عرضهی گوشیهایی با دوربینهای بیرون جهنده و نسبتهای بالای صفحهنمایش به بدنه نشان دهندهی ورود موج جدیدی به دنیای گوشیهای هوشمند و هدفگذاری جدید شرکتهای تولیدکننده برای تحویل یک صفحهنمایش تمام صفحه به کاربران است.
هفتهی گذشته رکورد نسبت صفحهنمایش به بدنه با 91.24 درصد در دست گوشی Vivo Nex بود. این گوشی دوربین پشتی را نگهداشته و دوربین سلفی را با استفاده از یک مکانیزم بیرون جهنده از پنل جلویی حذف کرده است. همچنین این گوشی از حسگر اثرانگشت تعبیهشده زیر صفحهنمایش بهره میبرد و از صفحهنمایش بهعنوان اسپیکر استفاده میکند!
اما اخیراً گوشی محبوب Oppo Find X بهصورت عمومی رونمایی شده است. این گوشی رکورد Vivo Nex را شکسته و اکنون با نسبت 93.8 درصد، رکورددار بالاترین نسبت صفحهنمایش به بدنه است. سازندگان این گوشی هوشمند با استفاده از قابلیت دوربین بالارونده به این نسبت دست پیداکردهاند.
آیا استفاده دوربینهای بالارونده مسیر درستی است؟
داشتن صفحهنمایشهای تمام صفحه مطمئناً جذاب و لذتبخش است اما وجود قطعات متحرک درگوشیهای هوشمند احتمالاً راهحلی قابلقبول نیست. مهمترین مشکل اینگونه راهحلها وجود قطعات مکانیکی درگوشیهای هوشمند و بهواسطهی آن بالا رفتن استهلاک گوشی است. هرچند که Oppo و Vivo تستهای قابل قبولی بر روی قطعات مکانیکی گوشیهای خود انجام دادهاند تا ثابت کنند که این قطعات از کار نخواهند افتاد. باید پس از عرضه کارایی این قطعات را در بازار مصرف دید.
حتی اگر این قطعات متحرک از کار نیفتند بازهم مشکلاتی به وجود خواهند آورد. برای مثال پیدا کردن یک کیس مناسب برای گوشی Oppo Find X غیرممکن است. همچنین این مکانیزمها امکان ورود خاک و آب را به این گوشیهای افزایش میدهند و در طول زمان برای کاربران مشکلساز خواهند شد.
دیگر لوازم موجود
دوربینهای بیرون جهنده اولین راهحلهای سختافزاری نبودهاند. موتورولا سالهاست که استفاده از Moto Mode برای سری گوشیهای Moto Z را تبلیغ میکند. این قطعات جانبی با استفاده از آهنربا به پشتگوشی متصل شده و ویژگیهای متنوعی ازجمله عمر بیشتر باتری، دوربین بهتر، و یک دستهی بازی ارائه میدهند.
گوشی Essential Phone نیز با کانکتور های آهنربایی و انتقال اطلاعات بهصورت بیسیم مثال دیگری در این زمینه است. همچنین سالها پیش الجی تلاشی نافرجام در حوضهی سختافزارهای متحرک داشت.
گوشیهای قدرتمند گیمینگ نیز از این جمله هستند و در صدر آنها Asus ROG Phone.
همچنین گوشی Red Hydrogen One اواخر امسال با صفحهنمایشی سهبعدی معرفی خواهد شد.
و در کنار همهی اینها، شاید عجیبترین ویژگی سختافزاری که انتظارش را میکشیم صفحهنمایشهای انعطافپذیر و تاشو هستند. مدتی است که سامسونگ در حال کاربر روی گوشی هوشمندی با صفحهنمایشی کاملاً منعطف است. گفته میشود که ممکن است این گوشی در سال 2019 معرفی شود. همچنین شایعاتی در ارتباط با همکاری هوا وی با شرکت تولید صفحهنمایش BOE برای ساخت یک گوشی با صفحهنمایش 8 اینچ تاشو در دست است.
البته برخی تحولات سختافزاری هماکنون در دسترس عموم هستند و کارایی خوبی داشتهاند. ازجملهی این موارد میتوان به دوربینهای سهگانه، حسگر تشخیص چهره، حسگرهای اثرانگشت در زیر صفحهنمایش اشاره کرد.
تلاش برای خاص بودن
طی سال ها تجربه، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند متوجه شده اند که نمیتوانند هرساله برتری خود را با معرفی پرچمدارانی که فقط در سرعت پردازنده و میزان رم از دیگر گوشیهای بهتر هستند حفظ کنند. شاید این موارد در سالهای قبل جالبتوجه بودند ولی اکنون دیگر هر شرکتی قادر به ارائهی پردازنده و رم بالا است. تلاش برای خاص بودن فراتر از این رفته و استفاده از سختافزارهای خاص، چه در ظاهر محصول و چه در باطن محصول مسیر درستی به نظر میرسد، فقط به این شرط که این سختافزارها واقعاً کارایی داشته باشند.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای موبایل و تبلت با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
