طبق آخرین آمار سرعت اینترنت در سال گذشته به طور متوسط 23 درصد افزایش داشته است. آمریکا با یک پله صعود در جایگاه 20 و چین با 7 پله سقوط در جایگاه 141 کشورهای صاحب پر سرعتترین اینترنت قرار گرفتند.
با استفاده از ماموریت عمومی گوگل فیبر (Google Fiber) برای از بین بردن اینترنت کابلی و به بازار آمدن شبکه های 5G در سال 2019، احتمالا متوجه شدهاید که تهیه کنندگان اینترنت سال گذشته کار خود را خوب انجام دادهاند. خوب است بدانیم که اینترنت کابلی از تکنولوژی تلویزیون کابلی استفاده می کند؛ دیتا از طریق کابل هممحور منتقل می شود. فیبر نوری حاوی فیبرهای شیشه یا پلاستیکی است که به جای برق، نور را منتقل می کند. دیتای شما، چه تماس تلفنی باشد چه یک پادکست، توسط نور منتقل می شود. از میان این دو، قطعا فیبر سریع تر است.
اما داده های جدید از M-Lab، یک همکاری تحقیقاتی بین گوگل، پرینستون و گروه هایی مانند موسسه فناوریهای نوین (Open Technology Institute)، تصویری بسیار متفاوت را در مورد آنچه در مقیاس جهانی در حال روی دادن است، نشان میدهد.
در دوره ای از 30 می 2017 تا 29 می 2018 متوسط سرعت اینترنت جهانی بر مبنای نتایج حاصل از 163 میلیون تست سرعت فردی، افزایش 23 درصد را نشان میدهد. متوسط اتصال به پهنای باند حالا با 9.1 مگابیت در ثانیه ثبت شده است که در مقایسه با میانگین 7.4 مگابیت بر ثانیه در سال گذشته، روند رو به افزایش داشته است.
این اخبار به ویژه برای ایالات متحده بسیار خوب بود، چرا که از رتبه 21 در سال 2017 به رتبه 20 درمیان سریعترین کشورهای جهان در سال 2018 صعود کرد. این صعود شاید چندان پیشرفت چشمگیری به نظر نرسد اما با افزایش سرعت از میانگین 20 مگابیت در ثانیه به تقریبا 26 مگابیت بر ثانیه، شاهد افزایشی بیشتر از حد متوسط هستیم.
پیشرفت ایالات متحده داستانی ثابت در بالای جدول است. سنگاپور هم که در سال 2017 و 2018 در رتبه اول قرار گرفت، میانگین سرعت دانلود خود را از 55 مگابیت بر ثانیه تا 60 مگابیت بر ثانیه افزایش داد. دانمارک با قرارگیری در رتبه سوم، 10 مگابیت در ثانیه را به میزان متوسط سرعت دانلود خود اضافه کرد تا از 33 به 43 مگابیت بر ثانیه برسد.
متأسفانه پیشرفت در بالای جدول، باعث میشود تا رکود در پایین پنهان بماند. چین با میانگین سرعت دانلود 2.4 مگابیت بر ثانیه به رتبه 141 (از 134) سقوط کرد و کمسرعتترین کشورها نیز سوریه و سومالی هستند که با سرعتی زیر 1 مگابیت در ثانیه در قعر جدول جای گرفتند.
دن هودل، تحلیلگر مخابراتی Cable، در این باره میگوید:
با افزایش 23 درصدی سرعت متوسط پهنای باند تنها دریک سال، روی هم رفته با یک تصویر جهانی مثبت از روند افزایش سرعت اینترنت روبه رو هستیم.
نگاهی دقیقتر نشان میدهد که شتاب فزاینده عموما در بالای جدول متمرکز بوده است؛ کشورهای سریعتر، سریعتر میشوند و آنهایی که در پایین جدول هستند، همچنان در رکود قرار دارند. اروپا، ایالات متحده و مراکز رشد اقتصادی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام (سنگاپور، ژاپن، تایوان و هنگ کنگ) وقتی صحبت بر سر ارائه پهنای باند سریع و قابل اطمینان باشد، رهبری جهان را به دست دارند که این موضوع ارتباط بین پهنای باند موجود و سلامت اقتصادی کشورها را نشان میدهد.
باید به کشورهایی که جهان را رهبری می کنند، تبریک بگویم؛ اما نباید کسانی را که هرچه بیشتر و بیشتر در این ماراتون سرعت عقب میمانند فراموش کنیم.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
