پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگن پی بردند که دایناسورها میلیونها سال قبل از انسان و در زمان کرتاسه میتوانستند گل ها را بو کنند.
معمولا ما به این موضوع فکر نمیکنیم که شاید دایناسورها در گذشته کارهایی را انجام میدادند که اکنون حیوانات تربیت شده میتوانند انجام دهند؛ کارهایی مانند دراز کشیدن در چمن ها و یا بازی با همدیگر در نوجوانی. اما تحقیقات جدید نشان میدهند که دایناسورها احتمالا فرصتی را برای ایستادن و بوییدن گل های سرخ صرف میکرده اند.
مطالعه انجام گرفته توسط جرج پوینار جی آر، حشره شناس دانشگاه ایالتی اورگن، نشان میدهد که گیاهان گلدار باستانی رایحه های خوشبویی همانند گل های امروزی داشته اند. در حقیقت، پوینار حتی پا را فراتر مینهد و ادعا میکند که چنین رایحه های دلپسندی ممکن است نقش مهمی را در جذب دایناسورها به بعضی از منطق بازی کرده باشند.
این مطالعه بر روی نمونه های فسیلی قدیمی از گیاهان گلدار که توسط شیره های درخت احاطه شده اند تمرکز داشت. این ماده که به کهربا مشهور است، قابلیت حفظ هر دو نمونه جانوری و گیاهی را برای دوره های زمانی بسیار بلند را دارد. با بررسی چندین نمونه از گل های منقرض شده که عمر آنها در حدود 100 میلیون سال تخمین زده میشود، پژوهشگران توانستند مشخص کنند که ترکیبات معطر مشابه ای که امروزه به مذاق ما خوش میآیند، در گل های دوره کرتاسه وجود داشته اند، یعنی زمانی که تعداد دایناسورها فراوان بود.
جرج پوینار می گوید:
شرط میبندم دایناسورها میتوانستند رایحه این گل های باستانی را تشخیص دهند. در حقیقت، اسانس های خوشبوی این گل های اولیه حتی میتوانست این خزندگان غول پیکر را به خود جلب کند.
همانند پدیده ای که امروزه مشاهده میشود، در آن زمان این رایحه ها برای جذب جانوران گرده افشان به کار میرفتند. در زمان باستان تعداد حشرات زیاد بود و گیاهان در آن زمان برای پخش گرده های خود دست به دامن حشرات گرده افشان میشدند.
پوینار میافزاید:
مشخص است که پیش از آنکه انسان ها از عطرها برای جذب همدیگر استفاده کنند، گل ها این رایحه های خوشبو را به منظور جذاب کردن خودشان برای گرده افشان ها تولید میکردند.
اگرچه این موضوع که آیا دایناسورهای عظیم الجثه در دوره خودشان علاقه قابل ارزیابی به گل های معطر داشته یا نه هنوز کاملا ثابت نشده، اما بعضی از حیوانات پیشرفته امروزی جذب عطرهای شیرین میشوند و این پدیده قابل مشاهده است.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.