Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

مشاهده قیمت و خرید انواع شارژ وایرلس (Wireless Charging)

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

فناوری شارژ بی سیم یا همان شارژ وایرلس (Wireless Charging) از جدیدترین دستاوردهای تکنولوژی است که در گوشی‌های جدید مشاهده می‌شود. در این مطلب نگاهی به نحوه عملکرد شارژ بیسیم خواهیم داشت.

فناوری شارژ بی سیم یکی از دستاورد‌های مهم صنعت تلفن‌های همراه به شمار می‌رود. پس از سالها گذر زمان از خبر معرفی اولین شارژر بی سیم، بالاخره شاهد استفاده آیفون از این فناوری جالب بودیم که باعث شد از خود بپرسیم آیا این فناوری، آنقدر نسبت به شارژرهای سیمی معمولی برتری دارد که اپل هم مجاب شده برای عقب نماندن از رقبای دیرینه و بزرگ خود مانند سامسونگ به استفاده از فناوری شارژ وایرلس تن دهد یا خیر؟ در مقاله پیش‌رو قصد داریم شما را با نحوه عملکرد شارژ بیسیم آشنا کنیم. برای آشنایی با بهتری شارزرهای وایرلس می‌توانید به این مطلب پلازا مراجعه کنید.

فهرست عناوین این مطلب:

  • فناوری شارژ بی سیم چگونه عمل می کند؟
  • استاندارد‌های شارژ وایرلس
  • چیزهایی که برای شارژ بیسیم به آنها نیاز دارید
  • نکات مثبت و منفی در شارژ وایرلس

 

 


فناوری شارژ بی سیم چگونه عمل می کند؟


کلید اصلی در فناوری شارژ بی سیم یا شارژ القائی، انتقال انرژی بین صفحه شارژر و تلفن همراه از طریق میدان‌های الکترومغناطیسی و با استفاده از جادوی القای بار الکترومغناطیس است. اساسا عمل انتقال انرژی از طریق دو کویل (سیم پیچ) اتفاق می‌افتد که یکی انرژی را به میدان مغناطیسی تبدیل می‌کند و آن یکی این میدان معلق را دوباره به انرژی برمیگرداند.

wireless charging / شارژ بی سیمبه همین دلیل بود که شایعه استفاده اپل از شارژ بی سیم، تنها با درز کردن شماتیک‌های آیفون 8 و دیده شدن کویل‌های قرار داده شده در آن، رسانه‌های مشتاق فناوری را وادار به تیتر زدن کرد و البته دیگر نمی‌توان آن را شایعه خواند، چراکه اکنون شاهد استفاده کاربران آیفون از این فناوری هستیم.

اگر تلفن همراه شما فناوری شارژ بی سیم را پشتیبانی نمی‌کند، نگران نباشید؛ شما می‌توانید از قاب‌ها یا آداپتورهای خاصی که به منظور دریافت شارژ وایرلس و انتقال آن به درگاه شارژ تلفن همراه طراحی شده‌اند استفاده کنید. به‌هر‌حال پدهای شارژ بیسیم هم جزئی از وسایل غیر ضروری تلفن همراه به شمار می‌آیند و اگر مشکل عدم پشتیبانی تلفن همراه‌تان از این فناوری شما را آزار می‌دهد، می‌توانید علاوه بر خرید یک شارژر بی سیم، یک گجت دیگر هم برای استفاده از این شارژر به گجت‌هایتان اضافه کنید!

Galaxy S9 Wireless charging / شارژ بیسیم گلکسی S9

قبل از اینکه به استاندارد‌ها بپردازیم، اجازه دهید به مطلبی که درباره القای الکترومغناطیسی گفتیم اضافه کرده و در‌مورد رزونانس مغناطیسی هم صحبت کنیم. این دو در اساس تفاوت چندانی ندارند، اما رزونانس مغناطیسی باعث بالا بردن گستره شارژ می‌شود و این یعنی امکان استفاده چند دستگاه از یک شارژر بصورت همزمان و تقویت امواج الکترومغناطیس را ممکن ساخته که این امر عبور این امواج را از لایه‌های ضخیم‌تر نیز تضمین می‌کند.

شارژر وایرلس / شارژر بی سیم آیفون 8

برای اغلب صاحبان تلفن‌های هوشمند، داشتن همین میزان اطلاعات درباره شارژ بیسیم کافی‌ست، اما، به ولتاژ تعیین شده برای تلفنتان و ولتاژ شارژرتان بسیار دقت کنید، چراکه وجود تفاوت در این دو عدد مساوی‌ست با کاهش چشمگیر سرعت شارژ شدن گوشی و اگر صادقانه گفته باشیم، این کاهش سرعت می‌تواند تا حدی باشد که اگر گوشی خود را با بند رخت به پریز وصل می‌کردید بسیار بهتر بود!

