روزی که تیم کوک در مراسم معرفی گوشیهای جدید اپل در سال 2018 گفت که پردازنده A12 Bionic بهترین چیزی است که تاکنون ساخته شده است، احتمالا باید از شنیدن اینکه کارایی این پردازنده موبایلی با پردازندههای کامپیوتری برابری میکند تعجب نکنیم!
گوشیهای تلفن همراهی که در جیب ما هستند، بعضا نام دیگری هم دارند؛ کامپیوترهای کوچک جیبی! سالها پیش کسی شاید فکر این را هم نمیتوانست بکند که روزی پردازندههای موبایلی تنه به تنه پردازندههای کامپیوتری بزنند و با آنها رقابت پذیر باشند. روزی که مدیرعامل شرکت آمریکایی اپل، تیم کوک، در مراسم رونمایی از گوشیهای آیفون سال 2018 این شرکت گفت که پردازنده A12 Bionic قوی ترین چیزی است که تا کنون ساخته شده است، احتمالا باید آمادگی شنیدن این خبر را پیدا میکردیم که این پردازنده اپل میتواند در کارایی با پردازندههایی که روی کامپیوترهای ما وجود دارد رقابت کند.
رسیدن کارایی چیپستهای مویایل به چیپستهای کامپیوتری دیگر یک رویا نیست. سایت AnandTech در یک پست اعلام کرده که طبق بنچمارکهای انجام شده و امتیازهای داده شده، فاصله زیادی بین پردازنده اپلی A12 Bionic و پردازندههای کامپیوتری وجود ندارد. اندرو فراموسانو در AnandTech نوشته که:
چیزی که قابل توجه است، این است که اپل چگونه در پردازندههای A11 و A12 خود به کارایی پردازندههای کامپیوتری نزدیک میشوند. خود من فرصت مقایسه واقعی پردازندهها را نداشتم اما با توجه به یافتههای یوهان د گلاس، از اوایل تابستان امسال، میبینیم که پردازده A12 در رتبه بندیهای بنچمارکی بسیار خوب عمل میکند.
البته این بدان معنا نیست که A12 اپل کاملا با یک پردازنده کامپیوتری برابری میکند. به گفته اندرو فراموسانو بنچمارکهایی که بین دو پردازنده با آرایشهای مختلف انجام میگیرد، ممکن است به علت در نظر نگرفتن یک سری فاکتور (مثلا تفاوت کامپایلرها و فرکانس پردازندهها) درست از آب درنیاید. با این حال، صرفا اگر به اعداد تکیه کنیم، رسیدن کارایی پردازندههای موبایلی به کارایی پردازندههای کامیپوتری اصلا دور از انتظار و غیرواقعی نخواهد بود.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.