هنگام صحبت و ارتباط با دیگران باید نکاتی را رعایت کنید تا به فردی محبوب تبدیل شوید و دیگران دوست داشته باشند که با شما ارتباط برقرار نمایند. در این مطلب به 12 نکته برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران اشاره خواهیم داشت.
هر قدر که تعداد دوستان شما بیشتر باشند و محبوب تر باشید، در جنبههای مختلف زندگی موفقتر خواهید شد. در محل کار، در میان دوستان و یا خانواده، هر قدر افراد بیشتر به شما علاقه داشته باشند، بیشتر سعی میکنند تا به شما کمک و با شما صحبت نمایند. فرقی نمیکند که بخواهید ارتقای شغلی بگیرید و یا به کسی پیشنهاد ازدواج بدهید، شناخت روحیات افراد بسیار به رشد شخصی شما کمک میکند؛ اما این مسئله سختتر از آن است که به نظر میرسد. برای سادهتر کردن این مسئله و محبوب شدن در بین دیگران، نکاتی را برایتان آوردهایم تا در این راه به شما کمک کنیم.
برای افراد تازهکار، باید بگوییم که هر زمان میخواهید با کسی صحبت کنید، همیشه سعی کنید تا به موضوعات مورد علاقه مشترک بپردازید. بر اساس تحقیقی که در این رابطه انجام شده، افراد به شکل ذاتی به سمت افرادی شبیه به خودشان جذب میشوند. به عبارت دیگر، هنگام صحبت با دیگران، میتوانید با تقلید حرکات فرد مقابل، تشابههای خود را به وی نشان دهید. این ویژگی دوروبودن باعث ارتقای سطح روابط میشود.
روش دیگری که هنگام ارتباط با دیگران به درد میخورد، این است که همیشه به نام طرف مقابل هنگام گفتگو اشاره کنید. استفاده از نام طرف مقابل نهتنها نشاندهنده این است که وی را از یاد نبردهاید و به خوبی میشناسید، همچنین ثابت میکند که به او توجه دارید و وی برای شما اهمیت دارد. به غیر از اشاره کردن به نام وی، باید همچنین سعی کنید که گفتگویی را با آنها آغاز کنید. به جای اینکه گفتگوهایی عادی و کوتاه داشته باشید، میتوانید با گفتن رازهای شخصیتان به آنها باعث نزدیکی و جلب اعتماد آنها شوید؛ این میتواند راهی برای پیشبرد بهتر یک رابطه باشد.
از شوخطبعی گرفته تا لبخند زدن و یا استفاده درست از زبان بدن، همه این موارد میتوانند به ایجاد یک ارتباط خوب و محبوب شدن کمک کنند. در ادامه به دوازده راهی اشاره میکنیم که میتوان برای به دست آوردن دل افراد و محبوب شدن، آنها را به کار گرفت.
روی علایق و ویژگیهای مشترک خود با طرف مقابل تاکید کنید
تحقیقی که توسط تئودور نیوکام انجام شده، در مورد اثر جذب نکات مشترک توضیح میدهد. این ویژگی بدان معناست که مردم به سمت کسانی که ویژگیهای مشترکی با آنها دارند، جذب میشوند.
نکته کاربردی: علایق مشترکی را برای صحبت کردن با طرف مقابل بیابید و از اظهار نظر منفی در مورد مواردی که با آنها مخالف هستید، خودداری نمایید.
هنگام صحبت کردن با طرف مقابل، از اسم کوچک وی استفاده کنید
دیل کارنگی در مقالهای نوشته است: «نام یک شخص به خودش تعلق دارد و شیرینترین و مهمترین صدا در هر زبانی است.» استفاده از این اسم نشان میدهد که به او توجه دارید و آن قدر به او اهمیت میدهید که نامش را فراموش نمیکنید.
نکات کاربردی:
- نگاه کردن و گوش دادن: هنگام صحبت در چشمان افراد نگاه کنید و حرفتان را بزنید و حتما نام آنها را به کار ببرید.
- اثر: نوعی اثر از شکلی که افراد به نظر میرسند، در ذهن خود ایجاد کنید.
- تکرار: نام آنها را در طول مکالمه چندین بار تکرار کنید.
- مرتبط کردن: چیزی بصری را با نام آنها در ذهن خود مرتبط کنید.
به شکلی ماهرانه همچون آینهای مقابل فردی که با شما صحبت میکند، رفتار کنید
تحقیقی توسط دانشگاه نیویورک نشان داده که ویژگی دورو بودن (جایی که کسی به شکلی ناخودآگاه حرکات زبان بدن و رفتار طرف مقابل خود را تقلید میکند) باعث شکلگیری نوعی ارتباط محکم میان آنها میشود.
نکته کاربردی: سعی کنید که جنبههایی همچون کلمات، نوع صدا، نوع راهرفتن، زبان بدن و حرکات دست طرف مقابل را مانند خودش تقلید کنید.
در مورد دیگران چیزهای خوب بگویید
تحقیقی که به تازگی انجام شده نشان میدهد هنگامی که از کسی تعریف میکنید، انتقال صفات خودبهخودی اتفاق میافتد و همین امر سبب میگردد تا مردم از طریق همان صفات خودبهخودی با شما نیز ارتباط برقرار کنند.