گفتنی‌ست شما باید در نظر داشته باشید که این مشخصات با پیشرفت تکنولوژی تغییر می‌کنند، استانداردها تکامل پیدا می‌کنند و با بیشتر جا افتادن فناوری شارژ بی سیم، قیمت‌ها هم پایین‌تر خواهند آمد.

 


استاندارد‌های شارژ وایرلس


همانطور که در ابتدا گفتیم، فناوری شارژ وایرلس از سال‌های گذشته تا کنون با ما بوده است. تقریبا می‌توان گفت هرچیز که باتری داشته باشد، این‌روز‌ها شارژ بی سیم را نیز تجربه کرده است، از تلفن همراه گرفته تا مسواک‌های برقی! البته پر واضح است که فناوری، بدون وجود استانداردهای متناقض و متفاوتی که پهلو به پهلوی هم در یک محصول وجود دارند هرگز فناوری نخواهد بود.

بزرگترین استانداردی که برای شارژ وایرلس وجود دارد، توسط کنسرسیوم شارژ بیسیم قرارداد شده است که آن را Qi خوانده و چی (Chee) تلفظ می‌کنند. Qi توسط 247 عضو کنسرسیوم شارژ وایرلس که تقریبا شامل هر شرکت خوشنامی از جمله اپل، گوگل، سامسونگ و امثال این غول‌های دنیای تکنولوژی می‌شود، برای استانداردسازی شارژ بی سیم توسعه داده شده است.

شارژر بی‌سیم/ Wireless charger

یک استاندارد دیگر، استانداردی به نام AirFuel است که از طریق مشارکت اتحادیه نیروی بی سیم (Alliance for Wireless Power) و اتحادیه اهمیت انرژی (Power Matters Alliance) توسعه داده شده و همانند Qi، این استاندارد از هردو فناوری القای مغناطیسی و رزونانس مغناطیسی پشتیبانی می‌کند اما روش اعمال آن متفاوت است؛ بنابراین دو استاندارد فناوری Qi و Airfuel با هم سازگار نیستند و شما نمی‌توانید یک گوشی که از Qi پشتیبانی می‌کند را بر صفحه شارژر بی سیمی قرار دهید که با استاندارد Airfuel ساخته شده ست.

Airfuel گستردگی Qi را ندارد و تنها تعداد کمی از تلفن‌های همراه قادر به پشتیبانی از هر دو استاندارد ذکر شده هستند (به عنوان مثال، خانواده گلکسی اس 8). تا زمانی که لوازم جانبی را با استفاده از استاندارد سازگار با گوشی هوشمند خود خریداری کنید، به مشکل بر نمی‌خورید.


چیزهایی که برای شارژ بیسیم به آنها نیاز دارید


علی‌رغم فناوری‌های پیچیده‌ای که منجر به شارژ‌ بیسیم می‌شوند و استاندارد‌هایی که برای کسب سهمی از بازار با هم رقابت می‌کنند، فهمیدن اینکه برای راه‌اندازی سیستم شارژ بی سیم خود به چه چیزهایی نیازمند هستید آنقدرها هم سخت نیست. ابتدا ببینید که تلفن هوشمندتان با کدام استاندارد سازگاری دارد، شارژر مناسبی که از آن استاندارد پشتیبانی می‌کند را خریداری کنید و کار تمام است، شما یک سیستم شارژ بی سیم در اختیار دارید، لذت ببرید!

در حال حاضر بسیاری از گوشی ها از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کنند، از جمله مدل‌های جدیدتر ال‌جی، سامسونگ و آیفون‌های جدید. با این حال، استاندارد Airfuel هم برای گوشی ال‌جی G6، تمام مدل‌های سامسونگ در سال‌های اخیر و تعدادی از مدل‌های کمتر شناخته‌شده موجود است.

wireless mat / شارژ بی سیم

لازم به ذکر است شما نباید الزاما از شارژر بی سیم ساخته شده توسط کمپانی سازنده تلفن هوشمندتان استفاده کنید و اگر هزینه این خرید برایتان سنگین است، هر شارژر بی سیمی که استاندارد سازگار با استاندارد گوشی شما را پشتیبانی کند به خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود، فقط این نکته را هرگز فراموش نکنید، همانگونه که گفتیم همواره تطابق ولتاژ شارژر با گوشی خود را چک کنید و یادتان باشد شارژری که ولتاژ همگام با گوشی شما را نداشته باشد را استفاده نکنید زیرا کارایی یکی از دستگاه‌ها پایین خواهد بود. برای مشاهده انواع برند‌های شارژر بی سیم، می‌توانید به فروشگاه پلازا مراجعه کنید.

