معمولاً هر ورژن جدیدی از سیستم عامل iOS در ابتدا با مشکلات و باگهایی همراه است که پس از مدتی بهینهسازیهایی توسط اپل روی آن صورت میگیرد. اما عدهای مشکلات عدیدهی iOS 11 را به توطئه اپل نسبت میدهند و کمپانی کوپرتینویی را متهم میکنند که این ورژن iOS را تعمداً به گونهای توسعه داده که کاربران مدلهای نه چندان جدید آیفون پس از نصب آن از کندی آزار دهندهی دستگاه خود به ستوه آمده و ناگزیر به خرید جدیدترین مدلهای آیفون شوند. جستجوهای پرشمار صورت گرفته در گوگل پیرامون مشکل کندی آیفونهای قدیمی پس از بروزرسانی سیستم عامل به iOS 11 نیز گواه آن است که کاربران زیادی از این مشکل رنج میبرند.
اما نتایج حاصل از مطالعه کمپانی فنلاندی Futuremark روی این موضوع، خلاف ادعای طرفداران تئوری توطئه را به اثبات میرساند. این مطالعهی بلند مدت 18 ماهه که به بررسی عملکرد مدلهای مختلف آیفون با نسخه های مختلف iOS پرداخته منکر هرگونه سوء نیتی از جانب کمپانی اپل در عرضهی iOS 11 است. همانطور که در تصویر زیر پیداست عملکرد CPU آیفون 5s طی این مدت 18 ماهه تقریباً یکنواخت بوده، فارغ از اینکه کدامیک از ورژن های 9، 10 یا 11 سیستم عامل iOS روی آن نصب بوده است. همچنین نتیجه بررسی عملکرد GPU آیفون 6، آیفون 6s و آیفون 7 نیز داستان مشابهی را روایت میکند.
به عبارت سادهتر اپل با عرضهی iOS 11 قصد کاهش سرعت مدلهای نه چندان جدید آیفون به منظور سوق دادن کاربران به سمت پرچمدارانی چون آیفون X را نداشته است. اما حقیقتاً چه عاملی باعث کندی و اختلال در عملکرد گوشی های آیفون پس از نصب آپدیت iOS11 شده است؟ با اینکه یک پاسخ قطعی برای این پرسش وجود ندارد اما Futuremark چندین احتمال را در این زمینه مطرح کرده است:
اغلب ورژنهای جدید iOS با قابلیت های جدید نیز همراه هستند که این میتواند سبب اجرای برخی برنامهها در پس زمینه و در نتیجه کندی سیستم شود. همچنین ارتقاء ورژن iOS همواره تغییراتی را در Spotlight ایجاد میکند که این امر نیز میتواند یکی از دلایل احتمالی کاهش عمر باتری و سرعت CPU تلقی گردد. در ضمن ممکن است برخی اپلیکیشنها برای نسخه جدید یک سیستم عامل بهینه سازی نشده باشند و نشانه هایی از اختلال در عملکرد و کندی در آنها دیده شود که اندکی زمان میبرد تا برنامه نویسان چنین مشکلاتی را مرتفع سازند.