تعویض گلس گوشی یکی از اولین کارهایی است که باید هنگام مشاهده ترک یا جدا شدن گلس از گوشی انجام دهید چرا که دیگر کارایی خود را از دست داده است. در این مقاله به آموزش تعویض گلس محافظ صفحه نمایش میپردازیم.
اگر گلس محافظ صفحه نمایش که برای گوشی یا تبلت خود استفاده میکردهاید ترَک برداشته، باید گفت عمر مفید آن به اتمام رسیده است. این محافظ که سپر بلای نمایشگر دستگاه شما بوده حالا خود را فدا کرده است تا به خود نمایشگر آسیبی نرسد. حال که وقت تعویض گلس گوشی فرا رسیده است، شاید فکر کنید که این کار بسیار دشوار بوده و نیاز به تخصص زیادی دارد. اما حقیقت این است که که با کمی دقت، هر کسی میتواند این کار را انجام دهد.
گلس یکی از کاربردی ترین لوازم جانبی گوشی محسوب می شود و از آسیب جدی به LCD گوشی جلوگیری خواهد کرد. در ادامه این مقاله، ابتدا به بیان تفاوت اجزای صفحه نمایش گوشی پرداخته و سپس نحوه تعویض گلس محافظ صفحه نمایش گوشیها و تبلتها (به ویژه انواع آیفون و آیپد) را با هم مرور میکنیم. اگر هنوز اقدام به خرید گلس گوشی نکردهاید، میتوانید برای آشنایی با انواع آنها به این مطلب مراجعه کنید. اگر هم تصمیم خود را برای تعویض گلس گوشی گرفتهاید، میتوانید برای آشنایی با قیمت انواع آنها و سایر لوازم جانبی گوشیهای محبوب موجود در بازار به این مطلب پلازا مراجعه کنید.
عناوین مطلب:
- فرق بین گلس محافظ، گلس صفحه نمایش و تاچ لمسی و ال سی دی
- هزینه تعویض گلس گوشی سامسونگ و هواوی و …
- آموزش تعویض گلس گوشی
- چگونه گلس گوشی را برداریم
- روش اول تعویض گلس ال سی دی
- روش دوم تعویض گلس گوشی
- روش سوم تعویض گلس گوشی
- نصب گلس محافظ جدید روی نمایشگر
- نصب بدون استفاده از مایع
- نصب با مایع مخصوص
- چگونه گلس گوشی را برداریم
فرق بین گلس محافظ، گلس صفحه نمایش و تاچ لمسی و ال سی دی
با فرض اینکه هیچ محافظ صفحه نمایشی روی گوشی نصب نکردهاید، صفحه نمایش گوشی از سه بخش اصلی گلس پوششی که معمولا گوریلا گلس است، صفحه لمسی یا دیجیتایزر و صفحه ال سی دی تشکیل میشود. وقتی صفحه یک گوشی میشکند، ابتدا باید دید که فقط صفحه خارجی شکسته شده یا صفحه لمسی یا ال سی دی هم آسیب رسیده است. اگر در صفحه نمایش ترکهایی به صورت تار عنکبوتی ایجاد شده اما گوشی به خوبی کار میکند، یعنی صفحه لمسی درست کار کرده و هیچ لکه یا پراکندگی رنگ وجود ندارد، نیازی نیست تمام قطعات صفحه نمایش تعویض شوند. این یک باور اشتباه است که با هر نوع شکستگی گفته میشود که تاچ گوشی شکسته و باید تعویض شود. همانطور که گفته شد، اگر فقط گلس صفحه نمایش شکسته شده، میتوان با هزینه بسیار کمتر آن را تعمیر کرد.
این روزها مقاومت گلس صفحه نمایش بسیار زیاد بوده و معمولا جنس اکثر آنها گوریلا گلس است. برای آشنایی با این نوع گلس و نسلهای مختلف آن میتوانید به این مطلب پلازا مراجعه کنید. حال برخی از کاربران به دلایل مختلفی از جمله محافظت بیشتر و کمتر لکه افتادن روی صفحه نمایش، از گلس محافظ صفحه نمایش اضافهای استفاده میکنند. با این کار هنگام افتادن گوشی، احتمال اینکه هیچ آسیبی به گلس صفحه نمایش وارد نشده و فقط گلس محافظ بشکند، بیشتر میشود که در نتیجه هزینه تعمیر آن هم طبیعتا کاهش پیدا میکند. در تصویر زیر میتوانید موردی که فقط با تعویض گلس گوشی مشکل حل شده است را مشاهده کنید.
