چرا با جستجوی کلمه احمق در گوگل نام دونالد ترامپ ظاهر می شود؟

ساندار پیچای / Sundar Pichai
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اگر در اینترنت واژه انگلیسی احمق یا idiot را جستجو کنید، نام دونالد ترامپ آورده می‌شود. ساندار پیچای مدیرعامل گوگل در این باره و همین طور بمباران گوگلی به ارائه توضیحاتی پرداخت.

بمباران گوگلی چیست؟ این یک تاکتیک قدیمی اینترنتی است. روز سه‌شنبه در میان صحبت‌های ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل با اعضای کنگره در مورد این موضوع صحبت کردند. این واژه به نوعی بازی نتایج جستجوی گوگل گفته می‌شود که در آن یک واژه مشخص در سراسر اینترنت به یک سایت به‌خصوص لینک می‌شود. این تاکتیک نوعی تلاش برای دستکاری کردن سیگنال‌های جستجوی شرکت و همین طور درخواست‌های مرتبط با یک واژه خارج از موضوع است.

ساندار پیچای که به سوالاتی از سوی کمیته قضایی کنگره آمریکا در مورد یکجانبه گرایی بر علیه اعضای محافظه‌کار و توضیحاتی در مورد فرآیند جمع‌آوری داده‌ها پاسخ می‌داد، با سوالی از سوی «زوی لوفگران» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا روبرو شد با این مضمون: چرا با جستجوی کلمه احمق در گوگل با تصاویر دونالد ترامپ روبرو می‌شویم؟

ساندار پیچای / Sundar Pichai / گوگل

پیچای در پاسخ به این سوال گفت:

ما از این کلمه کلیدی در صفحات مختلف استفاده می‌کنیم و آن را بر 200 سیگنال دیگر ارجحیت می‌دهیم. موارد مختلفی همچون مرتبط بودن، تازه بودن، محبوبیت، این که افراد چطور از آنها استفاده می‌کنند، دخیل هستند و بر اساس این موارد در هر زمانی، ما سعی می‌کنیم تا بهترین نتایج جستجو را در هر بار درخواست فهرست نماییم.

لوفگران که انگار قصد داشت نکته‌ای را در مورد یکجانبه بودن در جستجوهای گوگل اثبات نماید، در ادامه گفت:

پس یعنی، کسی در پشت ماجرا نیست که دست به این کار می‌زند تا ما فکر کنیم که کاربران این گونه جستجو کرده‌اند؟

رویداد بمباران گوگلی یکی از مثال‌های متعددی بود که محافظه‌کاران مجلس به خاطرش و در رابطه با یکجانبه‌گرایی احتمالی و الگوریتم‌های جستجوی گوگل، ساندار پیچای را سوال‌پیچ کردند در حالی که برخی این جلسه سه ساعت و نیمه با اعضای کنگره را فرصتی عالی برای گرفتن پاسخ در مورد همکاری گوگل با چین و فرآیند جمع‌آوری اطلاعات می‌دانستند، اما بیشتر سوالات نمایندگان در طول این مدت در مورد یکجانبه‌گرایی و جهت‌گیری‌های سیاسی کارکنان گوگل بود.

ترامپ همواره گوگل را متهم به یکجانبه‌گرایی بر علیه نمایندگان محافظه‌کار کرده که این موضوع یکی از موضعات اصلی شهادت روز سه‌شنبه بود.

در ماه آگوست، دونالد ترامپ گوگل را متهم کرد که نتایج جستجوها را به نفع گروه‌های لیبرال تغییر می‌دهد. او در توییت خود اعلام کرده بود که گوگل نتایج جستجوها را دستکاری می‌کند و همچنین گفته بود که این شرکت قصد دارد تا صدای محافظه‌کاران را خاموش کند. او همچنین در توییتر خود یک ویدیو را منتشر کرد که در آن ادعا داشت، گوگل همواره سخنرانی‌های رئیس‌جمهور سابق آمریکا، باراک اوباما را هر سال در ماه ژانویه تبلیغ می‌کرده اما در مورد او این کار را نکرده است. دونالد ترامپ در پست خود از هشتگ «یکجانبه‌گرایی را متوقف کنید» استفاده کرده بود.

گوگل این ادعا را رد کرد و به این مسئله اشاره نمود که صفحه اصلی سایت این شرکت سخنرانی وی را در ماه ژانویه تبلیغ کرده است. این شرکت همچنین اعلام کرده که هیچ گاه چه سخنرانی‌های ترامپ و چه اوباما را از اولین سال‌های فعالیت خود در دفتر کاخ سفید مورد اشاره قرار نداده، چرا که این سخنرانی‌ها از لحاظ فنی به عنوان سخنرانی وضعیت کشور آمریکا (State of the Union Address) برشمرده نمی‌شوند. اسکرین‌شاتی از آرشیو اینترنت که دامنه‌های وب را ثبت می‌کند، این ادعای گوگل را اثبات کرد.

بعد از طرح جنجالی دولت دونالد ترامپ در مورد ممنوعیت سفر شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به آمریکا، وال‌استریت ژورنال گزارش کرد که کارکنان گوگل در مورد دستکاری نتایج جستجوی اینترنتی به بحث و اظهار نظر پرداخته‌اند تا به کاربران نشان دهند که چگونه آن‌ها می‌توانند در فعالیت‌های حمایت‌گرانه از مهاجرت، سهیم شوند.

کلام آخر

گوگل در مورد راه‌های مبارزه با بمباران گوگلی اظهارنظری نکرده است. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها