موزیلا امیدوار است که برای نسخه جدید فایرفاکس در لپتاپهای دارای ویندوز 10 از فناوری پردازشگر گوشیهای هوشمند که توسط کوالکام اسنپدراگون ساخته شده است، استفاده نماید.
موزیلا قرار است نسخهای از مرورگر وب خود، فایرفاکس را برای کامپیوترهای شخصی ویندوز 10 که دارای پردازندههای اسنپدراگون ساخت کوالکام هستند، عرضه کند. این حرکت میتواند از جمله تلاشهای این سازنده چیپهای کامپیوتری برای به چالش کشیدن سلطه اینتل بر بازار باشد.
بسیاری از کامپیوترهای دنیا دارای خانواده پردازنده x86 ساخت اینتل هستند، هرچند در این میان، درصد کمی از کامپیوترها نیز با چیپهای AMD عرضه میشوند که نرمافزارهای مشابهی را میتوان روی آنها نصب کرد. اما، با توجه به تاخیرهای پیدرپی اینتل در عرضه نسل بعدی چیپهای خود، حالا به نظر میرسد که کوالکام نیز بوی خون به مشامش رسیده و قصد دارد تا کامپیوترهایی با چیپهای اسنپدراگون را عرضه نماید. چیپهای این شرکت در ابتدا برای استفاده از گوشیهای هوشمند ساخته شدند.تنها مشکل اینجاست: از آنجا که چیپهای کوالکام برای گوشیهای هوشمند طراحی شدهاند، نرمافزارهای مورد استفاده در کامپیوترهای دارای پردازنده اینتل در این چیپها قابل استفاده نیستند. مایکروسافت قصد شراکت با کوالکام را دارد، اما موزیلا در حال ساخت نسخهای از فایرفاکس است که قدرت نفوذ بیشتری را به این شرکت خواهد داد.
ماریسا موریس، مدیر ارشد فایرفاکس با تصریح فروش بالای اسنپدراگون ساخت کوالکام در پستی در بلاگ خود روز پنج شنبه اعلام کرد:
ما بیصبرانه در انتظار کاربری سرعت بالای فایرفاکس برای پلتفرمهای چندهستهای، همواره متصل و فعال اسنپدراگون برای ویندوز 10 هستیم.
کوالکام امیدوار است که ما از کامپیوترهایی با نوعی فناوری موبایلی استفاده کنیم که امکان اتصال سریع به شبکههای اینترنتی همراه را فراهم مینمایند.
خبر این همکاری که در نشست فناوری کوالکام اسنپدراگون در هاوایی اعلام شد، نشان میدهد که گاهی اوقات حتی نقشآفرینان برتر بازار نیز نیاز به همکاری در برخی از حوزهها دارند. اپل کنترل زیادی بر آیفون دارد و مایکروسافت نیز همین میزان کنترل را روی ویندوز اعمال مینماید. اما زمان زیادی طول میکشد تا توازن مناسبی میان سختافزار، سیستمعامل و نرمافزارها صورت گیرد. این امر باعث میشود تا شرکتهای مهمی همچون اینتل به فکر حفظ جایگاه خود در این رقابت بیفتند، اما هنگامی که به عرضه محصول جدیدی میپردازند، آنها را به دردسر میاندازد.
سازندگان مرورگرهای اینترنتی حامیان بسیار مهمی بوده و مرورگرها دروازههای مهم و حیاتی به خدمات آنلاین نظیر یوتیوب و ایمیل هستند، اما موزیلا تنها سازنده مرورگر وب نیست. با توجه به حرکت مایکروسافت به سمت تولید مرورگر اج طی همکاری با پروژه متن باز کرومیوم که در روز پنجشنبه طی اعلامیهای رسمی منتشر گردید، یکی از نتایج این همکاری عرضه مرورگر اج برای چیپهای کامپیوترهای کوالکام اسنپدراگون خواهد بود.
کلام آخر
این حرکت موزیلا به کوالکام کمک خواهد کرد، اما موزیلا نیز از این همکاری بهره میبرد: به دست آوردن جای پای محکمی در یکی از طبقهبندیهای مهم محصولات کامپیوتری. از نظر کاربران و کاربری، تعداد استفادهکنندگان از فایرفاکس علیرغم تلاشهای گسترده این شرکت برای معرفی و تبلیغ مرورگر خود، در حال کاهش است. با توجه به تسلط روزافزون کروم بر بازار، فایرفاکس باید به هر ابزاری که میتواند متوسل شود تا بتواند جایگاه خود را حفظ نماید. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.