تصور کنید در یک رستوران نشستهاید و کارکنان این رستوران شستن دست را به شما یادآوری میکنند. شما اشتباه بزرگی مرتکب شدهاید؛ آنها نباید به شما یادآوری کنند، بلکه شما خود باید دستانتان را بشویید.
یک مطالعه از وزارت کشاورزی ایالات متحده نشان میدهد که 97 درصد مردم آمریکا به شیوع بیماریهایی که به مواد غذایی مربوط میشوند، کمک میکنند؛ چرا که آنها قبل از صرف غذا دستان خود را به درستی نمیشویند. محققان عادت دست شستن 383 نفر را مورد مطالعه قرار دادهاند و متوجه شدهاند که افراد زیادی حتی اصول اولیه را نیز به درستی رعایت نمیکنند. درست است که نمیتوانید بعد از هر بار شستن دستهای خود اطمینان حاصل کنید که دستانتان حتما تمیز است یا خیر اما شما حداقل باید 20 ثانیه صرف شستن دست خود کنید تا مطمئن شوید که به احتمال خیلی زیاد دستان شما تمیز شده است.
با این حال هنوز هم به نظر کافی نیست. بسیاری از افراد با خشک کردن دستشان با یک حوله کثیف، تمام باکتریهایی را که از بین بردهاند را دوباره به دستانشان باز میگردانند. وزارت کشاورزی ایالات متحده میگوید که عدم شست و شوی صحیح دستان یک قدم بسیار مناسب برای جلوگیری از شیوع باکتریهای بیماریزا است.
یکی از بزرگترین مشکل آمریکاییها برگرها هستند. 66 درصد آمریکاییها برگر را در دمایی غیر مناسب میل میکنند (دمای مناسب نهایتا 160 درجه فارنهایت است) و این آمار هم کمی عجیب است چرا که 62 درصد از آمریکاییها ادعا میکنند که عادات صحیح غذاخوری را در این زمینه دارند. آمریکاییها همچنین معمولا در یخچالهای خود مواد خام و پخته را در کنار هم قرار میدهند که این خود عامل بسیار بدی برای شیوع باکتری است.
آمار جالبی در مورد عادات شست و شو وجود دارد. 33 درصد مردم آمریکا، تنها زمانی دستان خود را میشویند که به آنها اخطار بهداشتی داده شود. 40 درصد کسانی که دستان خود را میشوند، آنرا خشک نمیکنند و 20 درصد هم در هنگام شست و شوی دستان خود از صابون و هیچ ماده پاک کننده ای استفاده نمیکنند!
