نیمه رسانای جدیدی که می تواند جایگزین سیلیکون شود !

نیمه رسانا
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

دانشمندان توانسته اند ماده نیمه رسانای جدیدی را کشف کنند که می تواند در آینده نزدیک جایگزین سیلیکون شود. با کشف این ماده نیمه رسانا که در تولید ترانزیستورهای بر پایه سیلیکون به کار می رفت ؛ تکنولوژی نوینی در ساخت ترانزیستورها ایجاد خواهد شد و باید منتظر تغییرات خوبی در ابعاد و سرعت ترانزیستورها باشیم. در دو سال اخیر تولیدکنندگان و مراکز تحقیقاتی مختلفی بر روی ساخت و تولید این نیمه رسانا تلاش و تحقیق کرده اند و حاصل این تحقیقات اکنون به نتیجه رسیده است.

سیلیکون دارای ویژگی های بسیاری است که آن را جزو بهترین و ایده آل ترین مواد نیمه رسانا قرار داده است. هم چنین این ماده به وفور بر روی زمین یافت می شود. هنگامی که در معرض اکسیژن قرار می گیرد، یک لایه دی اکسید سیلیکون بر روی آن ایجاد می شود و هم چنین تولید یک مدار نیمه هادی می کند که به نوبه خود به عنوان یک عایق عمل خواهد کرد.

در حال حاضر دانشمندان دانشگاه استنفورد دو ماده نیمه هادی را پیدا کرده اند، اسم این نیمه هادی ها عبارتند از  dislenide hafnium و zirconium diselenide . این دو نیمه هادی بسیار به سیلیکون شبیه هستند. البته باید گفت این دو نیمه هادی نه تنها به سیلیکون بسیار شباهت دارند ، بلکه بزرگترین مسایلی که سیلیکون دارد را نیز حل خواهند کرد. این دو نیمه هادی می توانند نازک تر از سیلیکون تولید شوند. با توجه به ماهیت دی الکتریک بالای  K، محققان توانسته اند مدارهای کاربردی را با این مواد تشکیل دهند که در ساخت آن فقط سه اتم استفاده شده و به همین دلیل ضخامت زیادی هم ندارند. در نتیجه این امر، آنها نیاز به انرژی کمتری دارند و لازم نیست زود به زود تعویض شوند. در کل باید گفت نیمه هادی ها کارآمد تر از همتایان خود بر پایه سیلیکون هستند.

اریک پاپ، یکی از محققان این مطالعه معتقد است : “البته سیلیکون به صورت کلی از تولیدات حذف نخواهد شد. اما برای مصرف کنندگان، نیمه های جدید می توانند عمر باتری بسیار طولانی تر و عملکرد بسیار پیچیده تر و البته قوی تری داشته باشند، البته نظریه ای وجود دارد که می گوید اگر این نیمه هادی های جدید بتوانند با سیلیکون ادغام شوند ، نتیجه بهتری هم خواهد داشت.  “

البته چنین حالتی یعنی ادغام نیمه هادی های جدید و سیلیکون  به نظر می رسد که فوق العاده باشد ولی تاکنون چنین آزمایشاتی رسما انجام نشده است. البته این اولین بار نیست که محققان در مورد نیمه هادی جایگزین سیلیکون بررسی و تحقیق می کنند و پیش از این نیز تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است. ولی وقتی که ترانزیستورها کوچکتر می شوند، تأثیرات تونل زنی کوانتومی ده برابر می شود، بنابراین این تکنولوژی می تواند به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه محققان باشد و شاید دلایل بسیاری وجود دارد که محققان این تحقیقات را به شدت و جدیت دنبال می کنند.

منبع : neowin

 

۵
۴
۳
۲
۱
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها