت به عمل آورد. شاید هم راز موفقیت این لپتاپ و دوام و کاراییاش، اشراف به همین موضوع باشد. در این مقاله از پلازا که به لپتاپهای تینک پد نیز اشاره شده است، میتوانید با تاریخچه لپتاپها و کامپیوترهای قابل حمل نیز آشنا شوید.
خوب است اشاره کنیم که خط تولید کامپیوترهای شخصی تنها خرید لنوو از IBM نبود؛ بلکه آنها در سال 2014 نیز خط تولید سرورهای این شرکت یعنی بخشهای IBM System x و IBM BladeCenter را خریداری کردند. این موضوع فروش محصولات لنووو را افزایش داد و همکاریهای بیشتر با شرکت اینتل را برای لنوو به ارمغان آورد. بعد از این اقدام نیز لنوو اعلام کرد که قرار است بزرگترین سرور دنیا را تولید کند و در این راستا همکاریهایش با اینتل گستردهتر شد.
لپ تاپ های IdealPad
یکی دیگر از محصولات موفق شرکت لنوو، لپتاپهای سری IdealPad است که از ژانویه 2008 روانه بازار شدهاند. برخلاف لپتاپ ThinkPad، این لپتاپ دستاورد خود لنوو است و جدا از الگوگیری از لپتاپهای IBM و در نتیجه تحقیقات خود لنوو تولید شد. بعد از آن نیز سری جدید این لپتاپها با نام IdealPad Yoga 13 از سوی لنوو با ویندوز 8 معرفی شدند. ناگفته نماند این لپتاپها قابلیت تبدیل شدن به تبلت را هم داشتند.
در سال 2013 لنوو مدلی دیگر از این لپتاپ را با قطری ظریفتر روانه بازار کرد. این لپتاپ نیز با جدا شدن کیبورد، امکان تبدیل شدن به یک تبلت را داشت و تغییرات دیگری را هم در این محصول نسبت به مدل پیشین شاهد بودیم. امروزه نیز لپتاپهای لنوو در زمره بهترینهای بازار قرار دارند. در اینجا میتوانید با بهترین لپتاپهای 2019 آشنا شوید که لپتاپهای لنوو نیز جزئی از این فهرست هستند. همچنین برای آشنایی با بهترین لپتاپهای لنوو نیز خواندن این مقاله از پلازا را به شما پیشنهاد میدهیم.
لپ تاپ لمسی
بعد از تولید لپتاپهای تبدیل شونده، از دیگر محصولات لنوو تولید لپتاپهای لمسی است. یکی از این نمونهها، لپتاپ یوگا C930 بوده که تنها یک نمونه از لپتاپهای نوآورانه لنوو است. درواقع یوگا C930 دارای کیفیت ساخت بالا و همینطور باتری قدرتمندی است و به عنوان یکی از بهترین لپتاپهای لمسی بازار نیز شناخته میشود. این لپتاپ نمایشگری با کیفیت IPS دارد که البته در نسخههای 4K و 8K نیز موجود است و میتوان آن را به عنوان یکی از بهترین لپتاپهای لمسی بازار نیز معرفی کرد. در اینجا میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد کیفیت 8K کسب کنید.
موفقیت در بازار موبایل
پیش از سال 2008 لنوو در بخش ساخت گوشیهای هوشمند و تبلت نیز فعالیت میکرد؛ اما به دلیل تمرکز بر روی کامپیوترهای شخصی، بخش گوشیهای هوشمند و تبلت خود را به مبلغ 100 میلیون دلار فروخت. یک سال بعد یعنی در سال 2009، دوباره آن را خریداری کرد؛ البته این بار با پرداخت 2 برابر قیمت مبلغی که سال گذشته اقدام به فروش کرده بود. در این راستا لنوو در فروشگاه اپلیکیشن آنلاین خود نیز سرمایهگذاریهایی را انجام داد.
سال 2012 بود که لنوو اولین گوشی هوشمند خود را روانه بازار کرد. کیفیت گوشیهای این برند به اندازهای بود که خیلی زود توانست بازار چین را در دست بگیرد و به یکی از اصلیترین برندهای گوشیهای هوشمند در چین تبدیل شود. این در حالی بود که حتی فروش گوشیهای هوشمند لنوو در سال اول عرضه به بازار، توانست از میزان فروش گوشیهای اپل در چین پیشی بگیرد و لنوو عنوان پرفروشترین تولیدکننده تلفن همراه را در چین از آن خود کند.
موبایلهای لنوو از سال 2013 مجهز به سیستم عامل اندروید شدند. این شرکت در اقدامی بزرگ حتی قصد داشت که بتواند جایگاه غول فناوری کره جنوبی، یعنی سامسونگ را نیز از آن خود کند. در این راستا با توجه به سرمایهگذاریهای بسیار زیاد در بخش گوشیهای هوشمند، شرکت Lenovo توانست ارزش سهام خود را بدین طریق بیشتر کند و هر سال 30 تا 40 میلیون نسخه موبایل هوشمند تولید کند.
