ژوپیتر یا مشتری سیاره مرموزی است که سالها اسرار خود را از دانشمندان و ستاره شناسان پنهان میکند. این سیاره از گازهای ابری شکل تشکیل شده است.
ژوپیتر یا همان مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی بشمار میآید. هرچند هنوز این سیاره شرایط مناسب برای انسان را ندارد اما با این اوصاف بشدت چشم نواز و مورد توجه دانشمندان واقع شده است. پژوهشگران ناسا طی سالها تلاش کردهاند تا فضاپیماهای خود را برای کسب اطلاعات بیشتر روانه این سیاره زیبا کنند. فضاپیمای جونو (Juno) که متعلق به ناسا (NASA) است، چند سالی است که بدور این غول گازی می چرخد و بصورت مرتب عکسها و تصاویر خیره کنندهای از این سیاره در فضا به زمین مخابره میکند. آخرین تصویر ارسالی واقعا شاهکار است و بقدری زیباست که میتوانید بعنوان تصاویر دسکتاپ استفاده کنید.
این عکس که سمت جنوبی ژوپیتر را نشان میدهد، نوار و طیفهای زیبایی دورتادور سیاره مشتری را همراه با گردبادهایی که به نماد این سیاره تبدیل شدهاند نشان میدهد. ناسا این عکس را بصورت زیر توصیف میکند:
کاوشگر جونو با پرواز در ارتفاع نزدیک این سیاره غول گازی، توانسته این تصویر از نیمکره جنوبی مشتری را ثبت کند. محقق ما کوین ام. گیل (Kevin M.Gill) این عکس را با استفاده از دادههای دوربین جونوکم (JunoCam) سفینه فضایی گرفته است.
این تصویر پررنگ و درخشان در ساعت 11:31 شب به ساعت اقیانوس آرام (PDT) در 2 خرداد 1397 (23 می 2018) ثبت شد؛ زمانی که کاوشگر جونو سیزدهمین پرواز نزدیک در ارتفاع کم از سیاره مشتری را انجام می داد. در آن زمان جونو حدودا در 44300 مایل (71400 کیلومتر) از ابرهای فوقانی این سیاره قرار داشت؛ بالاتر از عرض جغرافیایی 71 درجه جنوبی.
شاید فاصله 71400 کیلومتری برای عکس گرفتن خیلی بنظرتان مناسب نباشد و احتمالا فکر می کنید که تصاویری که از چنین فاصله ای گرفته شوند بدون کیفیت هستند، اما با توجه به دوربینهای قدرتمند جونو و اندازه غول آسای مشتری مطمئنا اشتباه کردهاید. این تصویر (که اندازه کامل را دراینجا می توانید مشاهده کنید) بطرز باورنکردنی دقیق، همراه با جزئیات و با کیفیت و وضوح بالا است که با چرخیدن میان ابرها و طیف های رنگی روشن شاهد جزئیات ریز زیادی خواهید بود.
کلام آخر
تصاویری از این دست و با چنین کیفیت فوق العاده ای از مرداد ماه 1395 (جولای 2016) که فضاپیمای جونو وارد مدار این سیاره غول پیکر شده است تقریبا به امری عادی و بدیهی تبدیل شده اند، اما علیرغم نمای کلی و هوایی از بالا هنوز خیلی چیزها درباره خود سیاره مشتری پنهان مانده اند. دانشمندان اخیرا صرفا به عمق سیستم هوایی این سیاره پی برده اند که تا 200 مایل از ابرهای بالایی سیاره تا پایین ادامه دارند. هنوز هم مشخص نیست که زیراین لایه ای از ابرها و گازهای رنگی چه چیزی قرار دارد، که البته عده ای از دانشمندان معتقدند که سطح سختی باید زیر این طیف رنگی باشد اما هنوز اطلاعات کافی درباره شکل و ظاهر این سطح دراختیار نیست. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.