چند سالی است که همبرگرهای گیاهی با طعم، شکل و بویی همانند همبرگرهای گوشتی وارد بازار شدهاند؛ اما همیشه بحثهایی درباره سلامت این همبرگرها مطرح بوده است.
به نظر میرسد روز به روز تقاضا برای تهیه محصولات غذایی پایدار و سالم بیشتر میشود و اخیراً گوشت هم در این فهرست قرار گرفته است. به همین دلیل برخی از محققان در حال ساخت نوع بخصوصی از گوشت در آزمایشگاه هستند که برای تهیه آن نیازی به کشتن حیوانات نیست. در واقع، شرکتی به نام غذاهای غیرممکن یا Impossible Foods نوعی برگر گیاهی تولید کرده که طعم، شکل و احساسی مشابه برگرهای واقعی (گوشتی) دارد.
حالا به نظر میرسد این شرکت یک قدم به پذیرش عمومی و گسترده در دنیا نزدیکتر شده است؛ زیرا سازمان غذا و دارو در آمریکا با نام اختصاری FDA، سلامت همبرگرهای گیاهی این شرکت را تأیید کرده است. این درحالی است که شرکت غذاهای غیرممکن، درخواست خود را در سال 2014 میلادی ارائه کرده بود ولی FDA به دلیل وجود یک عنصر کلیدی در برگرهای این شرکت با تأیید سلامت آن مخالف بود: لگهموگلوبین سویا.
لگهموگلوبین سویا میتواند باعث آلرژی شود و مصرف آن عوارض جانبی فراوانی دارد. پروتئین در ریشههای گیاه سویا وجود دارد اما از آنجا که این بخش از سویا خوردنی نیست، همیشه نگرانیها درباره خطرات آن وجود داشته است. با این حال، شرکت غذاهای غیرممکن، سازمان FDA را با انجام مطالعاتی درباره سلامت پروتئین سویا متقاعد کرد و اعلام داشت که مصرف این پروتئین بهعنوان بخشی از رژیم غذایی، تأثیرات بدی نخواهد داشت و خطر ابتلا به آلرژی در صورت مصرف آن بسیار کم است.
طبق گفته مدیرعامل شرکت غذاهای غیرممکن، دکتر پاترک ا. براون:
دریافت برگهای از سازمان FDA بدون هرگونه درخواست و سؤالی یعنی ما تمام قوانین سلامت غذایی فدرال را به دقت رعایت کردهایم. سلامت و شفافیت، اولویت اول ما از روزهای ابتدایی بوده و اینها بهعنوان هسته اصلی فرهنگ شرکت ما تا ابد باقی خواهند ماند.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.