داستان ادغام موتورولا و لنوو
موتورولا در سال 2014 توسط گوگل به لنوو با مبلغ 2.91 میلیارد دلار فروخته شد. بر این اساس شرکت لنوو، حق استفاده از برخی اختراعات این شرکت را دارد. درواقع گوشیهای خط تولید گوشیهای موتورولا از آن پس، توسط لنوو تولید و روانه بازار میشوند. حضور نوآوریهای جدید مانند نمایشگرهایی با بریدگی قطرهای و بکارگیری دوربینهای چندگانه در کنار قیمت مقرونبهصرفه، از ویژگیهای این سری از گوشیهای تولیدی لنوو هستند.
ورود به عرصه تلویزیون های هوشمند
شرکت لنوو علاوه بر تولید محصولاتی مانند لپتاپ و موبایل، در عرصه تولید لوازم خانگی هم فعالیت میکند. این شرکت در سال 2013 با همکاری برند شارپ، اقدام به تولید تلویزیونهای هوشمند کرد که توانست فروش خوبی را تجربه کند. درواقع در سال 2014 براساس گزارشات موجود، فروش تلویزیونهای برند لنوو از مرز یک میلیون دستگاه در سال عبور کرد. خوب است بدانید لنوو بر این اساس وارد عرصه تولید تلویزیونهای هوشمند شده است که کاربران در آینده به دستگاههای هوشمند که سخت افزار و نرم افزار و سرویسهای ابری در آنها یکپارچه شده باشند نیاز خواهند داشت.
حالا میبینیم که این شرکت رویکردهای جدیدی در بازاریابی و سنجش نیازهای بازار دارد و توانسته است درس خوبی از تجربیات اولیه خود کسب کند. گفتنی است لنوو در زمینه تولید نمایشگر هم فعالیت میکند که در این زمینه میتوان به نمایشگرهای تیک ویژن اشاره کرد.
وضعیت کنونی شرکت لنوو
با توجه به رویکرد بازاریابی و تولید محصولاتی مطابق نیاز بازار و تولید محصولات نوآورانه، این شرکت در حال تجربه روند روبهرشد خوبی است. لنوو که برای پیشرفت تکنولوژی چین، گامهای بسیاری برداشته است، در فهرست 500 شرکت برتر از دید مجله فورچون در سال 2019 قرار دارد و به عنوان 50 شرکت برتر در زمینه بکارگیری ایدههای نوآورانه نیز از سوی Boston Consulting شناخته میشود. در کنار همه این افتخارات، باید 6500 اختراع و پشتیبانی از 45 آزمایشگاه فناوری را نیز به کارنامه دستاوردهای لنوو اضافه کنیم.
حالا لنوو محصولات شناخته شدهای از جمله لپتاپهای قدرتمند و کارا، موبایلهای قابل اعتماد و کامپیوترها و تجهیزات جانبی دارد و باعث شده است این شرکت در فهرست شرکتهای برتر دنیا قرار داشته باشد. همچنین ارتقای فناوری و تکنولوژی در چین نیز از دیگر دستاوردهایش بوده است. امروزه نیز لنوو همچنان با ایدههای نوآورانه در زمینه تولید لپتاپ، کامپیوترهای شخص و گوشیها، گجتها و لوازم خانگی هوشمند نیز در حال فعالیت است و هر ساله محصولات جدیدی را در این زمینهها روانه بازار میکند. در ادامه هم میتوانید ویدیویی مشاهده کنید که در آن نکات جالبی در مورد لنوو گفته شده است.
سخن پایانی
شرکت لنوو از ابتدا تاکنون مسیری پرفراز و نشیب را طی کرده است، اکنون این شرکت توانسته تجربههای پیشین خود را در تولیداتش و همینطور شناسایی بازار به کار بگیرد و از شکستها، پلی به سوی پیروزی بسازد. از همین رو شرکت لنوو که هماکنون بین سه شرکت بزرگ دنیا در زمینه تولید کامپیوتر شخصی قرار دارد، به عنوان شرکتی بینالمللی نیز شناخته میشود و در بیش از 60 کشور نیز دارای نمایندگی است و در میان رقبایی همچون اچ پی، دل، ایسر، اپل و توشیبا توانسته است همچنان به فعالیتهای موفقتآمیزش ادامه دهد و جزو بهترینهای بازار در عرصه فناوری باشد. در اینجا هم میتوانید با برند توشیبا بیشتر آشنا شوید. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا تاکنون از محصولات لنوو استفاده کردهاید؟ خوشحال خواهیم شد نظرات خود را درباره محصولات این برند در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.