تریلر فیلم Captain Marvel سرشار از نشانهها و سرنخهایی است که ما را به سمت سال دقیق روایت داستان فیلم هدایت میکند. این فیلم قصد دارد فضای نوستالژی دهه 90 را با دقت بالایی به تصویر بکشد، تا علی رغم تناقض آن با حوادث خط اصلی داستان، حس بهتری به مخاطب ارائه کند.
پیش از این میدانستیم که داستان فیلم Captain Marvel قرار است در دهه نود میلادی رقم بخورد، اما سال دقیق آن معلوم نبود. کاراکتر «کارول دنورز» بری لارسون، همانند شخصیتهای «واندر وومن» و «کاپیتان آمریکا» ابرقهرمانی بدون زمان است که از گذشته میآید تا به آینده بپیوندد. برای کاپیتان مارول، این گذشته درواقع نوستالژی بزرگی است که در دهه نود رخ میدهد. این موضوع توسط کوین فایگی در نمایشگاه کامیک کان 2017 شهر سن دیگو تایید شد.
به علاوه، مجموعه عکسهای گرفته شده در پروسه فیلمبرداری فیلم Captain Marvel نیز حاکی از نشانهها و مدارک دیگری دارند. برای مثال این عکسها نشان میدهند که موسیقی مورد علاقه کارول دانورز، گروههایی همچون Guns N’ Roses و Nine Inch Nails هستند، یا مثلا تصویر ساموئل ال جکسون در آنها، بیشتر شبیه به شخصیت «جولز وینفیلد» فیلم Pulp Fiction است تا «نیک فیوری» مدرنی که امروزه میشناسیم. اما به هر حال، با وجود تمام این نشانهها هم تعیین سال دقیق وقوع داستان فیلم ممکن نبود. ولی حالا به لطف اطلاعات بیشتر و دقیقتر تریلر فیلم، که در ادامه آن را مشاهده میکنید، میتوان این کار را انجام داد.
همانطور که مشاهده میکنید، این ویدیو با سقوط دانورز از آسمان به درون یک مغازه ویدیویی بلاک باستر آغاز میشود. این قضیه، درحالی که ممکن است یک کار ساده و بی هدف به نظر برسد، اما درواقع به روشن شدن زمان دقیق داستان کمک قابل توجهی میکند. در سال 1996 بود که عنوان این مغازهها از Blockbuster Video به Blockbuster خالی تغییر پیدا کرد، بنابراین نتیجه میگیریم که فیلم Captain Marvel باید مربوط به زمانی قبل از آن باشد. درست بعد از فرود آمدن دانورز بر زمین، او را داخل ایستگاه مترو خیابان هفتم (7th Street) شهر لس آنجلس می بینیم تا به آینده بپیوندد. این موضوع را نیز از خطوط آبی و قرمز مترو، که تنها در آنجا با هم تقاطع دارند، میتوان فهمید. خط قرمز مترو در سال 1993 افتتاح شده بود، اما کمی بعد از آن که دانورز را داخل قطار و درحال مشت زدن به یک پیرزن میبینیم، خط سبز مترو نیز که در سال 1995 افتتاح شد، در نقشه آن قطار دیده میشود. از تمام اینها نتیجه میشود که سال دقیق فیلم Captain Marvel درواقع چیزی بین اواخر سال 1995 و اوایل سال 1996 است.
البته باید توجه داشت که تمام همه این بحثها و جزئیات، فرعی و زودگذر بوده و ارتباطی با بخشهای اصلی داستان ندارد. اما به احتمال زیاد، فیلم رایان فلک و آنا بودن قصد دارد هرچه بیشتر یادآور فضای نوستالژی دهه 90 باشد و این جزئیات تنها به خاطر داشتن دقت بالا و انتقال بهتر حس آن به مخاطب انجام شدهاند. به عنوان مثال، همین به صحنه کشیدن ایستگاه خیابان هفتم، میتواند برای مخاطب یاآور زمانی باشد که هنوز آن ایستگاه باز بود. آکرونیسم (زمان پریشی یا نابهنگامی) هایی از این قبیل، برای فیلمهایی که زمان گذشته را به تصویر میکشند، چیز تازهای نیست؛ به خصوص اگر آن فیلم قرار باشد داستان وقایع ساختگی متفاوتی از آن را روایت کند.
کلام آخر
در نهایت، فارغ از اینکه فیلم Captain Marvel دقیقا چه زمانی را به تصویر میکشد، باید منتظر دیدن تناقضهایی با آن سالها بود، به ویژه اینکه چطور این شخصیت میخواهد راهش را در دنیای بزرگتر و ادامه دار مارول پیدا کند، به مراتب جذابتر خواهد بود. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.