در راستای تمهیدات حریم خصوصی و رفع نگرانیها، گوگل در حال ایجاد تغییراتی در مرورگر محبوب کروم است تا از این پس نیازی به ورود به حساب کاربری در کروم نباشد.
از زمانی که ساختار مرورگر گوگل به این صورت شده که در صورت استفاده کاربران از خدمات این شرکت، به صورت خودکار وارد مرورگر آن میشوند، گوگل به شدت از سوی کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است. پیش از این، کاربران میتوانستند بدون وارد شدن به حساب کاربری خود در مرورگر گوگل کروم، مثلا به حساب کاربری خود در جیمیل متصل شوند. گوگل همچنین اعلام کرده که این تغییرات به این دلیل رخ داده که کاربران دارای سیستمهای مختلف، ممکن است تصور کنند از حساب خود در کروم خارج شدهاند، در حالی که در اصل این اتفاق نیفتاده است. بدین ترتیب، با این اقدام گوگل، امکان درز اطلاعاتی نظیر رمز عبور که در مرورگر ذخیره شده، در حسابهای کاربری افراد افزایش مییابد.
اما منتقدین گفتهاند که بهروزرسانی به شکلی ضعیف انجام گرفته (و بخشی از این مسئله به خاطر آن بوده که از ابتدا بدون کسب اجازه از کاربران آنها را وارد حسابهای کاربری خود در گوگل کردهاند) و این امر میتواند باعث سردرگمی افراد شود که دارای حسابهای کاربری مختلف در گوگل هستند؛ همین امر سبب میگردد تا کروم خاصیت خود را به عنوان نوعی پلتفرم بیطرف در جستجوی اینترنت از دست بدهد.
متیو گرین، یکی از کارشناسان رمزنگاری و استاد دانشیار دانشکده امنیت اطلاعات جان هاپکینز آمریکا، تمامی این مشکلات را روی حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرده و همچنین این مطالب را در مقالهای با عنوان «چرا دیگر با کروم کاری ندارم؟» نیز ارائه نموده که به تازگی بسیار در اینترنت بازنشر شده است.
گوگل کمی بعدتر پاسخ برخی از این مشکلات را در بلاگی تحت عنوان «آپدیتهای محصول بر اساس بازخوردهای شما» منتشر کرد. در ارائه بعدی کروم، این مسئله مورد بررسی قرار گرفته تا یک بار دیگر کاربران بتوانند بدون اینکه وارد حساب کاربری خود در مرورگر شوند، از خدمات گوگل استفاده نمایند. کاربران میتوانند قابلیت ورود به صفحه کاربری حساب خود در مرورگر را در تنظیمات حریم خصوصی و امنیتی خود غیرفعال کنند.
این تغییرات در اواسط ماه اکتبر و همزمان با رونمایی گوگل از نسخه بعدی کروم ارائه میگردد.
گوگل همچنین رابط کاربری خود را که از کاربر میخواهد تا دادههای کروم را با حساب کاربری گوگل خود انطباق دهد، طراحی مجدد خواهد کرد. در صورتی که کاربر وارد کروم شود، این مرورگر اطلاعاتی از جمله سایتهایی که کاربر باز کرده و همچنینهای تبهای آن را ردیابی مینماید و کاربر میتواند انتخاب کند که آیا ارتباطی میان این دادهها و همین طور حساب کاربری گوگل آنها برقرار شود یا خیر.
کارشناسان گوگل را مورد انتقاد قرار دادهاند که واسط کاربری کنونی کروم مشخص نمیکند که آیا اطلاعات کاربر برای گوگل فرستاده میشود یا خیر. در حال حاضر، فرآیند انطباق واسط کاربری به این صورت است:
در بهروزرسانی بعدی، قرار است که این فرآیند به شکل زیر باشد:
علیرغم این تغییرات، متیو گرین در مصاحبه با CNBC گفته است:
از سویی، خوشحالم که گوگل به درخواست کاربران توجه کرده است اما از سویی دیگر، این ویژگیِ استثنا قائل شدن، مستلزم آن است که کاربران روی گزینه مورد نظر در منوی تنظیمات کلیک کنند. این مسئله برای افراد حرفهای ساده است اما به نظر نمیرسد که افراد معمولی دیگر از این قابلیت بهره ببرند؛ در نتیجه، به نظر میرسد که 99 درصد از کاربران در وضعیتی بدتر از زمانی که گوگل این تغییرات را اعمال کرد، به سر ببرند.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.