سالادهای مک دونالد در برخی از شعبههای فروش امریکا، آلوده به انگل سیکلوسپورا شده و تاکنون 61 نفر را راهی بیمارستان کرده است.
روز جمعه مقامات بهداشت فدرال امریکا اعلام کرد، حداقل تاکنون بر اساس آمار ارائه شده 61 نفر در 7 ایالت به انگل سیکلوسپورا مبتلا شدهاند. این افراد همگی به واسطه مصرف سالادهای مک دونالد به این انگل دچار شدهاند. ظاهرا اداره دارو و غذا و همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا، در پی این اتفاق اعلام کردهاند که فروش سالاد درفروشگاههای این شرکت متوقف شده است اما همچنان ممکن است آمار افراد مبتلا به انگل افزایش یابد. بر اساس برآوردهای سازمانهای دخیل در این اتفاق، حداقل 14 ایالت دیگر ممکن است در معرض خطر ابتلا به این انگلها باشند.
دکتر اسکات گوتلیب، نماینده سازمان غذا و دارو میگوید:
ما با همکاری دانشگاه و سازمانهای مربوطه تلاش میکنیم به سرعت علت شیوع این انگل را بررسی و پیدا کنیم تا از شیوع بیشتر و همهگیر شدن آن در مراکز غذایی دیگر جلوگیری شود. تحقیقات در فاز اولیه قرار دارد. هدف اصلی ما در قدمهای ابتدایی، اطمینان خاطر بخشیدن به مصرفکنندگان در قبال پتانسیلهای شیوع این انگل و اینکه آنها میتوانند از خودشان در مقابل این بیماری محافظت کننده است؛ مخصوصاً اگر علائمی همانند، نشانههای ابتلا به انگل سیکلوسپورا مشاهده کرده باشند. این انگل، از دسته انگلهای غیرمعمول است که در اثر شستشو بهراحتی از مواد غذایی آلوده حذف نمیشود و پزشکان اغلب علائم آن را با مسمومیت غذایی اشتباه میگیرند. بر اساس آمار، این انگل مرگ و میر ندارد.
سازمان غذا و دارو اعلام کرده است:
افراد مبتلا به این ویروس علائمی همانند اسهال و انقباض ناگهانی روده دارند. همچنین علائم دیگر به مانند از دست دادن اشتها، کاهش وزن، گرفتگی عضلات معده، درد، نفخ، افزایش گاز معده، تهوع و خستگی نیز میتواند وجود داشته باشد. علائم ممکن است از بین بروند و دوباره ظاهر شوند.
سازمان غذا و دارو همچنین افزود:
این سازمان با شرکت مک دونالد در این مورد همکاری میکند تا بتواند مواد غذایی آلوده به این ویروس را شناسایی کنند تا آمار دقیقی از افراد آلوده به دست آورند. همچنین در مراحل بعدی با پیگیری زنجیره بیماری، به سرشاخه اصلی دست پیدا کنند. بیماری تاکنون در ایالتهای ایاوا، ایلینویز، مینه سوتا، میسوری، نبراسکا، داکوتای جنوبی و ویسکانسین گزارش شده است. اما سالادهای شرکت در 3 هزار شعبه و 14 ایالت دیگر نظیر ایندیانا، میشیگان، اوهایو، غرب ویرجینیا، کنتاکی، داکوتای شمالی و مونتانا نیز فروخته شدهاند. تا کنون هیچ مدرکی در مورد شیوع بیماری و ارتباط آن با شرکت دل مونته (Del Monte) به دست نیامده است.
در ماه ژوئن شرکت دل مونته، تولید کننده محصولات غذایی که عمدتاً میوه و سبزی است، تجربه شیوع این بیماری را در 227 نفر و ایالتهای آیووا، مینه سوتا، ویسکانسین و میشیگان داشتند. شرکت برای جلوگیری از ادامه افزایش بیماران، خط تولید آلوده را از جریان خارج کرد.
سازمان غذا و دارو در مورد منابع شیوع انگل گفت:
در ایالاتمتحده امریکا تمشک، ریحان، نخودفرنگی، کاهو و قارچ آلوده میتواند بیماری را شیوع دهند. هرچند از علت شیوع دوباره بیماری، اطلاعات زیادی در دسترس نیست اما آنچه که باید توسط مردم اهمیت داده شود، عدم نابودی انگل توسط شستشوی چندین باره است و باید از مواد ضدعفونی کننده مخصوص استفاده کرد.
کلام آخر
بیماریهای غذایی در ایالاتمتحده یکی از رایجترین مشکلات است که در طول سال، 48 میلیون را درگیر میکند و 128 هزار نفر از این افراد در بیمارستانها بستری میشوند و 3 هزار نفر هم فوت میکنند. علت اصلی بیماریهای غذایی میتواند باکتری، قارچ و همچنین انگل باشد. بهار گذشته، یاخته ای-کولا، باعث ابتلای 200 نفر و مرگ 5 نفر از آنها شد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.