اینستاگرام که در سال 2010 تاسیس شد، اکنون متعلق به فیسبوک است. براساس آنچه در خبرها آمده این شبکه اجتماعی اخیرا شاهد استعفای موسسین خود بوده است.
براساس گزارشهای اخیر، موسسین اینستاگرام یعنی کوین سیستروم و مایک کریگر که در سمت مدیریت اجرایی و مدیر بخش تکنولوژی مشغول فعالیت بودند، از سمت خود استعفا دادهاند. این گزارش برای اولین بار در روز گدشته دوم مهر و در نشریه نیویورک تایمز با بیانیه کوتاهی از سیستروم منتشر شد که بعد از مدت کوتاهی نیز مورد تایید قرار گرفت. در این راستا این دو رهبر از اینستاگرام و شرکت مادر یعنی فیسبوک استعفا دادهاند. سیستروم در این بیانیه گفته است که منتظر فصل بعدی دستاوردهای ما باشید.
من و مایک خوشحالیم که هشت سال با اینستاگرام و شش سال با فیسبوک فعالیت کردیم.
او ادامه داد:
برنامه ما این است که برای دسترسی مجدد به خلاقیت و برانگیختن حس کنجکاوی، اندکی به خودمان زمان دهیم. علاوه بر کنارهگیری از این سمت، به منظور توسعه موارد جدید باید بتوانیم با نیازهای دنیا هماهنگ شویم و ایدههای الهام بخش را درک کنیم.
در نهایت سیستروم اشاره کرد که هردوی آنها برای آینده اینستاگرام و فیسبوک هیجانزده و امیدوار باقی میمانند.
از طرفی مدیرعامل فیسبوک مارک زاگربرگ در این رابطه به سایت دیجیتال ترندز گفته است:
کوین و مایک دو رهبر فوقالعاده هستند و اینستاگرام نیز دستاورد استعداد و خلاقیت آنها است. من در همکاری با آنها در طی شش سال گذشته چیزهای فراوانی آموختهام و این تجربه برایم بسیار لذتبخش بوده است. برای آنها بهترینها را آرزومندم و برای دستاوردهای نوینشان نیز در آینده منتظر میمانم.
براساس گزارش تایمز، سیستروم 34 ساله و کریگر 32 ساله روز دوشنبه 24 سپتامبر 2018 (2 مهر 97) فیسبوک را از تصمیم خود مطلع کردند.
از سوی دیگر گزارشهای مختلف درباره پلتفرم رسانههای اجتماعی حاکی از شکایاتی است که به عدم افزایش امنیت محتوای منتشر شده در این سرویسها اشاره دارد که این مورد نگرانیهای جدی را برای افراد مختلف در پی داشته است. این در حالی است که کنارهگیری سیستروم و کریگر باعث خواهد شد که احتمالا رشد اینستاگرام با کندی صورت پذیرد.
گفتنی است که اینستاگرام در سال 2010 تنها در هفته اول تاسیس خود توانست نظر 100 هزار کاربر را به خود جلب کند. زمانی که فیسبوک آن را در سال 2012 با قیمت 1 میلیارد دلار خریداری کرد، این شبکه اجتماعی به میزان 50 میلیون کاربر در سراسر جهان داشت. اما از آن زمان سیستروم دست از تلاش بر نداشته بود و توانست در سال 2018 با امکانات متنوعی که در برنامه اینستاگرام قرار داد، تعداد کاربران را به 1 میلیارد کاربر فعال در طول هفته برساند که از سراسر جهان در این شبکه اجتماعی به فعالیت میپردازند.
آیا داستان واتس اپ تکرار میشود؟
درواقع استعفای بنیانگذاران اینستاگرام یعنی سیستروم و کریگر به مانند داستان استعفای بنیانگذاران واتساپ یعنی جان کوم و برایان اکتون است. گفتنی است واتس اپ یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای پیام رسان در سراسر دنیا محسوب میشود که در سال 2014 با قیمت باورنکردنی 19 میلیارد دلار توسط فیسبوک خریداری شد. این در حالی بود که کوم در آوریل 2018 از سمت خود استعفا داد. در پیامی مشابه کوم نیز به تایمز اعلام کرده بود که به زمانی به دور از تکنولوژی برای استراحت نیاز دارد. اما با این حال گزارش واشنگتن پست اشاره دارد، استعفای کوم مربوط به عدم رعایت فیسبوک از قوانین حفظ حریم شخصی کاربران در استراتژی کسب و کار سرویسهای پیام رسان بوده است.
از طرف دیگر، اکتون دیگر موسس واتس اپ نیز چهار ماه بعد از استعفای خود در نوامبر 2017 در توییتر خود نوشت: «حالا وقتش است» و سپس از هشتگ DeleteFacebook# استقاده کرد. او در این راستا حمایت خود را از جنبش DeleteFacebook بعد از انتشار اخبار مربوط به سوء استفاده «کمبریج آنالیتیکا» از اطلاعات کاربران اعلام کرد.
البته با همه این گفتهها هنوز هیچ نشانه مشخصی از تنش بین فیسبوک و موسسین اینستاگرام وجود ندارد؛ اما با این حال شاید در آینده دلایل دیگری نیز برای استعفای سیسروم و کریگر بیان شود و شاید هم رفتن آنها همانطور که بیان شد، یک استعفای ساده باشد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.