سنسورتحریک تعرق پوستی ، یکی از سنسورهایی است که اخیرا توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است. عرق بدن انسان می تواند اطلاعات خوبی درباره سلامت بدن ارائه بدهد. یعنی محققان با گرفتن نمونه عرق بدن انسان می توانند اطلاعاتی درباره سلامتی او به دست بیاورند. با طراحی و تولید سنسور تحریک تعریق شما نیازی به انجام دو ماراتن برای دریافت اطلاعات بهداشتی و غیر بهداشتی ندارید ، این سنسور کاری می کند که شما عرق کنید .
سنسورهای جدید پزشکی می توانند نمونه عرق بدن شما را جمع آوری و مورد بررسی قرار بدهند. آنها می توانند با دقت به جمع آوری برخی از اطلاعاتی که قبلا با گرفتن خون بدان ها دست پیدا می کردند ، اکنون با کمک عرق بدن بدان دست پیدا کنند. در این صورت دیگر نیازی به گرفتن خون و تزریق وریدی وجود ندارد و این سنسورها از روی پوست بدن شما همه اطلاعات و آنچه لازم است را دریافت می کنند.
فقط یک مشکل وجود دارد: آیا مجبور هستیم عرق کنیم تا اطلاعات لازم به دست پزشکان برسد؟ مثلا تصور کنید که مجبور باشیم آنقدر تحرک بدنی داشته باشیم که بدنمان عرق کند و آن وقت سنسورها بتوانند اطلاعات لازم را از عرق بدن ما به دست بیاورند.
البته که اینطور نیست و نیاز یبه تحرک بیش از حد وجود ندارد. لازم نیست کارهایی انجام دهید تا بدنتان تولید عرق کند. محققان یک راه حل ظریف و جالب برای این مساله پیدا کرده اند. آنها یک سنسور نسبتا کوچک طراحی کرده اند که می تواند غدد عرق را در قسمت کوچکی از پوست تحریک کرده و آنها را مجبور به تولید عرق کند. در این صورت سنسور پوست بدن و غده های تعرق را تحریک می کند و بدون اینکه نیاز به تحرک داشته باشید آن قسمت پوست بدن شما عرق می کند. با این کار داده های اطلاعاتی برای سنسور از طریق عرق بدن تامین خواهد شد.
این دستگاه با استفاده از یک جریان الکتریکی کوچک (0.2mA) تولید می کند و این جریان را به کارباکول ارسال می کند. کارباکول، یک ماده شیمیایی است که در پلک ها قرار دارد و با تریک الکتریکی به لایه بالایی پوست شما منتقل می شود. از اینجا به بعد ، دیگر فقط با مساله اندازه گیری الکترولیت ها که در عرق شما متمرکز شده است مواجه خواهید بود .
انجام این کار واقعا با گرفتن خون متفاوت است. این کار بسیار ساده تر است و نیازی به تزریق وریدی ندارد. البته جالب است که این روش ، روشی جوابگو نیز هست و به طور بالقوه بسیار عملی است. شما همیشه نمیتوانید خون بگیرید ،مثلا یک خلبان در خلال پروازهایش شاید نتواند خون بدهد ولی این کار را می تواند به درستی انجام بدهد و مشکلی هم نداشته باشد.
با این کار به طور مداوم و منظم نظارت بر خون و وضعیت فرد تحت کنترل قرار می گیرد. دانشمندان می توانند الکترولیت ها را تا پنج ساعت در یک زمان ردیابی کنند. این مساله می تواند برای ردیابی شرایطی که در آن شما نیاز به داده های مداوم دارید مناسب باشد. مثلا می خواهید عملکرد یک ورزشکار و میزان سطوح استرس را در یک کار با شدت استرس بالا اندازه گیری کنید. و یا یک عمل جراحی کرده اید و می خواهید به صورت مداوم وضعیت خود را بسنجید، این روش بسیار کاربردی و کارا خواهد بود.
خبر خوب این است که این سنسور به زودی وارد حوزه های پزشکی می شود و مراحل اجرایی سازی خود را طی می کند. شاید زودتر از آنچه تصورش را بکنید وارد میدان شود و برخی مسایل را حل کند. یکی از محققان شرکتی با نام Eccrine Systems در این زمینه فعایت می کند و معتقد است در حال حاضر این سنسورها در مرحله پالایش و تجاری سازی هستند و به زودی سنسور القا کننده عرق جای خود را در بازار باز خواهد کرد. ممکن است در آینده پزشکان بیشتری به این موضوع علاقمند باشند و از این سنسورها تهیه کنند. در نهایت زمانی خواهد رسید که بقیه پزشکان هم این تکنولوژی را تایید و بیشتر از آن استفاده کنند.
منبع : engadget