گلکسی اس 9 با وجود ویژگیهای خوبی که دارد، از لحاظ مدت زمان عمر باتری نتوانست انتظار طرفداران خود را برآورده سازد. با پلازا همراه باشید تا وضعیت شارژدهی این گوشی در برابر گلکسی اس 8 را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.
وقتی در اواخر فوریه (بهمن 96) سامسونگ دو گوشی پرچمدار گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس خود رونمایی کرد، انتظار میرفت که باتری هر دو گوشی عملکرد فوقالعادهای داشته باشند. در حقیقت با وجود آنکه دو گوشی گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس که در سال گذشته معرفی شدند و به ترتیب از باتریهای 3000 و 3500 میلیآمپر ساعتی بهره میبرند، گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس نیز هر دو باتری مشابه همتای قدیمی خود دارند. درواقع انتظار میرفت که ظرفیت باتری این دو گوشی از مدلهای قبلی آنها که در سال 2017 عرضه شدند، بالاتر بوده و یا حداقل همان استاندارد را برآورده سازند.
دلیل اصلی که باعث میشد، اغلب افراد چنین انتظاری را داشته باشند وجود پردازنده اسنپدراگون 845 در دو گوشی گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس برای مناطقی نظیر آمریکا و دیگر کشورها بود. درواقع سامسونگ در برخی مناطق، گوشیهای سری گلکسی خود را با پردازنده ساخت خود این کمپانی که اگزینوس نام دارد، تجهیز میکرد. اما در اغلب موارد، پردازنده اسنپدراگون 845 مورد تست و آزمایش قرار میگیرد.
کوالکام تعهد داده بود که پردازنده اسنپدراگون 845 در مقایسه با پردازنده اسنپدراگون 835 سال 2017 که گوشیهای گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس را پردازش میکند، حدود 30 درصد افزایش بازدهی بیشتری دارد. در نتیجه اینطور برداشت میشود که سامسونگ گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس در مقایسه با دو گوشی گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس میبایست با یک بار شارژ، برای مدت بیشتری روشن باقی بمانند.
این درحالی است که باتری گلکسی اس 9 در مقایسه با گوشیهای سری گلکسی اس 8 در آزمایش تخلیه شارژ باتری در هنگام پخش ویدیوی یکسره، سریعتر شارژ خود را از دست میدهد. اما در مقابل، گلکسی اس 9 پلاس در مقایسه با گلکسی اس 8 پلاس، عملکرد بهتری را در تستهای مربوط به باتری از خود نشان میدهد. البته باید گفت که گلکسی اس 9 پلاس در مقایسه با گلکسی اس 8 تنها 4 درصد بیشتر شارژ باتری خود را حفظ میکند که این مقدار در مقایسه با اندازهای که پیشتر در مورد اسنپدراگون 845 گفته شده، بسیار ناچیز است.
تست آزمایش ویدیو یک شاخص عالی برای نشان دادن عملکرد باتری گوشی تلقی میشود. در این تست، مصرف کلی گوشی نظیر بارگذاری صفحات وبسایت، دانلود تصاویر، پخش ویدیوهای آنلاین (Stream) و ناوبری و جهتیابی در گوگل مپ بررسی نمیشود. درعوض این تست یک مبنای کاربردی برای مقایسه فراهم میکند که فراتر از مشاهدات اتفاقی است.
به عبارت دیگر در مشاهدات اولیه به نظر میرسد که گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس در مقایسه با گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس شارژ خود را به مراتب آرامتر از دست میدهند اما واقعیت چیز دیگری است.
برای مثال در ماه مارس (اسفند)، روی میزان تخلیه شارژ گلکسی اس 9 پلاس تمرکز کردیم. این گوشی توانست با یک بار شارژ، تنها از صبح تا شب روشن باقی بماند و بنابراین اینطور برداشت شد که گلکسی اس 9 پلاس در زمینه افزایش ظرفیت شارژ باتری از اسنپدراگون 845 بهرهای نبرده است و یا حداقل اظهارات کوالکام درباره اسنپدراگون 845 تنها روی کاغذ و به صورت تئوری صحت دارد نه در عمل.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بررسی باتری گلکسی اس 9
با پلازا همراه باشید تا در ادامه نتایج تست تخلیه شارژ باتری را مرور کرده و بررسی کنیم برای افزایش ظرفیت شارژ باتری گلکسی اس 9 چه اقداماتی میبایست انجام داد.
نتایج آزمایش گلکسی اس 9 اس 9 پلاس
در این آزمایش سه دستگاه مختلف از گلکسی اس 9 که یکی از آنها مجهز به پردازنده اگزینوس است، و چهار دستگاه از گلکسی اس 9 پلاس مورد بررسی قرار گرفته شدهاند. برخی از این گوشیها از کمپانی سامسونگ قرض گرفته شده و برخی دیگر خریداری شدهاند. تست تخلیه شارژ باتری در هنگام پخش ویدیو برای چند بار متوالی انجام و نتایج زیر منتشر شد.
عددهایی که در جدول زیر ارائه شدهاند، میانگین نتایج تست تخلیه شارژ باتری گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس در مقایسه با گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس است. توجه داشته باشید که گلکسی اس 9 و اس 8 هر دو یک صفحه نمایش 5.8 اینچی دارند و گلکسی اس 9 پلاس و اس 8 پلاس هر دو از یک صفحه نمایش 6.2 اینچی بهره میبرند. اندازه یکسان صفحه نمایش در هر دو مدل گلکسی اس 9 و اس 8 و همچنین ورژن پلاس آنها بدین معنی است که این تست کاملا در شرایط یکسان انجام شده است و باتری هر دو گوشی برای یک صفحه نمایش هماندازه، شارژ مصرف میکنند.
همچنین در جدول زیر خواهید دید که سری گلکسی اس 9 در مقایسه با گلکسی اس 8 از لحاظ تئوری چه مدت بیشتری میتواند شارژ خود را حفظ کند. این اعداد با این فرض برآورد شدهاند که در سری جدید گلکسی اس 9 از پردازنده اسنپدراگون 845 استفاده شده است و با توجه به ادعای کوالکام که اظهار کرده بود اسنپدراگون 845 در برابر اسنپدراگون 835، حدود 30 درصد در بازدهی باتری گوشی تاثیر مثبت میگذارد. درواقع اعداد این ستون کاملا تئوری محاسبه شدهاند و نتایج واقعی کمی پایینتر خواهد بود.
ظرفیت باتری | میانگین تست تخلیه شارژ باتری در هنگام پخش ویدیوی یکسره | بهترین میزان حفظ شارژ در مقایسه با گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس (30%) | درصد تغییر در مقایسه با گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس | |
---|---|---|---|---|
گلکسی اس 9 | 3000 میلی آمپرساعت | 15 ساعت و 30 دقیقه | 20 ساعت و 9 دقیقه | % 3.1 – |
گلکسی اس 8 | 3000 میلی آمپرساعت | 16 ساعت | N/A | N/A |
گلکسی اس 9 پلاس | 3500 میلی آمپرساعت | 18 ساعت | 23 ساعت و 24 دقیقه | 4 % |
گلکسی اس 8 پلاس | 3500 میلی آمپرساعت | 17 ساعت و 18 دقیقه | N/A | N/A |
قابل ذکر است که تست تخلیه شارژ باتری در هنگام پخش ویدیوی یکسره در حالت پرواز و روشنایی صفحه و میزان صدای 50 درصد و با رزولوشن پیشفرض انجام شده است.
با توجه به جدول بالا میتوان گفت که گلکسی اس 9 حدود 3.1 درصد در مقایسه با مدل قبلی خود، گلکسی اس 8 زودتر شارژ خود را از دست میدهد. این درحالی است که گلکسی اس 9 پلاس در مقایسه با همتای قدیمی خود حدود 4 درصد بیشتر شارژ خود را حفظ میکند. درواقع شاهد یک بهبود جزئی در عملکرد باتری گلکسی اس 9 پلاس هستیم که در مقایسه با انتظاری که پیشتر از این گوشی میرفت، نتایج خیلی خوشایندی به نظر نمیرسند.
این تست روی گلکسی اس 9 مجهز به پردازنده اگزینوس نیز انجام شد و مشخص شد که با یک بار شارژ، قادر است حدود 15 ساعت و 20 دقیقه دوام بیاورد.
درواقع بهطور کل میتوان گفت گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس در مقایسه با همتایان قدیمی خود، گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس در مواقعی که از آنها استفاده میشود، ظرفیت شارژ یکسانی را از خود نشان میدهند.
باتری گلکسی اس 9 در تست حالت بیکار در مقایسه با گلکسی اس 8، بهتر عمل میکند
همه گوشیهای هوشمند در مواقعی که کاربر از آنها استفاده نمیکند باز هم شارژ خود را از دست میدهند. این وضعیت، تخلیه در حالت بیکار (idle drain) نامیده میشود.
برای مقایسه اینکه گلکسی اس 9 در مقایسه با گلکسی اس 8 سریعتر و یا آرامتر شارژ خود را از دست میدهد، ابتدا هر دو گوشی به صور کامل شارژ شده، روشنایی صفحه نمایش روی 50 درصد تنظیم شده، حالت پرواز هر دو فعال شده و سپس آداپتور هر دو گوشی بهصورت همزمان از منبع برق جدا شده است. این تست برای چند بار متوالی انجام شد و نتایج نشان میدهد که گلکسی اس 9 بهمراتب آرامتر از گلکسی اس 8 شارژ خود را در حالتی که از گوشی استفاده نمیشود، از دست میدهد. پس از گذشت 72 ساعت گلکسی اس 9 حدود 50 درصد از شارژ خود را از دست داده اما گلکسی اس 8 بیش از 59 درصد از شارژ خود را تخلیه کرده است.
پس از گذشت 7 روز از شروع این تست، گلکسی اس 8 شارژ خود را کاملا از دست میدهد اما همتای تازهنفس آن، گلکسی اس 9 همچنان 25 درصد از شارژ خود را حفظ کرده است.
البته باید گفت که مشخص نیست باتری گلکسی اس 8 که در این تست مورد بررسی قرار گرفته است چه اندازه نو و جدید است چرا که باتریها با گذشت زمان، میزان ظرفیت اولیه خود را از دست میدهند. با این وجود سعی شد که از یک نمونه گلکسی اس 8 در این آزمایش استفاده شود که کمتر مورد استفاده قرار گرفته باشد.
درحالیکه تست تخلیه در حالت بیکار، خالی از اشکال نیست اما فاصله زیادی که بین نتایج منتشر شده مشاهده میشود، ثابت میکند که گلکسی اس 9 در حالت استندبای در مقایسه با گلکسی اس 8، شارژ بیشتری را حفظ میکند.
میزان مصرف باتری در حالت واقعی
در مورد میزان مصرف باتری در هنگام استفاده واقعی از این گوشی باید گفت که گلکسی اس 9 پلاسی که از سامسونگ قرض گرفته شده بود، برای چندین روز متوالی از ساعت 6 صبح تا 10:30 شب حدود 10 درصد از شارژ خود را حفظ میکرد. اما در روزهایی که به میزان کمتر از آن استفاده میشد تا پایان شب حدود 20 تا 30 درصد از شارژ خود را حفظ میکرد.
تقریبا در هر گوشی هوشمندی، عملیاتهایی نظیر جهتیابی در نقشه، آپلود، دانلود و پخش فایلهای ویدیویی و صوتی آنلاین به سرعت شارژ باتری را تخلیه میکنند. اما گلکسی اس 9 پلاس تقریبا پس از آنکه هر روز صبح به مدت 2 ساعت برای چک کردن فضای مجازی و خواندن اخبار مورد استفاده قرار میگرفت، حدود 20 درصد از شارژ خود را از دست میداد و در صورتیکه برای 3 ساعت مورد استفاده قرار بگیرد حدود 30 درصد از شارژ خود را از دست داده و به 70 درصد شارژ میرسد.
در نهایت باید گفت در صورتیکه به یک گوشی نیاز دارید که بتواند از صبح تا شب روشن باقی بماند، پیشنهاد میشود روی گلکسی اس 9 حساب نکنید اما گلکسی اس 9 پلاس گزینه خوبی خواهد بود.
چگونه بدون نصب هیچ اپلیکیشنی دوام شارژ باتری گلکسی اس 9 را افزایش دهیم؟
تقریبا هیچ گوشی هوشمندی از تخلیه شارژ باتری ایمن نیست و این کاملا به میزان استفاده کاربر بستگی دارد. اگر مایل هستید که شارژ باتری گلکسی اس 9 خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنید، پیشنهاد میشود به دستورالعمل زیر توجه کنید:
- هنگامیکه از وای فای و یا بلوتوث گوشی استفاده نمیکنید، آنها را خاموش کنید.
- حالت Wi-Fi power-saving را در گوشی روشن کنید تا در مواقعی که از وای فای استفاده میکنید، شارژ کمتری مصرف شود.
- حالت power-saving را فعال کنید تا روشنایی گوشی را کاهش داده و سرعت پردازنده را کم کند. همچنین با خاموش کردن ویژگی Always-On display به دوام شارژ باتری کمک میکند.
- اپلیکیشنهایی را انتخاب کنید که هیچگاه در پسزمینه اجرا نمیشوند.
- اپلیکیشنهایی را انتخاب کنید که وقتی از آنها استفاده نمیکنید، از شارژ باتری استفاده نمیکنند.
سامسونگ پیشتر اظهار کرده بود که باتری گلکسی نوت 9 عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد و البته با عرضه این گوشی، این ادعا کاملا تائید شده است. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.