اندازهگیری فشار خون پارامتری است که بسیاری از پوشیدنیهای هوشمند از سنجش آن عاجزند اما مایکروسافت ایده جالبی ارائه کرده که میتواند از روی چهره فشار خون را اندازهگیری کند.
پوشیدنیهای هوشمند سالهاست که با روند مشخص رو به جلو حرکت میکنند و پیشبینیهای مختلفی در مورد تغییر این روند به گوش میرسد؛ به طوری که در سالهای اخیر شاهد افزایش اهمیت پوشیدنیهای سلامتی و تناسباندام در میان مردم هستیم. آنچه که باعث استفاده کاربران از محصولاتی همانند دستبندهای سلامتی شده است، اهمیت یافتن امکانات سلامتی و تناسباندام در این دستگاهها است. در همین راستا هر یک از شرکتهای تولید کننده گجتها و ابزارهای پوشیدنی تلاش میکند روش نوینی برای اندازهگیری پارامترهای حیاتی همانند فشار خون، نبض و همچنین حرکتهای روزانه همانند تعداد قدمها ارائه دهد. البته در این بین دستگاههای همانند گوشیهای هوشمندی نظیر گلکسی S9 نیز ویژگیهایی بسیار شبیه به آنچه یک پوشیدنی هوشمند دارد را در خود جای داده است؛ با این حال هنوز نتوانسته کار اصلی که یک پوشیدنی سلامتی انجام میدهد را انجام دهد. دو ویژگی اصلی در پوشیدنیهای هوشمند وجود دارد که عموماً باعث اعمال محدودیت در تولید این وسایل از سوی شرکتهای مختلف میشود.
عامل اول، مربوط به شکل و عامل دوم مربوط به راحتی آنها است. این عبارت بدین معنا است که هیچ کس از پوشیدنی هوشمند سنتی که همانند یک فشارسنج روی دست بسته شود و بعد از انجام کار دوباره باز شود، استقبال نمیکند. فرض کنید وسط جلسه کاری یا ورزش، کسی فشارسنج به دست شما ببندد و باز کند. مورد دوم برای کسانی اهمیت دارد که دوست ندارند هرروز صبح خود را به برنامهریزی روی دستبند هوشمند و سلامتی خود سپری کنند و تنها خواسته آنها، پوشیدن آن و شروع یک روز کاری است تا در نهایت، در پایان روز نتایج عملکرد خود را مشاهده کنند.
مایکروسافت راه دیگری پیش گرفته است
مایکروسافت در نظر دارد با استفاده از عینک هوشمند، فشار خون کاربر را نیز اندازهگیری کند. نمونه اولیه از این ایده توسط کریستین هولتز و ادوارد وانگ، دو مهندس فعال در مایکروسافت مورد بررسی قرار گرفته است. سنسورهای نوری که فشار خون به وسیله آنها اندازهگیری میشود روی بازویی عینک قرار دارد. این سنسورها در سه نقطه مختلف فشار خون کاربر را اندازهگیری و مورد تحلیل قرار میدهند. سپس دستگاه با استفاده از محاسبات پیچیده بر اساس فاصله نقاط از یکدیگر و نرخ عبوری از رگ، اقدام به محاسبه فشار خون کاربر میکند. سنسورهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانند علائم حیاتی همانند ضربان قلب را کنترل و ثبت کنند. از جمله دیگر ویژگیهایی که این عینک دارد میتواند شمار قدمهای شما را نیز محاسبه کند تا در طول روز بدانید چقدر فعالیت فیزیکی داشتهاید.
دستگاهی که بتواند فشار خون را اندازهگیری کند، میتواند پارامترهای حیاتی پیچیدهتر را نیز مورد بررسی قرار دهد. در بررسی و آزمایشهای اولیه که از این دستگاه یا به عبارت بهتر عینک سلامتی انجام شده است، سرعت انجام و دقت اندازهگیری فشار خون بسیار بهتر و کاربردیتر از روشهای متداول گزارش شده است. تنها مشکلی که وجود دارد، عدم اندازهگیری فشار پایین یا دیاستولیک است. فشار خود بالا یا سیستولیک در این عینک به خوبی اندازهگیری میشود ولی عامل فشار خونی که باعث سکتههای مغزی میشود یا همان فشار خون دیاستولیک غیرقابل اندازهگیری است. مطابق معمول هر ثبت اختراعی به معنی پایان کار برای تکنولوژی مورد استفاده در آن دستگاه نیست و مسلماً مایکروسافت تلاش خواهد کرد این تکنولوژی را به بلوغ کامل برساند. به احتمال بیشتر شرکتهای دیگر نیز از این ایده استفاده و محصولات جدیدی تولید خواهند کرد.