اسنپدراگون 855 با بهرهمندی از تزانزیستورهای کارآمد و ویژگیهایی مطابق با فناوریهای روز به گونهای وارد بازار رقابت میشود که انتظار میرود براساس شواهد در عمل نیز عملکرد سریعتری نسبت به پردازنده A12 بایونیک اپل داشته باشد.
همانطور که از خبرها مطلع شدیم، کوالکام در نمایشگاه نشست تکنولوژی اسنپدراگون 2018 (Snapdragon Tech Summit 2018) پردازنده اسنپدراگون 855 را معرفی کرد. جالب است بدانید براساس شواهد، کوالکام ویژگیهای بسیار خوبی را در این پردازنده جدید گنجانده است که میتواند آن را قدرتمندتر از پردازنده A12 بایونیک اپل جلوه دهد. در این راستا این شرکت همچنین اعلام کرده است که در سایه بهرهمندی از این پردازنده جدید از موبایلهای 5G نیز در سال آینده در برخی از کشورها پشتیبانی خواهد کرد.
اسنپدراگون 855 به همراه هسته پردازشی Kryo، انتظار میرود که تا 45 درصد عملکردی سریعتر نسبت به اسنپدراگون 845 داشته باشد. براساس معیارهای بنچمارکی، پردازنده A12 بایونیک اپل میتواند امتیاز 11,515 را از بنچمارک کسب نماید. در حالی که نسل پیشین اسنپدراگون یعنی اسنپدراگون 845 توانسته بود امتیازی بالای 9,000 را بدست آورد. گفتنی است که اچ تی سی یو 12 پلاس گوشی اندرویدی است که نیروی پردازشی خود را از پردازنده اسنپدراگون 845 تامین میکند.
حالا با توجه به گفته کوالکام و ارتقای 45 درصدی پردازنده جدید اسنپدراگون 855 میتوانیم بگوییم که امتیاز این پردازنده در بنچمارک به 13,070 خواهد رسید. این بدین معنی است که با توجه به امیتاز بالاتر، شاهد عملکرد سریعتری از دستاورد جدید کوالکام نسبت به دستاورد 7 نانومتری کوپرتینیوییها خواهیم بود.
درواقع برای روشنشدن بیشتر قضیه باید بگوییم که پردازنده A12 اپل به میزان 28 درصد عملکرد سریعتری نسبت به پردازنده اسنپدراگون 845 دارد. بنابراین براساس آنچه که در کاغذ بیان میشود، اسنپدراگون 855 سریعتر از A12 خواهد بود. این در حالی است که موبایلهایی که در نیمه اول سال آینده میلادی معرفی میشوند از اسنپدراگون 855 بهرهمند خواهند بود.
در بخش پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 855 نیز وعده داده شده که این پردازنده 20 درصد عملکرد سریعتری نسبت به نسخه پیشین داشته باشد. همچنین پشتیبانی از Vulkan 1.1 و HDR10 از دیگر ویژگیهای پردازنده جدید کوالکام خواهد بود. علاوه بر این براساس ادعای این شرکت، پردازنده اسنپدراگون 855 میتواند گزینه مناسبی برای اجرای بازیهای واقعگرایانه نیز باشد.
با این حساب هنوز مشخص نیست که پردازنده جدید میتواند در بخش یادگیری ماشین دستاوردهای گوگل، هواوی و اپل را در این زمینه شکست دهد یا خیر. چراکه به نظر میرسد پردازندههای کوالکام در این زمینه عملکرد ضعیفی دارند. با این حال انتظار میرود که عملکرد پردازنده جدید در این زمینه با دیگر پردازندهها برابری کند.
گفتنی است که دستگاههای بهرهمند از پردازنده اسنپدراگون 855 به لطف برخورداری از ویژگیهای جدید پردازش سیگنال تصویر مانند Spectra 380 جدید، از پیشرفت قابل توجهی در بخش عکاسی بهرهمند خواهند بود. درواقع این پیشرفتها شامل قابلیتهای دیداری دقیقتر دوربین است. گفتنی است که پردازنده تصویر جدید چهار برابر عملکرد سریعتری نسبت به نسخه قبلی خواهد داشت.
از دیگر ویژگیهایی که پردازنده 7 نانومتری کوالکام به ارمغان میآورد، پشتیبانی از واقعیت مجازی و بسیاری از ویژگیهای دیگر بوده و گوشیهای بهرهمند از این پردازنده قادر هستند بازیهای واقعیت مجازی را در کیفیت 8K و 120 فریم در ثانیه نمایش دهند.
سخن پایانی
با همه این ویژگیهای گفته شده باید منتظر استفاده از این پردازنده در گوشیهای سال 2019 باشیم و ببینیم که چه عملکردی با این پردازنده قدرتمند از خود به نمایش میگذارند و گوشیهای موبایل نیز در سایه استفاده از چنین پردازنده قدرتمندی از چه ویژگیهای جدیدی بهرهمند خواهند بود. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.