همواره بحث بین طرفداران پلتفرمهای مختلف درباره برتری دستگاههایشان نسبت به هم وجود داشته است. در این مقاله قصد داریم به دلایل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول بپردازیم.
همیشه جنگ کنسولها نیست که در انجمنهای بازی و بین طرفداران این کنسولها در جریان است. هر از گاهی هم بحثهای مختلفی در خصوص برتریهای بین بازی روی کنسول و پی سی گیمینگ به وجود میآید. هدف از این مطلب، صرفا آشناسازی گیمرها با برخی از مزیتهای بازی کردن روی رایانههای شخصی است. البته میدانیم که بازی کردن روی کنسولها نیز مزیتهای خاص خود را دارد. در ادامه با 6 دلیل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول آشنا میشویم.
فهرست عناوین:
- 6 دلیل برتری پی سی گیمینگ نسبت کنسول
- نیازی به پرداخت هزینه برای بازی با دیگران نیست
- نیازی به صبر کردن برای آپگرید ندارید
- نیازی نیست هزینه زیادی روی بازیها بکنید
- قابلیت عالی سازگاری با بازیهای قبلی (Backward Compatibility) را دریافت میکنید
- پی سی، خانه ورزشهای الکترونیکی است
- میتوانید وارد دنیای مادها شوید
6 دلیل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول
1- نیازی به پرداخت هزینه برای بازی با دیگران نیست
کمپانیهای سازنده کنسول بسیار خوشحال هستند که برای خدماتی که ارائه میدهند، مقداری نیز پول طلب کنند. برای استفاده از خدمات آنلاین شرکت مایکروسافت، یعنی ایکس باکس لایو گلد، باید ماهانه 9.99 دلار بپردازید. برای استفاده از خدمات آنلاین سونی، یعنی پلی استیشن پلاس نیز باید همین مقدار را بپردازید. نینتندو نیز که قبلا سرویس آنلاین خود را به صورت رایگان ارائه میداد، از قافله عقب نمانده و اخیرا سرویس آنلاین خود را با هزینه ماهیانه 3.99 دلار راه اندازی کرده است.
درست است که این کمپانیها پاداشهایی را در قبال این هزینه ارائه میدهند، اما اگر اشتراک خود را قطع کنید، معمولا این پاداشها نیز غیر قابل استفاده خواهند بود. در سوی دیگر، در پی سی گیمینگ خبری از دریافت هزینه نیست. هر وقت که دوست داشتید میتوانید بازی مورد علاقه خود را بدون نگرانی از بابت پرداخت مالیات مولتی پلیر، بازی کنید.
2- نیازی به صبر کردن برای آپگرید ندارید
بدون در نظر گرفتن کمبود کارتهای گرافیکی که برای ماینینگ ارز دیجیتال استفاده میشوند، پی سی گیمرها هر وقت که خواستند میتوانند کامپیوترهای دسکتاپ خود را آپگرید کنند. با یک پیچ گوشتی، دست آرام و کمی درایت، پی سی گیمرها میتوانند کارت گرافیک، پردازنده، رم و حافظه ذخیرهسازی کامپیوتر خود را به راحتی ارتقا دهند.
این قابلیت که بتوانید همیشه جلوتر از دیگران باشید، یکی از ویژگیهای جذاب پی سی گیمینگ است، چراکه با رزولوشن و نرخ فریم بالاتر، به صورت مستقیم به گیمپلی بازی تاثیر میگذارد.
برای مثال، با یک کارت گرافیک انویدیا جیفورس 970 جی تی ایکس میتوانید بازی Metal Gear Solid V: The Phantom Pain را در حالی که تنظیمات را روی حداکثر قرار دادهاید، با نرخ 60 فریم در ثانیه در رزولوشن 1080p بازی کنید. اما اگر بخواهید ماجراجویی آخر بیگ باس را در رزولوشن 4K و بدون کاهش تنظیمات و نرخ فریم بازی کنید، باید کارت گرافیک خود را ارتقا داده و از یک انویدیا جیفورس جی تی ایکس 1080 تیآی استفاده کنید. ضمنا در پی سی گیمینگ، انواع مختلفی از کنترلرها و ماوس و کیبوردهای گیمینگ وجود دارند که بر اساس نیاز خود، میتوانید از هر کدام که خواستید در بازی خود استفاده کنید.
متاسفانه گیمرهای کنسول نمیتوانند سیستم دستگاه خود را به جز هارد دیسک، ارتقا دهند. اما سونی و مایکروسافت کاملا مشتاق هستند تا به شما پلی استیشن 4 پرو و ایکس باکس وان ایکس را بفروشند که بهبودهای قابل بحثی را ارائه میدهند.
3- نیازی نیست هزینه زیادی روی بازی ها بکنید
یکی از بزرگترین نکات منفی در پی سی گیمینگ، هزینه اولیه بالای خرید یک سیستم مناسب است. اما اگر بخواهیم تصویر بزرگتر را ببینیم، باید مواردی مثل ویژگیهای آنلاین رایگان در پی سی که قبلا به آنها اشاره کردیم، در کنار بازی ارزانتر را نیز در نظر بگیریم که یکی از دلایل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول است.استیم، GOG، هامبل باندل و آمازون به صورت مکرر حراجهایی را برگزار میکنند که در مواقعی مانند تعطیلات سال نو، شاهد تخفیفهای بیشتری نیز هستیم. گیم استاپ، والمارت، شبکه پلی استیشن، ایکس باکس لایو و نینتندو شاپ هم حراجهای خود را دارند، اما معمولا مانند فروشگاههای بازیهای رایانههای شخصی، شاهد تخفیفهای بسیار زیاد در آنها نیستیم. برای مثال در حراجهای استیم میتوانید بازیها را با تخفیفهای تا 80 درصد و بیشتر نیز تهیه کنید.
بهتر است در اینجا اشارهای هم به بازیهای انحصاری مشترک کنسولها بکنیم که کم کم راه خود را به پی سی باز کردهاند. برای مثال، اخیرا بازی Catherine برای پی سی نیز روی استیم عرضه شده است. اکثر بازیهای انحصاری مایکروسافت نیز بر روی رایانههای شخصی، قابل بازی است.
4- قابلیت عالی سازگاری با بازیهای قبلی (Backward Compatibility) را دریافت میکنید
یکی دیگر از دلایل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول ، قابلیت سازگاری رایانههای شخصی با بازیهای قبلی است. برای مثال، تمام بازیهایی که قبلا در لپ تاپ دارای ویندوز 7 خود خریداری کرده بودید را میتوانید در کامپیوتر رومیزی جدید خود که دارای ویندوز 10 است، بازی کنید. البته تعداد کمی از بازیها وجود دارند که ممکن است به خوبی اجرا نشوند که با یک پچ رسمی یا غیر رسمی، این مشکل حل میشود. همچنین به لطفا شبیهسازها، پی سی در حفظ بازیهای قدیمی نقش بسیار مهمی ایفا میکند. به صورت کلی با کمی تلاش، شما میتوانید بازیهای مربوط به دهههای قبل را روی رایانه شخصی خود بازی کنید. حتی با استفاده از ویژگی مادها که در ادامه به آن اشاره میکنیم، میتوان عملکرد این بازیها را بهبود داد.
در حوزه کنسول باید گفت که مایکروسافت اقدامات خوبی را انجام داده است. به لطف Xbox Backward Compatibility، میتوانید بازیهای قدیمی مشخصی از ایکس باکس و ایکس باکس 360 را روی کنسولهای ایکس باکس وان، ایکس باکس وان اس و ایکس باکس وان ایکس بازی کنید. در واقع اگر یک دستگاه ایکس باکس وان ایکس دارید، میتوانید بازیهای قدیمی را که به صورت فیزیکی یا دیجیتالی دارید را با کیفیت بهتری تجربه کنید. مایکروسافت با قیمت 9.99 دلار در هر ماه، سرویس اشتراکی «گیم پس» (Game Pass) را که مشابه نتفلیکس است، ارائه میدهد که شامل بازیهای قدیمی ایکس باکس 360 و ایکس باکس در کنار بازیهای جدید میشود.
