ساکنین جزیرهای دورافتاده در کانادا که جزو قبایل بومی این ناحیه هستند از سال آینده کالاها و مایحتاج مورد نیاز خود را با پهپاد دریافت خواهند کرد.
جزیرهای در کانادا در آینده قرار است برای اولین بار کالا و مایحتاج خود را از طریق پهپاد دریافت کند. دولت محلی این جزیره به تازگی قراردادی به ارزش 1.5 میلیون دلار با شرکت DDC) Drone Delivery Canada) فعال در حوزه پهپاد به امضا رسانده که بر اساس آن مایحتاج ساکنین این جزیره از قبیل غذا، دارو و همچنین سفارشات و نامههای پستی توسط پهپاد از شهر موزونی به این جزیره دور افتاده منتقل شود.
تنها راه ارتباطی این جزیره با مناطق اطراف خود به غیر هلیکوپتر از طریق قایق است که تنها در فصل تابستان میتوان از آن استفاده کرد و در زمستانها نیز تنها از طریق یک رودخانه یخ زده میتوان به این جزیره دسترسی داشت. پهپادها قرار است از بهار سال آینده و پس از یکسال برنامه ریزی کار تحویل محمولهها را آغاز کنند. این پهپادها قابلیت حمل 5 کیلوگرم بار را به اندازه 10 دقیقه خواهند داشت تا بتوانند محموله خود را از فراز رودخانه موز (Moose River) که ارتباط این جزیره را با مناطق اطراف قطع کرده است منتقل کنند.
پل چاکاسیم سخنگوی دولت محلی در ارتباط با دلایل عقد این قرارداد به بیبیسی گفته است: «در این موقع از سال به دلیل یخ زدن رودخانه کار حمل و نقل زمینی کالا بسیار مشکل میشود.» علاوه بر او مدیر شرکت (DDC) تونی دیبندتو نیز به شبکه CBC کانادا گفت:
هدف از این قرارداد در واقع کمک رساندن به مناطق و شهرکهایی است که به دلیل نبود زیرساخت مناسب قادر به دریافت کالاهای اساسی خود نیستند، در این مناطق حتی اگر بتوانید کالای مورد نظر خود را پیدا کنید مجبورید با قیمت بسیار گزافی آن را خریداری کنید.
از سوی دیکر مدیر اداره توسعه اقتصادی موز کری، استن کاپاشسیت، هدف از انجام این کار را دسترسی آسانتر مردم این جزیره به مایحتاج و همچنین اشتغالزایی عنوان کرد و گفت:
این کار از ابتدا طوری طراحی شده که به سرعت و با قیمت اندکی محمولهها را به جزیره منتقل شود و علاوه بر آن هدف دیگری که داشتیم این بوده که برای ساکنین اشتغالزایی شود. از این پهپادها گذشته از انتقال کالا میتوان برای نظارت بر رودخانه هم استفاده کرد تا در بهار بتوانیم زمان آب شدن یخهای آن را مشخص کنیم؛ در صورتی که پیشتر باید برای این کار هزینه بسیار زیادی را صرف اجاره یک هلیکوپتر میکردیم.
کلام آخر
آقای کاپاشسیت همچنین امیدوار است با استفاده از این فناوری بتوانند یک راه آهن فرضی در آسمان منطقه ایجاد کنند تا در وحله اول بتوانند کالاها را به راحتی بین 5 هزار ساکن جزیره توزیع کنند و در ادامه نیز دیگر قبایل بومی که در سایر مناطق دورافتاده قرار دارند را به همین شکل کمک رسانی کنند. او میگوید با عقد این قرارداد، اکنون امکان انجام چنین کاری وجود دارد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.