بر اساس اخبار منتشر شده، گوگل قصد دارد نوعی موتور جستجوی سانسور شده به دولت چین ارائه کند و همین مسئله اعتراض کارکنان این شرکت را در پی داشته است.
به گزارش رویترز، گوگل قصد دارد تا یک موتور جستجوی سانسور شده برای چین ارائه کند و همین مسئله اعتراض صدها نفر از کارکنان این شرکت در واحد آلفابت را برانگیخت و آنها به این شرکت اعلام کردند که قرارداد این پروژه نیاز به شفافسازی، بازنگری و پاسخگویی مسئولین دارد.
این شرکت که امیدوار است، تایید دولت چین را برای ارائه خدمات جستجوی موبایل در این کشور به دست آورد، قصد دارد تا برخی از وبسایتها و واژگان خاص را فیلتر کند. این مطلب را رویترز در اوایل این ماه بر اساس اعلام منابع مرتبط با این موضوع بیان داشت.
مشخص شدن این تلاشهای پنهانی، اعتراض برخی از کارکنان گوگل و سازمانهای مدافع حقوق بشر را برانگیخت. آنها نگرانند که موافقت کردن با درخواست فیلتر از سوی دولت چین، باعث تایید نقض آزادی بیان در این کشور از سوی گوگل شود و شعار رسمی این شرکت مبنی بر «شیطان نباشید» نقض گردد. بعد از درخواست چند ماه پیش کارکنان گوگل، این شرکت اعلام کرد که قرارداد همکاری با سازمانهای نظامی آمریکا را تجدید نمیکند. این قرارداد در راستای استفاده از فناوری هوش مصنوعی در پهپادها و کمک به سازمانهای نظامی این کشور بود.
کارکنان گوگل، در جدیدترین درخواست خود در رابطه با پروژه چین که نامش Dragonfly است، به صورت واضح اعلام داشتند که اصول اخلاقی منتشر شده از سوی گوگل در مورد پروژه پهپادها کامل نبوده است.
در بخشی از این بیانیه که توسط رویترز منتشر شده، آمده:
ما خواهان اقدام فوری در راستای شفافسازی بیشتر، تصمیمگیری مناسبتر و تعهد برای پیشبرد روشن و شفاف این پروژه هستیم؛ کارکنان گوگل باید بدانند که ما چه چیزی تولید میکنیم.
اولین بار روز پنجشنبه نیویورک تایمز این بیانیه را منتشر کرد. گوگل از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است. مسئولین اجرایی این شرکت همچنین در مورد پروژه Dragonfly اظهارنظری رسمی نداشتهاند. در طول نشست هفتگی سران گوگل با کارکنان، ساندار پیچای مدیرعامل این شرکت، مورد سوالات بسیاری در این رابطه قرار گرفت. کارکنان گوگل از مسئولین خود خواستهاند که یک گروه بازنگری اخلاقی از میان کارکنان انتخاب نماید تا به بررسی تمامی پروژههای این شرکت بپردازند تا این شرکت این گونه دچار مشکلاتی با موضوعات اخلاقی نشود.
سه نفر از کارکنان سابق گوگل که پیش از این در مورد پروژههای مرتبط با چین کار کرده بودند، در گفتگو با رویترز اعلام کردند که مسئولین کنونی بر این باورند که ارائه نتایج جستجوی محدود و گزینشی در فضای اینترنت چین بسیار بهتر از عرضه نکردن هیچ نوع اطلاعاتی است.
چنین باوری باعث شده بود تا در سال 2006، گوگل برای فعالیت در چین شروع به کار کند. این شرکت در سال 2010، به دنبال اعتراضات روزافزون نسبت به حملات سایبری با حمایت دولت این کشور به گوگل و برخی از شرکتهای بزرگ آمریکایی، چین را ترک کرده بود.
کارکنان سابق این شرکت ابراز تردید کردهاند که دولت چین نسبت به بازگشت گوگل روی خوش نشان دهد. یکی از مقامات چینی که ترجیح داده نامش پنهان بماند، طی ماه گذشته به رویترز گفته بود که بسیار بعید است، پروژه Dragonfly امسال اجرایی شود.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.