آیا واقعا رقابت بین هوآوی و اپل معنایی دارد؟ یا این رقابت تنها یک توهم است؟ خبرهای مختلفی درباره این موضوع می شنویم که هوآوی، رقیب اپل است. آیا این خبرها صحت دارند؟ آیا این رقابت در تمام کشورهای دنیا مطرح است یا فقط در چین مطرح می شود؟
به نظر می رسد که اپل برای فروش محصولات خود در چین یک قدم عقب نشینی کرده است، شاید علت این عقب نشینی اپل برای ورود و سرمایه گذاری بیشتر در بازار چین، بدین دلیل است که کاربران چینی تمایل دارند از برندهای داخلی کشور خودشان خریداری کنند. آمارها نشان می دهد که کاربران چینی، تمایل بیشتری به برندهای چینی از خود نشان می دهند تا اپل.
با توجه به نظرسنجی که توسط فایننشیال تایمز انجام شد، هوآوی بهترین گزینه انتخابی برای خرید بود، بیش از 31.4 درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی ، این برند را انتخاب کرده بودند. آمار افرادی که در نظر سنجی گفته بودند گوشی بعدی که خریداری می کنند، یک آیفون است، در ماه سپتامبر به 24.2 درصد کاهش یافته بود. این کاهش در مقایسه با آمار 25.8 درصدی در زمان عرضه آیفون 7 در سال 2016 و 31.4 درصدی در سال 2015، در نظر گرفته می شود.
سازنده گوشی هوشمند چینی یعنی هوآوی برای اولین بار در فروش جهانی گوشی های هوشمند از ماه ژوئن و جولای ژوئیه برای اولین بار از اپل پیشی گرفته است.
براساس آخرین تحقیق موسسه کانترپوینت در ماه جولای سال 2017 درباره بازار، فروشندگان چینی در رتبه دوم قرار داشتند. نقطه عطف قابل توجهی که هوآوی توانست آن را به دست آورد، می تواند مربوط به سرمایه گذاری این شرکت در بخش تحقیق و توسعه و تولید، به همراه گسترش کانال های بازاریابی و فروش این شرکت است.
هوآوی ،اوپو، ویوو، شیائومی با موفقیت توانسته اند زنجیره تامین گوشی های هوشمند را در چین در دست بگیرند. این شرکت ها با تولید محصولاتی با صفحه نمایش تمام صفحه بی حاشیه، واقعیت افزوده، و استفاده از چیپ ست های داخلی با کیفیت و قوی، هم چنین به کمک ویژگی های دوربین پیشرفته تونسته اند حرف های تازه ای برای بازار و کاربران داشته باشند.
طبق گفته تارون پاتاک، مدیر کل کانترپوینت، رشد برندهای چینی یک روند مهم و روبه رشد و تاثیرگذار بر بازار است که نمی توان آن را در اکوسیستم فروش تلفن های هوشمند نادیده گرفت. پاتاک اخیرا اعلام کرده است:
«برندهای چینی به سرعت در حال رشد هستند نه تنها از نظر طراحی گوشی های هوشمند، بلکه از نظر توانایی تولید و ویژگی های غنی، این برندها توانسته اند از رقبای خارجی خود پیشی بگیرند و به صورت هوشمندانه در کانال های فروش، استراتژی های بازاریابی در بازار و بازاریابی نیز جلو بیفتند.»
طبق گزارش FT، تقاضای کمتر برای خرید آیفون 8 تا حدودی به انتظار کاربران برای خرید آیفون X نسبت داده شده است. اما این نظرسنجی جدید می گوید که مدل های جدید اپل یعنی آیفون 8 و آیفون 8 پلاس در مقایسه با مدل های قبلی آیفون نمی توانند فروش خوبی در چین داشته باشند.
طبق آمار تحلیل شده از کسانی که قصد خرید آیفون دارند، 65.1 درصد اعلام کرده اند که قصد دارند مجددا آیفون 8، یا 8 پلاس یا آیفون X را خریداری کنند، در مقایسه 75.7 درصد گفته اند که قصد خرید یکی از دو مدل آیفون 7 را دارند که سال قبل به بازار عرضه شده است.
افت محبوبیت اپل در چین نیز به این دلیل است که رشد بازار در مدل های میان رده بیشتر از مدل های گران قیمت است. یعنی بازار و کاربران تمایل بیشتری به خرید مدل های میان رده دارند تا مدل های گران قیمت. شاید یکی از دلایل رقابت میان هوآوی و اپل همین مساله باشد.
