به تازگی گزارشی مبنی بر امکان تشخیص بیماری آلزایمر 10 سال پیش از بروز علایم آن از طریق فناوری هوش مصنوعی منتشر شده است بنابراین غافلگیر کننده نخواهد بود اگر بشنویم که با استفاده از تکنولوژی میتوان احتمال شیوع بیماری های دیگری را نیز ماه ها قبل از همه گیر شدن پیش بینی کرد. گروهی از محققین در حال استفاده از داده های ماهوارهای ناسا برای پیش بینی احتمال شیوع بیماری مالاریا هستند.
این کار از طریق شناسایی مناطقی انجام میشود که به علت وقوع سیل یا جنگل زدایی دارای خاک مرطوب و مناسب برای تولید مثل پشه های ناقل انگل مالاریا هستند. به وسیله این سیستم کارآمد پیش بینی احتمال شیوع مالاریا از سه ماه زودتر میسر خواهد شد و میتوان طی این مدت اقدامات پیشگیرانهای را جهت کنترل این بیماری مهلک عفونی تدارک دید.
“بن زایشیک” یکی از محققین این پروژه و استاد دانشگاه جان هاپکینز در این خصوص اظهار کرده “ما از مدل استدلال برهان خلف برای شناسایی مناطق و خاک هایی که مستعد زاد و ولد انبوه پشه های ناقل بیماری هستند استفاده میکنیم”.
البته متاسفانه ظاهراً این سیستم در مقطع کنونی قابل بهره برداری نبوده و میبایست بهینه سازی هایی توسط کارشناسان بر روی آن صورت بپذیرد. اما قطعاً تا چند سال آینده ابزار کارآمدی خواهد شد و چه بسا با اعمال تغییراتی بر روی آن بتوان از شیوع بیماری هایی دیگری نیز پیش از وقوع، با خبر شد.