دانشمندان کشف کردهاند که نور آبی صفحه نمایش با توجه به آسیبهایی که به چشم انسان میزند، میتواند باعث کوری شود. سالهای زیادی دلیل این موضوع مشخص نبود، اما با توجه به تحقیقات اخیر دلیل آن معلوم شده است.
اخیرا دانمشندان دلیل اینکه نور آبی میتواند بر روی کور شدن انسانها تاثیر گذار باشد را کشف کردهاند. نور آبی، نسبت به دیگر رنگهای موجود در نور طول موج کمتر و انرژی بیشتری دارد که با تاثیرگذاری بر تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا (Macular Degeneration) میتواند باعث کوری چشم انسان شود. تابش طولانیمدت نور آبی رنگ به چشم انسانها میتواند در طول زمان با تباه کردن لکه زرد رنگ چشم، آن را کور کند.
با توجه به تحقیقات محققان در دانشگاه تولدو، ما اکنون میدانیم که نور آبی چگونه میتواند برای چشمان ما خطرناک باشد. پس میتوانیم از رسیدن این آسیب به چشمانمان جلوگیری کنیم. این محققان نتایج تحقیقات خود را در نشریه Scientific Reports منتشر کردند. ما ساعتهای زیادی را مستقیم و یا غیر مستقیم در معرض نور خورشید قرار داریم. نور خورشید متشکل از رنگهای زیادی شامل نور قرمز، آبی و … است. دستگاههای دیجیتالی مانند رایانه، تلویزیون، و گوشیهای هوشمند هم نور آبی زیادی را از خود منتشر میکنند. ما با نگاه کردن طولانی مدت به صفحه رایانه، تلویزیون، و گوشیهای هوشمند، چشم خود را در معرض تابش طولانی مدت این نور قرار میدهیم. اگر شما در هنگام خاموش بودن چراغها به صفحه این وسایل نگاه میکنید، در حقیقت خشنترین نوع نور آبی را به جنگ چشمان خود میفرستید!
تباهیدگی لکه زرد رنگ چشم یا دژنراسیون ماکولا، اساسا مرگ سلولهای فتوگرامتر شبکیه چشم است. محققان برای مطالعه خود تصمیم گرفتند که مولکولهای شبکیهای را که سلولهای فتوگرامتری در آنها وجود دارند، به منظور احساس کردن نور و ارسال سیگنال به مغز مورد مطالعه قرار دهند. Ajith Karunarathne که یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی است میگوید:
شما برای دیدن توسط چشمان خود نیاز دارید که چشمانتان مولکولهای شبکیهای را به صورت مداوم تولید کنند. سلولهای فتوگرامتری تولید شده در چشم، بدون وجود شبکیه چشم به هیچ دردی نمیخورند. این سلولها در چشم تولید میشوند.
در آزمایشگاه، محققان، شبکیه را با سلولهای مختلفی از بدن ترکیب کردند؛ از جمله سلولهای نورسنجی، نورونها و سلولهای قلب. هنگامی که نور آبی روی شبکیه، توسط محققان تابانده شد، مولکولهای چشم ماده شیمیایی سمی ایجاد کردند که باعث کشته شدن برخی سلولهای چشمی میشد. نه نور آبی و نه شبکیه، بهتنهایی نمیتوانستند به سلولهای چشمی آسیب برسانند. خوب این همه خبر بد از تابش نور آبی داریم! اما خبرهای خوبی هم هست. محققان همچنین کشف کردند که آلفا توکوفرول که یک مولکول مشتق شده از ویتامین E است، میتواند از مرگ این سلولها جلوگیری کند. آنها امیدوار هستند که تحقیقاتشان منجر به درمان این مشکلات شود و بتوانند تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا را کنترل کرده و یا سرعت آن را کاهش دهند. Karunarathne میگوید:
هر سال بیش از دو میلیون نفر که از تباهیدگی لکه زرد رنگ چشم رنج میبرند، در ایالات متحده شناسایی میشوند. مشکل آنها بیشتر مربوط به سن بالای آنها است. با درک بیشتر از مکانیسمهای نابینایی که از تابشهای نور آبی تاثیر میگیرند، ما در جستجوی یک روش برای از بین بردن واکنشهای سمی ناشی از ترکیب نور آبی و شبکیه هستیم و امیدواریم راهی برای محافظت از چشم کودکانی که از سنین پایین در معرض تابش نور آبی قرار دارند، پیدا کنیم.
کلام آخر
برای اطلاع بیشتر از اخبار جهان با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.