هزینه تعویض گلس گوشی سامسونگ و هواوی و …
اگر بدشانس بودید و تاچ و ال سی دی گوشی شما هم آسیب دیده است، باید هزینه بسیار بیشتری را برای تعویض آن بپردازید. قیمت تعویض گلس گوشیها همیشه متفاوت بوده است، معمولاً تعویض گلس گوشی تقریباً با قیمت یک سوم یا نصف قیمت تاچ و ال سی دی گوشی برابری میکند. در واقع اگر بخواهیم بصورت ترتیبی بیان کنیم، هزینه تعویض گلس محافظ صفحه نمایش کمتر از تعویض گلس خود گوشی و خود آن هم کمتر از تعویض تمام قطعات صفحه نمایش از جمله صفحه تاچ و ال سی دی است. قیمت تاچ و ال سی دی برای گوشیهای مختلف، متفاوت است و از حدود 300 هزار تومان شروع شده و به رقمهای میلیونی برای پرچمداران میرسد. در ویدیوی زیر میتوانید نحوه تعویض فقط گلس خود گوشی (و نه تاچ و ال سی دی) را برای گوشی گلکسی اس 5 تماشا کنید.
در ادامه مطلب هرجا صحبت از گلس شد، منظور ما گلس محافظ صفحه نمایش است که قیمت بسیار پایینتری نسبت به بقیه دارد. قیمت این قطعات معمولا کمتر از 50 هزار تومان است.
محافظ 360 درجه بست سوئیت سامسونگ Galaxy S8Bestsuit 360 Full Body Protector for Galaxy S8
آموزش تعویض گلس گوشی
چگونه گلس گوشی را برداریم
برای تعویض گلس محافظ صفحه نمایش ، قدم اول جداسازی محافظ قدیمی است. چندین راه برای جداسازی گلس از نمایشگر وجود دارد. شما بسته به اینکه گلس چقدر محکم نصب شده باشد باید یکی از این روشها را انتخاب کنید.
قبل از شروع عملیات تعویض گلس محافظ صفحه نمایش ، یک سشوار که برروی درجه پایین تنظیم شده است را حدود 15 ثانیه جلوی محافظ صفحه نمایش نگه دارید. بدین ترتیب این محافظ اندکی گرم خواهد شد و خاصیت چسبندگی آن کاهش مییابد. دقت کنید که در این کار نباید زیاده روی کرد.
روش اول تعویض گلس ال سی دی
پیش از باز کردن جعبه ابزار، سعی کنید با استفاده از ناخنهای خود گلس را از روی نمایشگر گوشی جدا کنید.
- از گوشههای مختلف محافظ صفحه نمایش شروع کنید تا شاید از یکی از آنها موفق به جداسازی شوید.
- هنگامی که یکی از گوشهها شروع به جدا شدن کرد، تنها از گوشه گلس نکشید و به جلوتر بروید. این از شکسته شدن محافظ صفحه نمایش پیش از جداسازی کامل آن جلوگیری میکند.
- لازم است که آرام و به طور متقارن گلس را بکشید، در غیر این صورت باید جمعآوری خرده شیشهها را به جان بخرید.
روش دوم تعویض گلس گوشی
- از یک خلال دندان برای اهرم کردن یکی از گوشهها استفاده کنید. مطمئن شوید نوک تیز خلال دندان متوجه گلس باشد و نه نمایشگر گوشی.
- هنگامی که یکی از گوشهها بالا آمد از انگشتان خود برای کشیدن آن استفاده کنید. در اینجا نیز مراقب باشید که این جداسازی به آرامی و به صورت متقارن باشد.
- در صورت امکان یک کارت مانند کارتهای اعتباری را در شکاف ایجاد شده قرار دهید و به آرامی به سمت داخل هل دهید تا باعث جدایی بین نمایشگر و گلس شود.
روش سوم تعویض گلس گوشی
استفاده از چسبهای نواری!
- به دور دو انگشت خود چسب بچسبانید به طوری که در سمت بیرونی آنها نیز خاصیت چسبندگی وجود داشته باشد.
- از یک گوشه شروع کنید. چسب را به آن بچسبانید و به آرامی به سمت بالا بکشید. اگر چسب به اندازه کافی محکم باشد احتمالا قادر خواهید بود تا گلس را از نمایشگر جدا کنید.
نصب گلس محافظ جدید روی نمایشگر
از آنجا که احتمالا مدت زمان زیادی از نصب گلس قبلی گذشته، طبیعی است که نحوه نصب آن را فراموش کرده باشید. همانند جداسازی، نصب گلس را نیز به چندین روش میتوان انجام داد. این تفاوتها البته به برند و استایل گلس نیز بستگی دارد.
