شرکت ای بی ام (IBM) توانسته است با رأی دادگاهی در امریکا مبلغ 83 میلیون دلار خسارت از شرکت گروپان (Groupon) به عنوان خسارت و عدم رعایت قوانین کپی رایت دریافت کند.
شرکت ماشین آلات بین المللی کسب و کار یا به عبارت آشناتر IBM روز جمعه توانست در اعلام نتیجه هیئت ژوری دادگاه ایالت متحده امریکا، 83 میلیون دلار غرامت از شرکت گروپان (Groupon) که شرکت تجارت الکترونیک آمریکایی است، دریافت کند. این هیئت ژوری که در دلاویر، ایالت شمال شرقی امریکا واقع است افزود که شرکت گروپان بدون اجازه شرکت ای بی ام، فناوری تجارت الکترونیکی که مالکیت ان در دست شرکت ای بی ام بوده است را بدون کسب مجوز به صورت آزمایشی دو هفته مورد استفاده قرار داده است.
داگلاس شلتون، سخنگوی ای بی ام، در بیانیهای اعلام کرده است که:
شرکت ای بی ام، سالانه سرمایهگذاری بزرگی نزدیک به 6 میلیارد دلار در زمینه تحقیق و توسعه نوآوریهای جدید برای جامعه انجام میدهد. ما شدیداً به اختراعات و فناوریهای نوینی که در زمینه کسب و کار ایجاد میکنیم، تکیه کردهایم. از حکم هیئت ژوری که عادلانه و منصفانه بوده است بینهایت خوشحال هستیم.
بیل رابرت سخنگوی شرکت گروپان نیز در این مورد اعلام کرد:
ما همچنان بر گفته خویش در مورد عدم نقض هرگونه حق و حقوق مربوط به شرکت ای بی ام پافشاری میکنیم. این اختراعات و نوآوریها هیچ ارزش مالی آن چنانی ندارند که ما باور داریم آنها بی ارزش هستند و ارزشی که هیئت ژوری برای آنها در نظر گرفته است بسیار بیشتر از واقعیت است.
هیئت ژوری در ادامه اعلام نتیجه خود افزوده است که شرکت ای بی ام میتواند بر اساس کارهایی که گروپان در نقض آشکار حقوق شرکت انجام داده است، از قاضی تقاضای خسارت بیشتر نیز کند. ای بی ام مبلغی در حدود 167 میلیون دلار غرامت مورد نظر دارد و گفته است که تکنولوژی مهم او در زمینه کسب و کار یکی از عوامل گسترش و شکلگیری اینترنت کنونی است. سال 1980 دو نوآوری ای بی ام که مربوط به پروژه Prodigy بود، توانست دنیای اینترنت را دگرگون کند. این نوآوری در مورد توسعه فروش و ارائه خدمات اینترنتی بوده است.
شرکت گروپان در مورد ادعاهای ای بی ام، گفته است که اختراعات این شرکت در حد ثبت و حق مالکیت نیستند چرا که واقعیتهای موجود در دنیای اینترنت بوده و درخواست خسارت توسط شرکت به علت استفاده از این موارد، کاملاً غیرمنطقی است. شرکت ارمونک (Armonk)، وابسته به ای بی ام و واقع در نیویورک بیش از هر شرکت دیگری در طول 25 سال گذشته، توانسته سند ثبت اختراع و گواهینامههای نوآوری ثبت کرده باشد.
پرونده کنونی به شدت از سوی دیگر شرکتهای رقیب دنبال میشود و نتیجه آن برای همه آنها ناخوشایند شد؛ چرا که همه آنها امیدوار بودند این شرکت بتواند در قبال دریافت هزینهای، گواهیهای ثبت اختراع خود را در اختیار دیگر شرکتهای دخیل در بازارهای اینترنتی و اینترنت قرار دهد که گویا با نتیجه دادگاه و پافشاری شرکت ای بی ام این کار امکانپذیر نخواهد بود.
ای بی ام تاکنون توانسته اختراعات و مجوز آنها را به شرکتهایی همانند توییتر، فیسبوک، گوگل الفابت و آمازون به مبلغ 20 تا 50 میلیون دلار فروشد که این مبلغ در ازای دسترسی آنها به بخشی از اختراعات و نوآوریهای شرکت در دنیای اینترنت بوده است. سال 2017، شرکت ای بی ام توانسته است درآمدی در حدود 1.2 میلیارد دلار در نتیجه دادن مجوز به شرکتهای دیگر به منظور استفاده از دستاوردهای او، به جیب بزند.
در طول این محاکمه جیمر دیوید، وکیل مدافع شرکت گروپان اعلام کرده است:
شرکت ای بی ام، با استفاده از اسناد قدیمی و ثبت شده خود که دیگر در زمان حال به عنوان بدیهیات دنیای اینترنت هستند، درامدزایی میکند؛ درامدزایی که همراه با تهدیدهای قانونی است.
جان دمراری، وکیل مدافع ای بی ام نیز در این خصوص به اعضای هیئتمنصفه در دادگاه گفت:
این شرکت علاقهای به آزار و اذیت کسی ندارد اما زمانی که شرکت گروپان از قبول کار خود و استفاده از سندهای اختراع شرکت ما خودداری کرد، راه دیگری باقی نگذاشت. رأی کنونی دادگاه نیز حمایتی از شرکت ای بی ام است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.