نکته کاربردی: برای اینکه تعریف کردن شما از طرف مقابل به خوبی جواب دهد، هنگام صحبت در چشمان او نگاه کنید؛ تا جایی که ممکن است به صورت اختصاصی موردی را ذکر کنید، تنها از طرف مقابل تعریف کنید و نه از خودتان، به طرف مقابل احترام بگذارید و رفتار خوبی داشته باشید.
رازهای زندگی خود را با طرف مقابل در میان بگذارید
تحقیقی که توسط دانشگاه دولتی نیویورک انجام شده، نشان میدهد که دانشجویان دانشگاهی که بیشتر در مورد زندگی خود با دیگران صحبت میکنند، نسبت به دیگران که در مورد موضوعات دیگر صحبت میکنند، احساس نزدیکی بیشتری به یکدیگر دارند.
نکته کاربردی: افکار و احساسات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و در مورد مسائل شخصی خود با آنها صحبت کنید.
قابل اطمینان رفتار کنید
تحقیقات دانشگاه فلوریدا، دانشگاه دولتی آریزونا و دانشگاه مدیریت سنگاپور نشان میدهد که نسبت به افرادی که قابل اطمینان رفتار میکنند، ارزش قائل هستیم.
نکته کاربردی: از سخنچینی و بدگویی در مورد آشنایان مشترک خودداری کنید.
حس شوخ طبعی خود را نشان دهید
بر اساس تحقیقات دانشگاه دوپال و دانشگاه ایالتی ایلینوی در آمریکا، نشان دادن حس شوخطبعی باعث میشود اولین برخورد شما با دیگران بسیار خوب جلوه کند و محبوب شوید.
نکته کاربردی: اگر ذاتا آدم کمدینی نیستید، به جای جوک تعریف کردن، سعی کنید داستانهای بامزه برای دیگران تعریف کنید. اگر سطح شوخی داستان یکنواخت باشد، اصلا مهم نیست.
نشان دهید که به طرف مقابل علاقه دارید
مطالعات مختلف نشان میدهند که «دوستی متقابل» یا «دوست داشتن همراه با درک متقابل» تاثیر بسیار مثبتی در گرم کردن رابطه میان افرادی دارد که دریافتهاند طرف مقابل به آنها علاقه دارد.
نکته کاربردی: با پیدا کردن آنها در میان جمعیت و یا پاسخ دادن سریع به پیام آنها، نشان دهید که برای آنها زمان گذاشتهاید.
حرکات و زبان بدن خود را باز نگاه دارید
تحقیقی که توسط دانشگاه پرینستون آمریکا انجام شده، نشان میدهد که افراد در مورد کسانی که زبان بدن آنها با حرکاتی باز است و مثلا با دستانی باز صحبت میکنند، حس مثبتتری دارند.
نکته کاربردی: هیچ گاه دست به سینه صحبت نکنید و هنگام حرف زدن از دستان خود استفاده نمایید.
نشان دهید که به حرفهای طرف مقابل گوش میدهید
مارک گولستون و جان اولمن در تحقیقاتی که انجام دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که گوش دادن بدون عکسالعمل که شامل تمرکز نداشتن هنگام گفتگو برای جواب دادن و یا حتی کمک به پیشبرد گفتگو است، هنگام مکالمه خوب نیست و گوش کردن همراه با عکسالعمل باعث میشود تا ارتباطی خوب با طرف مقابل ایجاد نمایید.
نکته کاربردی: به جای اینکه خودتان را میان صحبت طرف مقابل بیندازید و راهکار یا نظر خود را بیان کنید، سوالاتی از این قبیل بپرسید: این برای تو به چه معناست؟ در مورد این مسئله چطور فکر میکنی؟ در مورد این موضوع چه احساسی داری؟
لبخند زدن را فراموش نکنید
تحقیقی که اخیرا توسط دانشگاه وایومینگ در آمریکا انجام شده، نشان داد هنگامی که عکسهای یک خانم در چهار حالت به افراد نشان داده شد، بدون توجه به نوع وضعیت بدن وی، آنها حالت آن خانم هنگامی که لبخند بر لب داشت را بیشتر دوست داشتند.
نکته کاربردی: اولین نفری باشید که هنگام سلام کردن به طرف مقابل لبخند میزنید. این امر به خودیِ خود، به طرف مقابل نشان میدهد که شما آدم صادقی هستید.
دور و بر آدمهایی که میخواهید دوستتان داشته باشند، وقت بیشتری بگذارید
تحقیق محققین دانشگاه پیتزبورگ نوعی اثر «در معرض افراد دیگر قرار گرفتن» را اثبات کرده است. این عبارت بدین معناست که افراد احساس وابستگی بیشتری نسبت به آدمهایی دارند که اغلب آنها را میبینند، حتی اگر با آنها ارتباطی نداشته باشند.
نکته کاربردی: به صورت گاهوبیگاه با کسی که میخواهید رابطه خوبی داشته باشید، قرارهای دوستانه بگذارید و با یکدیگر بیرون بروید.
بار بعدی که خواستید دیگران شما را دوست داشته باشند و محبوب شوید، یکی از روشها و نکات اشاره شده در این مقاله را به کار بگیرید تا تاثیر خوبی از خود در ذهن آنها بگذارید.