در هر صورت، اطمینان حاصل کنید که دستانتان تمیز است تا هیچ اثری از قبیل آلودگی، ذرات گرد و غبار یا لکه زیر محافظ نمایشگر برجای نماند. در صورت عدم رعایت این مساله ممکن است حبابهایی در آنجا تشکیل شود.
نصب بدون استفاده از مایع
این روش برای گلسهایی که همراه با مایع مخصوص عرضه نمیشوند مناسب است.
- اگر محافظ نمایشگر یک پد الکلی همراه خود دارد با استفاده از آن نمایشگر گوشی را تمیز کنید. در غیر این صورت از یک دستمال مایکروفایبر بدون پرز استفاده کنید.
- گلس را نگه دارید و لایهای که سمت چسبناک آن را پوشانده را جدا کنید.
- با دقت مکان مناسب برای قرار گیری گلس را مشخص کنید. مطمئن شوید شکافهای مربوط به دکمه هوم، میکروفون، دوربین سلفی و سایر بخشها منطبق با مکان آنها برروی گوشی باشد.
- به آرامی محافظ را در برروی نمایشگر نصب کنید. از یکی از اضلاع آن شروع کنید و با دقت به ضلع روبرو پیشروی کنید. بدین منظور از یک کارت اعتباری (یا ابزار مخصوصی که همراه محافظ نمایشگر است) استفاده کنید تا عملیات نصب به صورت متقارن و بدون تشکیل حباب انجام شود.
- با استفاده از یک کارت اعتباری یا کارت مخصوص همراه گلس، همه حبابها را از بین ببرید. بدین منظور از وسط شروع کنید و حبابها را به سمت حاشیهها بکشانید. از حرکتهای کوتاه استفاده کنید. حرکتهای طولانی باعث پخش شدن حباب در زیر محافظ نمایشگر خواهد شد. همچنین میتوانید از یک پارچه مایکروفایبر بدون پرز استفاده کنید.
- لایه پوششی بالای گلس را جدا کنید. حالا باید یک محافظ نمایشگر بسیار شفاف و تمیز را در بالای نمایشگر گوشی مشاهده کنید.
نصب با مایع مخصوص
این روش برای تعویض گلس محافظ صفحه نمایش هایی مناسب است که همراه با یک اسپری مخصوص (معمولا الکلی) برای کمک به نصب عرضه میشوند. برخی کاربران این روش را از آنجا که ثبات بیشتری دارد و به عدم نفوذ ذرات و مو کمک میکند ترجیح میدهند.
- نمایشگر گوشی یا تبلت خود را با استفاده از اسپری و یک پارچه نرم تمیز کنید.
- قسمت جلو و پشت محافظ نمایشگر را اسپری بزنید. بهتر است در مصرف اسپری زیاد صرفه جویی نکنید تا در حین نصب خشک نشود.
- با دقت گلس را در محل خود برروی نمایشگر گوشی قرار دهید. یکی از ضلعهای محافظ نمایشگر را تنظیم کنید و به آرامی از همان طرف شروع به چسباندن آن کنید. برای این منظور میتوانید از یک کارت اعتباری یا کف دست خود استفاده کنید.
- از ابزاری تیغهمانند به نام اسکویی جی (Squeegee) که جزو ملحقات این نوع محافظهای نمایشگر است برای فشار آوردن بیشتر به گلس استفاده کنید. از وسط شروع کنید و به آهستگی آن را به طرفین فشار دهید. در این حین گلس را با دست خود نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که از جای خود حرکت نمیکند.
- حداقل نیم ساعت صبر کنید تا مایع زیر گلس خشک شود. اگر میخواهید گوشی یا تبلت خود را درون قاب محافظ بگذارید، باید حداقل چند ساعت صبر کنید. رعایت این مساله باعث میشود محافظ نمایشگر به خوبی در محل خود مستقر شود و حرکت نکند.
توجه داشته باشید که در طول تعویض گلس محافظ صفحه نمایش ممکن است لازم باشد گلس را دوباره خیس کنید. نصب دقیق گلس میتواند امری ملال آور باشد و ممکن است مجبور شوید چندین بار اسپری بزنید. بنابراین باید صبور باشید و دقت کنید.
در نهایت باید گفت همواره به خاطر داشته باشید که در صورت وجود هر شکاف یا شکستگی برروی گلس، حتی اگر کوچک باشد باید آن را تعویض کنید. ترکهای کوچک برروی محافظ های گلس اغلب به ترکها و شکستگیهای بزرگ تبدیل میشوند.
خرید انواع گلس برای گوشی هوشمند از فروشگاه پلازا