شارژر بی سیم ریمکس مدل RP-W9

شارژر بی سیم ریمکس مدل RP-W9Remax RP-W9 Wireless Charger

اپل مانند همیشه عمل کرده و صفحه شارژ اختصاصی خود را با نام ایرپاور (AirPower) طراحی کرده که با استاندارد Qi ارائه شده و تمامی آیفون‌های جدید، ایرپاد‌های شما و اپل‌واچ سری جدید شما را به صورت همزمان شارژ می‌کند. مشخص نیست که ایرپاور چگونه بر اساس Qi ساخته شده که دارای برخی از ویژگی‌های خاص مانند پشتیبانی از چند دستگاه اپل به صورت همزمان و شاخص‌های وضعیت شارژ در همه دستگاه‌های شماست. البته، بسته به ترجیح خودتان، می‌توانید آیفون جدید خود را بر روی هر صفحه شارژ بی سیم Qi دیگر شارژ کنید.

شارژ بیسیم / wireless charging

از سوی دیگر، سامسونگ یک شارژر بی سیم «شارژ سریع» بر اساس تکنولوژی Qi ارائه می‌دهد که در ازای بیشتر داغ شدن، گوشی‌های سامسونگ منطبق با این فناوری را سریع‌تر شارژ می‌کند که البته مشکل داغ‌تر شدن توسط سامسونگ برطرف شده است، آن هم با قرار دادن یک فن داخلی درون شارژر. با توجه به پشتیبانی گوشی‌های سامسونگ از هردو استاندارد Qi و AirFuel، شما حق انتخاب‌های بیشتری را برای خرید شارژر مناسب خود دارید.

 


نکات مثبت و منفی در شارژ وایرلس


قرار دادن گوشی روی یک صفحه شارژ، راحت‌تر از پیدا کردن یک شارژر سیمی و به پریز زدن آن است و البته واضح است که راحتی، بزرگترین دلیل استفاده از شارژ بیسیم و آن را جایگزین شارژرهای سیمی‌ کردن است که البته این مسئله یک نکته منفی نیز دارد و آن این است که شما نمی‌توانید از تلفن خود در حالی که شارژ می‌شود به راحتی استفاده کنید (البته هنوز نمی‌توانید و فناوری همیشه سورپرایز کننده بوده و خواهد بود) و عمل شارژ شدن کندتر از زمانی است که گوشی شما از طریق شارژر سیمی شارژ می‌شود. شارژ القایی مغناطیسی سریع‌تر از رزونانس مغناطیسی است، اما همانطور که ذکر شد دو دستگاه شما نیز باید نزدیک‌تر و دقیق‌تر هم تراز شوند.

wireless charging / شارژ بی سیمممکن است شایسته‌ترین خصوصیت شارژ وایرلس راحتی آن به‌نظر نرسد، اما باید از آن استفاده کنید تا متوجه شوید بودنش چه نعمتی است! اگر چند شارژر بی سیم تهیه کنید و به عنوان مثال یکی را در دفتر کارتان، یکی را کنار تخت و یکی را در ماشینتان قرار دهید، تنها لازم است زمانی که با گوشی کار نمی‌کنید، آن را روی شارژر قرار دهید و از همیشه شاٰٰٰرژ بودن گوشی خود لذت ببرید و هنگامی که به گوشی خود برای پاسخ دادن به یک تماس یا چک کردن یک پیام نیاز دارید، آن را برداشته و پس از انجام کارتان، دوباره گوشی خود را روی صفحه شارژ بگذارید.

در حال حاضر که هم سامسونگ و هم اپل از این فناوری استفاده می‌کنند، این فناوری باید با سرعت بیشتری نسبت به آنچه قبلا دیده می‌شد پیشرفت کند و این بدان معنی است که شارژ بیسیم ممکن است فاصله خود را با شارژ سیمی از لحاظ ولتاژ و سرعت کم کند و خود را در این زمینه‌ها نیز بهبود ببخشد.

بعنوان مثال شارژر Pi به لطف میدان مغناطیسی تنظیم شونده می‌تواند به محض نزدیک شدن گوشی عملیات شارژ را بدون نیاز به تماس آغاز کند. همانگونه که شرکت‌های بزرگ پرچمدار تکنولوژی روی بالابردن کیفیت و کارایی شارژرهای بی سیم خود کار می‌کنند، این شارژرها نیز با گذشت زمان به یک گجت معمول‌تر برای تلفن‌های همراه تبدیل خواهند شد.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402