خبرهای جدید حاکی از آن است که شرکت رولز رویس (Rolls-Royce) در حال توسعه ربات خزنده کوچکی موسوم به «ربات سوسکی» است که میتواند وارد موتور هواپیما شود و ایرادات آن را برطرف کند.
در هفته گذشته شرکت رولز رویس اعلام کرد که در حال توسعه ربات خزنده کوچکی موسوم به ربات سوسکی (Cockroach) است. این رباتها میتوانند وارد موتور هواپیما شوند و نسبت به رفع ایرادات آن اقدامات لازم را انجام دهند. در این راستا جیمز کل (James Kell) یکی از متخصصین فناوری رولز رویس چنین گفت: «این رباتهای کوچک میتوانند وارد قسمتهای مختلف محفظه احتراق موتور شوند.»
همچنین جیمز کل در نمایشگاه بینالملی Farnborough که در انگلستان برگزار شد اذعان داشت: «چنین رباتهایی میتوانند باعث صرفه جویی در زمانی شوند که مهندسین برای تعمیر و نگهداری از موتور هواپیما و بخشهای این چنینی صرف میکنند.» او همچنین اضافه کرد: «به عنوان مثال، زمان 5 ساعتهای که برای تعمیر موتور هواپیما توسط مهندسین صرف میشود میتواند توسط این تکنولوژیها در 5 دقیقه انجام شود.»
همچنین سباستین دیریواز، یکی از پژوهشگران دانشگاه هاروارد نیز بیان کرده است که ایده این تکنولوژی در راستای تکمیل ایدههای مربوط به ربات خزنده، از نحوه زندگی سوسک الهام رفته شده و به مدت 8 سال است که محققان در جهت رفع ایرادات و اشکالات در حال کار روی آن هستند. وی اضافه که گام بعدی در این روند اضافه کردن دوربین به این ربات سوسک مانند و کاهش اندازه آن به 15 میلیمتر است. او ادامه داد که رباتها میتوانند طوری برنامهریزی شوند که بعد از اتمام کار تعمیر و نگهداری موتور از داخل آن خارج شوند.
با این ایده محققان در حال توسعه رباتهایی الهام گرفته از انعطافپذیری بدن مار نیز هستند. این رباتها به اندازهای منعطف خواهند بود که مانند آندوسکوپ میتوانند وارد موتور شوند. همچنین این رباتها توانایی ورود به بخش احتراق موتور را دارند و میتوانند آسیبها را شناسایی و تعمیر کنند و همچنین هرگونه آلودگیها را از بین ببرند. علاوه بر این، آنها میتوانند به طور موقت در محفظه موتور قرار داده شوند تا عملکرد موتور را مورد بازبینی قرار داده و نسبت به تعمیر آن اقدام نمایند.
هنوز هیچ برنامه زمانی درباره بکارگیری رسمی ربات خزنده از سوی موسسات همکار در این پروژه در دست نیست، اما جالب است بدانید که رولز رویس در حال توسعه روباتهای راه دور است که در دو سال آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این رباتها برای تعمیر پرهها و تیغههای آسیبدیده کمپرسور هواپیما استفاده میشوند. در واقع چنین رباتهایی توسط یک متخصص به موتور وصل میشوند و متخصصی دیگر که در مرکز پرواز رولز رویس مستقر است، آن را از راه دور مدیریت و کنترل میکند. این مرکز پرواز در شهر دربی (Darby) انگلستان نیز قرار دارد.
رباتها یک واحد سه بعدی را مورد اسکن قرار میدهند و آن را برای ارزیابی به مرکز کنترل ارسال میکنند تا اجازه تعمیر از سوی متخصص مرکز کنترل تایید و صادر شود. در اینجا نیز به مانند رویکرد استفاده از ربات خزنده، هدف اصلی کاهش زمان تعمیر و جلوگیری ار رفتوآمدهای غیرضروری است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.