سونی هم کارهای جالبی برای ارائه قابلیت Backward Compatibility انجام داده است. از جمله آنها میتوان به قابلیت استریم بازیهای پلی استیشن 3 در پلی استیشن 4 (و حتی پی سی!) از طریق سرویس PlayStation Now با هزینه ماهانه 19.99 دلار اشاره کرد. البته با تجربه این سرویس متوجه میشوید که آنچنان ارزش ندارد و با مشکلا اجرایی و لگ مواجه خواهید شد.
در ارتباط با نینتندو، میتوانید انتظار اجرای بازیهای قدیمی روی نینتندو سوییچ را داشته باشید، اما امیدی به بازگشت پلتفرم کنسول مجازی «وی» (Wii) نداشته باشید.
5- پی سی، خانه ورزشهای الکترونیکی است
اگر شما هم آرزوی کسب درآمد زیاد از طریق بازی کردن را دارید، بهتر است به فکر خرید یک سیستم گیمینگ پی سی باشید. بازیهای ورزشهای الکترونیکی در کنسول نیز وجود دارند، اما پول اصلی در رایانههای شخصی است.
در سال 2017، بازیهای Dota 2 و League of Legends، دو مورد از محبوبترین بازیهای دنیا، درآمدهای زیادی را از طریق ورزشهای الکترونیکی به دست آوردند. اگر نیاز به آمار دقیق دارید، باید بگوییم که کل جوایز بینالملی دوتا 2 به 24 میلیون دلار رسید، در حالی که این رقم برای مسابقات جهانی قهرمانی بازی Leauge of Legends، تقریبا 5 میلیون دلار بود.
6- با پی سی گیمینگ میتوانید وارد دنیای مادها شوید
سیستم گیمینگی که با آن بازی میکنید، یک رایانه شخصی کامل است؛ نه مثل کنسولها که به نوعی دستگاههای شبیه کامپیوتر هستند. در نتیجه میتوانید بازیها را به گونهای تغییر دهید که ویژگیهای جدیدی را که قبلا در نظر گرفته نشده بود را به آنها وارد کنید. برای مثال میتوانید نگاهی به ماد «ماچو من» (Macho Man) در Skyrim بیاندازید یا زوایای دوربین شبیه به تلویزیون برای Fire Pro Wrestling World را تماشا کنید. این ویژگیهای اضافی از طریق انجمن شگفتانگیز مادینگ در پی سی به حقیقت میپیوندد و یکی دیگر از دلایل برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول است که مادینگ در آن به هیچ وجه به گستردگی پی سی نیست.
ما در این مطلب به برخی از دلایل اصلی برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول پرداختیم. به نظر بازی روی رایانههای شخصی چندان هم بد به نظر نمیرسد. البته هدف ما در این مطلب، بدگویی از کنسولها نیست. برخی از بهترین بازیهای دنیا در انحصار کنسولها هستند و شاید روزی مقالهای با مضمون برتری کنسول نسبت به رایانههای شخصی بنویسیم.
داداش . به قول تورک ها ( پیشیگین آغزی اته چاتماز، دئیر: - ایی وئریر) گربه دستش به گوشت نمیرسه . میگه بو میده . در ضمن مقایسه کنسول با کامپیوتر مثل مقایسه گربه با شیر هست . همین بهتر که ادمایی مثل تو کنسول بازی کنن و کامپیوتر مداشته باشن . حیفه واقعا
هه داداش تو حرص نخور *** خودتی بیکار بودن تو این زمونه کار راحتی نیست اونقدر داریم که بخوریم و بخوابیم و بازی کنیم??
تو برو سراغ کنسولت و به ما هم کاری نداشته باش . در ضمن بابات میره میخوره و میخوابه و *** اینجا بخش نظراته . تنها برتری کنسول به پی سی اینه که گیم پلیش آسون تره (یعنی با یه دسته ساده بازی میکنی) که بازم من پی سی رو ترجیح میدم ولی تو گرافیک و قدرت هنو مونده بهش برسه .